header image
no read or click functionHomeno read or click functionNewsno read or click functionWeblinksno read or click functionContact Usno read or click function arrow   Hoofdpagina

Hoofdmenu
Hoofdpagina
MFC Nieuws Overzicht
Contact met MFC
Routebeschrijving
FAQs (vragen)
Links
Foto Album
Gastenboek
Facebook
Twitter
YouTube
Spotify
ReverbNation


Oocee@MFC Timber+ Dead Entertainment 14-04-2018 PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Administrator   
vrijdag 16 maart 2018

ZATERDAG 14 APRIL

 Sample Image

meer foto's

hier klikken 

 

Timber + Dead Entertainment

 

COEVORDEN (MFC) – Alweer de tweede editie van het ‘open concert in het MFC Coevorden’ oftewel het Oocee@MFC. Met op deze avond ‘zaterdag de 14de van april’,  in het programma; de loudrock formatie TIMBER uit Friesland en de punkveteranen van DEAD ENTERTAINMENT, uit onze naaste regio Overijssel, ze komen namelijk uit Gramsbergen.
DEAD ENTERTAIMENT (voorprogramma, begint om 22.00 uur)
De Punkband DEAD ENTERTAINMENT uit Gramsbergen leidt sinds het ontstaan in 1996 (toen onder de naam Bastard Squad) een sluimerend bestaan. Modus operandi is het toezeggen van een aantal optredens, vervolgens de band proberen bij elkaar te krijgen (wat meestal betekent: een nieuwe drummer zoeken), een half jaartje oefenen en een drie- of viertal optredens te doen om vervolgens weer de pijp aan Maarten te geven en er voor een paar jaar mee te stoppen.
 Echter, de band bestaat in z’n huidige bezetting sinds 2016 en is voornemens nog een poosje door te doen.Het repertoire bestaat uit punkmuziek die z’n oorsprong vindt in de jaren ‘80 (covers van o.a. The Exploited, GBH en Vopo’s).
Kortom: een “avondje” DEAD ENTERTAINMENT” is een uurtje no-nonsense, keiharde punk!
TIMBER (hoofdprogramma)
 Eind 1999 verrijst TIMBER op uit de as van de Leeuwarder wave-rock band 'GarliC' nadat de twee resterende gitaristen Jack Kleisma en Andre v/d Zee vastbesloten zijn om door te gaan. Dit duo begint het millennium voortvarend met de promo demo "Unanimated Eyes" waarop beukend gitaarwerk wordt begeleid door drum & bass samples en duidelijk een meer agressievere kant van de heren laat horen.
Kort daarna worden beide mannen aangevuld met een drummer en bassist, wat het duo omvormt tot een meer traditionele rock band line-up. Samen met Peter, de bassist van het eerste millennium uur, groeit Timber uit tot een hecht en vooral stevige melodisch geheel. Iets wat goed is te horen op het in 2002 uitgebrachte "Soulfight". Heten daarop volgende "Mindweb (2004)" en "Inside (2006)" zijn een stevig, fris en vooral logisch vervolg.
Hedendaags horen we een band die verder is en die hun repertoire compact en dynamisch speelt. Niet op de laatste plaats door Ynse Schellens (zang) en Hilbrand van der Woude (drums). De band heeft een eigen geluid welke een mix van stoner, metal, grunge en gitaarrock laat horen. Een groovy trip die leidt van beukende gitaarriffs tot groovende, dynamische melodieën. Op 11 September 2015 verscheen het album “Alone With My Fears” met 7 studio tracks en 1 live opname.
Momenteel is TIMBER druk met schrijven en opnemen van nieuw werk. Een paar nieuwe tracks zullen ook in Coevorden op het publiek afgevuurd worden.

 

Friesland en Overijssel zijn deze avond goed vertegenwoordigd met twee bands op het programma met muzikanten in de gelederen die al zo’n 20 jaar meedraaien.  Word dit weer zo’n geweldige top avond als het afgelopen Oocee@MFC in februari dit jaar? Waarbij de afterparty duurde tot  zonsopkomst! De eerste trein naar Gramsbergen gaat de volgende ochtend iets voor  08:00 uur weer ’tjokke tjok’ die richting uit, dus wie weet!?
We zien jullie graag weer  in onze zaal, op zaterdag 14 april a.s. Om 20:30 uur gaat de balie open en mag iedereen gratis naar binnen. Om 22:00 uur gaat de eerste band van start die een energieke set speelt dus wees niet te laat!
Tot ziens in MFC Coevorden!

 

 

 

LINKS:
http://www.timberrock.nl/nl/  (Timber official website)
https://www.facebook.com/timber.rockband/   (Timber facebookpagina)
 
http://deadentertainment.nl  (Dead Entertainment website)

 

 

 

MFC’s  evenement op facebook + artikel:
https://www.facebook.com/events/2077985652433294/
 https://www.facebook.com/MFC.7741/posts/1844482705576683

 

 
VIDEO: 
https://www.youtube.com/watch?v=PvmrOp2j5xE   
Timber - Half Ain't True (official rock video)
 
https://www.youtube.com/watch?v=4D_sPAm3oCo
Timber - Part of Me (PTSD) official video
 
https://www.youtube.com/watch?v=dDydqbAW2Ro
Timber Alone With My Fears - Live @ Serious Live, 14 December 2013

 

 

Laatst geupdate op ( dinsdag 17 april 2018 )
 
< Vorige   Volgende >


Go to top Ga naar het begin van deze pagina Go to TopBoodschap van Algemeen Nut
Rooster en Updates


Bardiensten van deze week:
DO 26-04
CLUB CLUP
VR 27-04
ERIK L ?
ZA 28-04
FRANK D
 Wordt verwacht in 2018:

 
ZA 26 MEI
- METALMAYHEM 2018-
OFF THE CROSS (BEL)
SEKSIHULLUT (FIN)

DEAD WILL WALK (NL)

 
ZA 9 JUN
 
JAMSESSIE/MFC SHOWCASE

 

 ZA 23 JUN
 THE GOOD HAND (NL)
BOON GOON (DL)
 
ZA 14 JUL
 
MFC OUTSIDE 2018
THE DIRTY DENIMS (NL)
BOERENROCKIES (NL)
 
ZA 15 SEP
 
ORANGE GLOW (NL)
HELLHOOKAH (LT)

 


 
Laatste Nieuws
MFC Nieuwsarchief
RSS Feeds