header image
no read or click functionHomeno read or click functionNewsno read or click functionWeblinksno read or click functionContact Usno read or click function arrow   Hoofdpagina

Hoofdmenu
Hoofdpagina
MFC Nieuws Overzicht
Contact met MFC
Routebeschrijving
FAQs (vragen)
Links
Foto Album
Gastenboek
Facebook
Twitter
YouTube
Spotify
ReverbNation


Concert: The Jig PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Administrator   
vrijdag 27 januari 2017

ZATERDAG
18 MAART

 

 Sample Image

meer foto's

hier klikken 

 Sample Image

COEVORDEN (MFC) – Metal Front Coevorden staat natuurlijk niet alleen bekend om de metalprogrammering, maar durft ook regelmatig van de geijkte paden af te wijken. Want goeie bands verdienen een goed podium, en daarom draaien we de knop op ZATERDAG 18 MAART om van standje ‘metal’ naar standje ‘funk it up’! En dat doen we met de achtkoppige (!) funkformatie THE JIG uit Amterdam. Deze band bestaat uit de créme-de-la-créme binnen het Nederlandse muzieklandschap, want de individuele musici van THE JIG hebben hun sporen verdiend bij onder meer Caro Emerald, The Upsessions, The Baseballs, Debbie ‘Sister’ Sledge, Hans Dulfer en vele anderen. Zoveel muzikanten hebben nog nooit op het podium van MFC gestaan, dus we zijn al zeer benieuwd of dat allemaal gaat passen. Verwacht niet dat het een statisch kluitje-op-elkaar optreden wordt, maar een full-on funkfeest waarbij de voetjes van de vloer kunnen, waarbij je met vlagen denkt dat je bij een secret show van Prince aanwezig bent!
 THE JIG
 The Jig is van origine een zeven-mans funk team uit Amsterdam, dat origineel materiaal ten gehore brengt. Het is een van de weinige échte funkbands  - een instrumentale groove machine – met een rock ’n roll attitude, die bekend staat voor hun sterke en opwindende live shows. De muziek zelf is modern en bevat elementen van soul, afro, jazz en rock ’n roll die is ontsproten uit de mind-set van hun persoonlijke helden zoals Bootsy Collins, Tower Of Power, Prince, James Brown, Average White Band en The Meters. Sinds 2009 propageert The Jig hun aanstekelijke ‘original funk’ met aannemelijk succes, en hebben de heren al meer dan 200 optredens op hun naam staan; van Nederland tot Duitsland, van Spanje en Frankrijk tot België en zelfs in de VS en Brazilië!
 In 2011 bracht The Jig hun debuutalbum ‘Brooklyn Blowout’ uit, dat de band overigens in New York heeft opgenomen. En in 2013 werden er meer verse ‘funk stompers’ losgelaten op het grote publiek via hun tweede album ‘Aargh!’ dat werd gepresenteerd met hulp van Neerlandsch bekendste ‘sax-offendersHans Dulfer en Boris van der Lek. Maar in de herfst van 2015 werd met de single ‘The One’ voor het eerst afgeweken van hun instrumentale principes, door de samenwerking aan te gaan met een zanger. En die zanger – met de obscure naam ‘Mister Ruben’ – bleek een schot in de roos: want deze blanke kruising tussen Curtis Mayfield en Prince (op z’n krolst!) was precies de toevoeging die de band wel kon gebruiken om het instrumentale van The Jig naar een ‘catchy’ plan te tillen dat het funky materiaal nog makkelijker en herkenbaarder zou maken voor het publiek. En zodoende transformeerde The Jig van een zeven- naar een achtmans formatie.
In mei 2016 releasede de groep hun tweede single ‘Come Get It’, gevolgd door hun meest recente studioalbum ‘Proximo Disco’ in juni 2016. En deze plaat wordt sindsdien zeer regelmatig gedraaid tijdens bardiensten in MFC. “Wat is dit? Jett Rebel? Of Prince?”, krijgen we dan te horen. Het antwoord is dan steevast: “Nee, dit is The Jig. Gewoon vette Amsterdamse FUNK, baba. En die kun je in maart live zien in Mudder Funkin’ Coevern!”
 Ja, bij MFC zijn we wel fan geworden van deze band. En we zijn niet de enigen, want Gerard Ekdom zei ook al: “Doe je buren een lol, en draai Proximo Disco hard in huis, net als ik!”. En zelfs De Rijdende Rechter is fan, want die maakte maar liefst twee keer gebruik van The Jig als achtergronddeuntje. Wie zijn wij, om daar nog tegenin te gaan?
 Line-up:
Robin Rombouts – trumpet
Jeroen van Genuchten – tenor saxophone
Koen Schouten – baritone saxophone
Bas Grijmans – keys
Martijn Smit – guitar
Arry Niemantsverdriet – bass guitar
Niels van Groningen – drums
Mr. Ruben Seyferth - vocals
 Metal Front Coevorden opent de poorten om 20.30 uur en de band trapt af om 22.00 uur stipt. Let op: de entreeprijs van de avond is ZEVEN euro. MFC-leden betalen echter maar VIER euro entree.

 Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt met hulp van Fonds Podiumkunsten Nederland

 LINKS:

 

http://www.mfcweb.nl/content/view/305/1/

http://thejig.nl/

https://www.facebook.com/thejig.nl

 

MFC’s Facebook evenement:

https://www.facebook.com/events/1810435192567392/


AUDIO/VIDEO:

 

https://youtu.be/iMVMysxa9jU  (MFC promo video The Jig 18032017)

 

https://youtu.be/UTAHCNQlLU8   (The Jig - Come Get It - Live uit Lloyd)

https://youtu.be/hhqgReuF6as  (The Jig - Brazil Tour 2015)

https://youtu.be/gssbYpk_lgM  (The Jig - The One | Music Video | Sesame Street Mashup)

Laatst geupdate op ( donderdag 23 maart 2017 )
 
< Vorige   Volgende >


Go to top Ga naar het begin van deze pagina Go to TopBoodschap van Algemeen Nut
Rooster en Updates


Bardiensten van deze week:
DO 15-03
CLUB CLUP
VR 16-03
ERIK el' PRESIDENTE.
ZA 17-03
HARRY VON P.
 Wordt verwacht in 2018:

 
ZA 14 APR
 
TIMBER (NL)
DEAD ENTERTAINMENT(NL)
 
ZA 26 MEI
 
- METALMAYHEM 2018-
OFF THE CROSS (BEL)
SEKSIHULLUT (FIN)

DEAD WILL WALK (NL)

 

 
ZA 9 JUN
 
 JAMSESSIE
 
ZA 14 JUL
 
MFC OUTSIDE 2018
THE DIRTY DENIMS (NL)
+SUPPORT tba
 
ZA 15 SEP
 
ORANGE GLOW (NL) ovb
HELLHOOKAH (LT)

 


 
Laatste Nieuws
MFC Nieuwsarchief
RSS Feeds