header image
no read or click functionHomeno read or click functionNewsno read or click functionWeblinksno read or click functionContact Usno read or click function arrow   Hoofdpagina

Hoofdmenu
Hoofdpagina
MFC Nieuws Overzicht
Contact met MFC
Routebeschrijving
FAQs (vragen)
Links
Foto Album
Gastenboek
Facebook
Twitter
YouTube
Spotify
ReverbNation


A Very Heavy X-Mosh 2017 PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Administrator   
maandag 13 november 2017

ZATERDAG
23 DECEMBER 

 

 Sample Image

meer foto's

hier klikken 

 

 

Sample Image 

 

PERSBERICHT METAL FRONT COEVORDEN

CONCERT: A Very Heavy X-MOSH (editie XII) – met: Rectum Raiders, Entrapment, Frontstreet    

DATUM CONCERT: ZATERDAG 23 DECEMBER 2017

AANVANG: 20.30 UUR (zaal open), 21.30 UUR (aanvang eerste band)

ENTREE: 10 EURO, MFC leden: 7 EURO

 

INFORMATIE MFC:

 

Monierweg 32

7741 KT  Coevorden

0524-515038

www.mfcweb.nl

www.facebook.com/MFC.7741

www.twitter.com/MFC7741

 

 

COEVORDEN (MFC) – Metal Front Coevorden luidt de kerstdagen in met de twaalfde editie het indoor kerstfestival ‘A Very Heavy X-MOSH’ op ZATERDAG 23 DECEMBER. Dit jaar opent de metal/rap-formatie Frontstreet uit Lelystad het kerstfeest in MFC waarna onze Groningse deathmetal-helden van Entrapment de boel eens flink in de versnelling knallen. En als sluitstuk komen onze favoriete turbo glamrockers / komkommerfetisjisten van Rectum Raiders voor een tweede keer terug om X-Mosh op een gepaste wijze af te sluiten, zoals alleen zij dat kunnen: met bloed, zweet en komkommers! Al met al een gevarieerd programma dit jaar op het hardste kerstfestival van Noord Nederland.

 

We trappen de avond af met FRONTSTREET, een nu-metal band uit Lelystad die is ontstaan in 2015. Kort na het oprichten van de band bracht FRONTSTREET hun debuut EP ‘Under Pressure’ uit. Hun nummer ‘Friendzoned’ werd gedraaid op 3FM door DJ Herman Hofman, waarna de band ook nog mocht optreden in het programma van Kaj van der Ree. Vanaf maart 2017 kwam Frontstreet’s videoclip van het nummer ‘Bad Habit’ in roulatie bij MTV Brand New. Frontstreet’s voltallige debuutalbum ‘Reality Check’ werd afgelopen september gereleased.

 

Tijdens het middelste gedeelte van het programma gaat het een tandje hoger in de versnelling. En ook een paar tikjes meer in de dB’s, want dan is het tijd voor de Groningse deathmetalband ENTRAPMENT. Deze nuchtere Groningers hebben sinds 2010 een behoorlijke reputatie opgebouwd in de Nederlandse old school deathmetal-scene  en hebben drie full lenght albums uitgebracht. Het laatste album uit 2016, ‘Through Realms Unseen’ is wederom een ware tour-de-force van superstrakke, agressieve, death metal is - waar de fans van Zweedse old school deathmetal zeker weten wel hard op zullen gaan! Een set ENTRAPMENT is vol gas, hard erop knappen. Bevat leden van andere nuchtere Groningse bands als: Suffering Quota, Massive Assault en Absorbed. Klinken als onder meer: Nihilist, Autopsy en Slayer.

 

Het sluitstuk van de avond kan alvast de MFC geschiedenisboeken in, zoals drie jaar geleden ook het geval is geweest op A Very Heavy X-MOSH! Men neme een line-up bestaande uit een stel halfnaakte glamrockers in spandexbroeken en een paardenkop. Voeg daar een mix van Schultenbräu, Schlager Musik, slagroom, massageolie, ganzen en een bak vol komkommers aan toe. En zie hier: het recept van de ultieme cock-rock van THE RECTUM RAIDERS uit Amsterdam! Op het podium zijn het beesten, en ze doen je springen en zweten op hun geweldige feministische glam-punk composities van epische proporties. Dit jaar bracht de band hun self-titled debuutplaat ‘Rectum Raiders’ uit, dat enorm veel lovende recensies oogstte bij de Nederlandse muziekpers. De toevoeging van een extra gitarist maakt de bandsound een stuk ‘smeriger’ met een flinke knipoog naar de hairmetal van de jaren ’80. In het voorjaar van 2018 wordt overigens ook nog een documentaire over de band bij de VPRO uitgezonden.  De RECTUM RAIDERS lijken op het eerste oog misschien een gimmickband, maar de échte muziekkenner zal hier toch wel doorheen prikken: want de Rectum Raiders zijn feitelijk een retestrakke band die zich kunnen meten met de GLAM metalbands van weleer. Zet je schrap voor een partij superenergieke,  catchy hardrock met dubbele gitaarpartijen, komkommergeweld en een hoge dosis humor! Waarschuwing: een show van THE RECTUM RAIDERS bezwangert iedere manspersoon binnen een 3 meter radius.

