header image
no read or click functionHomeno read or click functionNewsno read or click functionWeblinksno read or click functionContact Usno read or click function arrow   Hoofdpagina

Hoofdmenu
Hoofdpagina
MFC Nieuws Overzicht
Contact met MFC
Routebeschrijving
FAQs (vragen)
Links
Foto Album
Gastenboek
Facebook
Twitter
YouTube
Spotify
ReverbNation


Concert: Uhgah! Wugah? Terminal Heads PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Administrator   
woensdag 08 maart 2017

ZATERDAG

1 APRIL

 Sample Image

 

meer foto's

hier klikken 

Sample Image

 

COEVORDEN (MFC) – Op ZATERDAG 1 APRIL komt de allerbeste band van het Noorden optreden in Metal Front Coevorden. En nee, het is geen één aprilgrap. Want we hebben het hier wel over UHGAH? WUGAH! ja? Dus dan menen we het echt! Het superstrakke, funked-up punked-up power-garage-trio uit Groningen, komt voor de derde keer terug in MFC. Ditmaal om hun nieuwste plaat "The Lighter Side Of Global Warming" te presenteren. Om het publiek alvast op te warmen, heeft UHGAH? WUGAH! een te gekke groep punk-veteranen uit Kent (U.K.) genaamd TERMINAL HEADS mee op sleeptouw genomen.    
UHGAH? WUGAH!
‘Nineties crossover on steroids’, zo omschrijft het Groningse trio UHGAH? WUGAH! hun muziekstijl. En die rare bandnaam? ‘A Neanderthal cave thing you wouldn’t understand’, aldus de band die in de lente van 2011 werd opgericht door Martijn Wassenaar (gitaar en zang), Jurjen Kah (basgitaar) en drumbeest Reinee Huizinga. Na een aantal goed ontvangen optredens in Groningen namen de heren hun eerste EP op in 2012, die de weg openden naar muzikale heerschappij en support slots voor gerenommeerde punk-acts als Victims Family, Mike Watt (Stooges, Firehose, Minutemen), The Generators en Jello Biafra & The Guantanamo School of Medicine. In april 2013 trad UHGAH? WUGAH! nog op in Metal Front Coevorden als voorprogramma van de hun ‘soulmates’ Yankee Sandwich (een project van Mikey Hanson van The Hanson Family). In het jaar daarop begon de band met het opnemen van hun eerste self-titled  full-length cd. In september 2015 speelde UHGAH? WUGAH! als support voor Schizoid Lloyd. En nu komen ze voor de derde keer terug om hun gloednieuwe langspeler  "The Lighter Side Of Global Warming" te presenteren. Er is al een nummer van het nieuwe album te beluisteren, 'All Lies'. Als dat het geluid is dat we deze avond kunnen verwachten, dan hebben wij er in ieder geval heel veel zin in.
 Maar buiten de puike albums om, zijn de live optredens van UHGAH? WUGAH! vooral voor de (musicerende) muziekliefhebber een lust voor oog en oor. Jurjen Kah’s onnavolgbare basspel, wordt vaak vergeleken met Les Claypool (Primus) of Flea (Red Hot Chili Peppers), maar ligt dichter bij de stijl van Victims Family en NoMeansNo. Martijn Wassenaar’s gitaarspel is weer meer geïnspireerd door zijn old-school thrash helden Voivod en Slayer en progressieve punkbands als Hüsker Dü en Killing Joke. En beukkanon Reinee Huizinga brengt met zijn technische en krachtige drumgeluid weer invloeden van jaren ’90 bands als Soundgarden, Tool en Deftones een ongekende stuwing mee die voor de verbindende saus zorgt die de dikke brokken van UHGAH? WUGAH! goed doen wegkauwen.
TERMINAL HEADS
Als support neemt UHGAH? WUGAH! de band TERMINAL HEADS mee. Eerst gingen deze heren uit Kent, Engeland door het leven als ‘Spank That Hamster’ maar nadat dit project uit elkaar viel werd TERMINAL HEADS geboren. Ze draaien al mee sinds 1988 en hebben zes albums op hun naam staan. In 2008 ging de band op tour met The Hanson Brothers (daar heb je ze weer!) en hebben daarna geopend voor NoMeansNo in 2012. In 2016 kwamen de mannen terug met een nieuw bandlid en ‘BACK!’, hun nieuwste album vol DIY punk.  Nu is het tijd voor een nieuwe tour om te laten zien dat punk nog leeft.
Metal Front Coevorden opent de poorten om 20.30 uur en de band trapt af om 22.30 uur stipt. Let op: de entreeprijs van de avond is ZEVEN euro. MFC-leden betalen echter maar VIER euro entree.

Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt met hulp van Fonds Podiumkunsten Nederland

 

LINKS:

http://www.uhgahwugah.com/

https://www.facebook.com/uhgah.wugah

https://www.facebook.com/Terminal-Heads-510348222324571/

 

MFC’s Facebook evenement:

https://www.facebook.com/events/1471910269495046/

 

VIDEO:

 

https://youtu.be/Tq9pDlrdg1o (Uhgah? Wugah! - "All Lies", official video)

 

https://youtu.be/z_jUvd5ehMw  (Uhgah? Wugah! - "BRAINSTORM" & "VICTORY AND MIGHT", live)

 

https://youtu.be/_QxxRue2Sdw   (Terminal Heads – Drone, live)

 

 

 

 

 

 

 

Laatst geupdate op ( dinsdag 04 april 2017 )
 
< Vorige   Volgende >


Go to top Ga naar het begin van deze pagina Go to TopBoodschap van Algemeen Nut
Rooster en Updates


Bardiensten van deze week:
DO 15-03
CLUB CLUP
VR 16-03
ERIK el' PRESIDENTE.
ZA 17-03
HARRY VON P.
 Wordt verwacht in 2018:

 
ZA 14 APR
 
TIMBER (NL)
DEAD ENTERTAINMENT(NL)
 
ZA 26 MEI
 
- METALMAYHEM 2018-
OFF THE CROSS (BEL)
SEKSIHULLUT (FIN)

DEAD WILL WALK (NL)

 

 
ZA 9 JUN
 
 JAMSESSIE
 
ZA 14 JUL
 
MFC OUTSIDE 2018
THE DIRTY DENIMS (NL)
+SUPPORT tba
 
ZA 15 SEP
 
ORANGE GLOW (NL) ovb
HELLHOOKAH (LT)

 


 
Laatste Nieuws
MFC Nieuwsarchief
RSS Feeds