 

Lees hier een review van Rectum Raiders’ vorige optreden in Metal Front Coevorden (bron: 3voor12/drenthe)

 

https://3voor12.vpro.nl/lokaal/drenthe/artikelen/recensies/2014/december-2014/A-Very-Heavy-X-Mosh-VIII.html

 

Metal Front Coevorden opent de poorten om 20.30 uur en de eerste band begint om 21.30 uur stipt. De metalbar draait volop alle muziek die de komende weken NIET op Sky Radio te horen is. En er staat natuurlijk weer een warme pan vol Kerstballen met Kluinsaus aan het pruttelen. De entreeprijs van de avond is TIEN euro; MFC-leden betalen ZEVEN euro entree. 

 

Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt met support van Fonds Podiumkunsten Nederland

 

LINKS:

 

http://www.mfcweb.nl/content/view/320/1/ (Artikel op MFC’s website)

 

https://www.facebook.com/events/2186094921616152/ (Facebook event pagina X-MOSH XII)

 

https://www.facebook.com/frontstreetband/  (Lelystad)

https://www.facebook.com/entrapmentdeathmetal/  (Groningen)

https://www.facebook.com/rectumraiders (Amsterdam)

 

FOTO/LINKS:

http://www.mfcweb.nl/images/stories/Hans/xmosh2017klein2.jpg  (eventposter)

https://tinyurl.com/y8uv73ae (Rectum Raiders cd inlay Photo, 4720x3147px – eigen foto)

https://tinyurl.com/y9tsv66q (Entrapment, 3500x1931px - eigen foto)

https://tinyurl.com/y7se2squ (Frontstreet, 715x468px - eigen foto)

 

 

VIDEO:

https://youtu.be/f2AoXwATA7E    (Rectum Raiders – Foxx (I’m In Love) )

https://youtu.be/UWv_BGZ6WQI  (Rectum Raiders - Satisfaction (Benny Benassi Metal Cover) )

https://youtu.be/r7kaOWrNfTU (Entrapment - Through Realms Unseen [Full-length Album] OSDM)

https://youtu.be/w6XbJ1EUO7I  (Frontstreet - Bad Habit (Official Music Video) )

https://youtu.be/z4ekZxJy0VY  (Frontstreet - Nocturnal (Official Music Video) )

 

 

 

 

 

 

 

 

EINDE PERSBERICHT

NOOT VOOR DE PERS:

Er is een beperkt aantal perskaarten beschikbaar voor dit concert. Indien u hiervan verslag wilt doen, kunt u verzekerd zijn van gratis entree (+ één extra introducéé). Een leuker uitje dan een avondje MFC kun je niet krijgen, en al helemaal niet als je voor nop deze vette bands kan checken! Neem contact op met Philip Pietrzak (philip@mfcweb.nl) waarbij u uw gegevens achterlaat en daarbij natuurlijk ook voor welk medium uw schriftelijke/ audiovisuele/ fotografische bijdrage is bestemd. U wordt zo spoedig mogelijk op de hoogte gebracht van uw reservering!

 

Laatst geupdate op ( donderdag 26 april 2018 )
 
< Vorige   Volgende >


Go to top Ga naar het begin van deze pagina Go to TopBoodschap van Algemeen Nut
Rooster en Updates


Bardiensten van deze week:
DO 26-04
CLUB CLUP
VR 27-04
ERIK L ?
ZA 28-04
FRANK D
 Wordt verwacht in 2018:

 
ZA 26 MEI
- METALMAYHEM 2018-
OFF THE CROSS (BEL)
SEKSIHULLUT (FIN)

DEAD WILL WALK (NL)

 
ZA 9 JUN
 
JAMSESSIE/MFC SHOWCASE

 

 ZA 23 JUN
 THE GOOD HAND (NL)
BOON GOON (DL)
 
ZA 14 JUL
 
MFC OUTSIDE 2018
THE DIRTY DENIMS (NL)
BOERENROCKIES (NL)
 
ZA 15 SEP
 
ORANGE GLOW (NL)
HELLHOOKAH (LT)

 


 
Laatste Nieuws
MFC Nieuwsarchief
RSS Feeds