header image
no read or click functionHomeno read or click functionNewsno read or click functionWeblinksno read or click functionContact Usno read or click function arrow   Hoofdpagina arrow MFC Nieuws Overzicht arrow Laatste Nieuws arrow OoPee@MFC: Saint Martinez + Barley Wine

Hoofdmenu
Hoofdpagina
MFC Nieuws Overzicht
Contact met MFC
Routebeschrijving
FAQs (vragen)
Links
Foto Album
Gastenboek
Facebook
Twitter
YouTube
Spotify
ReverbNation


OoPee@MFC: Saint Martinez + Barley Wine PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Administrator   
maandag 16 oktober 2017

ZATERDAG

21 OKTOBER

OPEN PODIUM

met:

Active Image

SAINT MARTINEZ + support: BARLEY WINE

 

 

 

Sample Image

 

 

meer foto's

hier klikken 

 

 

 

COEVORDEN (MFC) – Het laatste open podium (OoPee@MFC) van dit jaar vindt aankomende ZATERDAG 21 OKTOBER plaats in Metal Front Coevorden. Deze keer treden zowel SAINT MARTINEZ als huisband BARLEY WINE op. De toegang is gratis en de gehaktballen zijn weer volop aanwezig!

 BARLEY WINE
 We trappen de avond af met BARLEY WINE; een van de vele huisbands van MFC. Maar zeker geen onbekende op het OoPee. Neem een rete-strakke ritmesectie, twee gitaarduellerende broers en een zinderende zangeres, en je hebt een groot gedeelte van het geheime recept voor de enige échte Drentse Barley Wine bij elkaar. Deze coverband, die ook in eigen materiaal voorziet, kenmerkt zich in hun vette jaren '70 rock & roll sound met de snelheid en intensiviteit van punk en hardrock.
Ooit begonnen als 'the Coev'n Cowboys' in wat vroeger bekend (en berucht) was als Motorclub Coevorden, speelden de gebroeders Marco en Henri Koops met hun neef Erik Langemaat in een rock 'n rollband. Na vele jaren met pieken, dalen en verschillende drummers het isolatiemateriaal van het plafond in de krakkemikkige oefenruimte te hebben gepeeld, kwam er een keerpunt toen ze een perfecte aanvulling vonden in zangeres Carla Vos. De - van oorsprong uit Erica afkomstige - zangeres besloot het innemen na een paar glazen speciaalbier van hoge gisting (oftewel: barley wine) de microfoon ter hand te nemen tijdens een muzikale sessie van the Coev'n Cowboys in de zomer van 2000, en zo ontstaat Barley Wine.
Met een nog steeds wisselende bezetting van drummers, ontstond er al gauw een repertoire van speedy covers van bands als Skik, Aerosmith, the Ramones, Ten Years After, Rose Tattoo en Herman Brood & his Wild Romance. Met een aantal covers van de laatstgenoemde band bereikt Barley Wine een finaleplaats op de Broodnacht van 3 november 2006 in zaal 'de Klinker' te Winschoten, en speelt de band met kersverse drummer Maarten Koops (geen familie!) voor een zaal van meer dan duizend Herman Brood-fans. Inmiddels is dan ook de eerste demo van Barley Wine uitgekomen, die werd opgenomen in de Still-studio in Coevorden in datzelfde jaar, met daarop tevens hun eerste zelfgeschreven rock-anthem "Zúndapp Suïcide". In 2010 doen ze het nog een keer over maar dan met Richard achter de drums en in de studio bij 'Seb productions (Sebastiaan Pierik)
Barley Wine is échte bierdrinkersrock, voor de rechtgeaarde rockers onder ons met (door asfalt) verweerde leren jasjes, big-ass bakkebaarden, de kick voor snelheid en een odeur van verschraald bier en motorolie.
SAINT MARTINEZ
 Saint Martinez is een Americana/Indie groep uit de zuidoost kant van het Drentse land. Een flinke tijd terug trad de band al eerder op in MFC onder de naam ‘Tula Rosa’, waarbij het front-duo – bestaande uit Arne Santing (ex-Ricky Rehab) en Nadieh Martens kennis maakten met toetsenist Chris Wachtmeester uit Coevorden, die ook deel uitmaakt van Barley Wine’s akoestische project ‘Shandy’. Met hulp van Pepijn Reinink (ook uit de MFC gelederen) op percussie vormde het kwartet een nieuwe band genaamd ‘Saint Martinez’.
  De band mengt door delta-blues geïnspireerde gitaarpartijen, voortgedreven door een stevige dosis percussie. Piano en scheurende orgel wisselen elkaar af in een set bestaande uit eigen creaties. De banjo wordt uit de koffer gehaald en een krachtige, emotionele vrouwenstem maakt het plaatje compleet. Omdat de band elkaar ongeveer twee jaar geleden in MFC heeft ontmoet, staan ze te trappelen om weer op dezelfde bühne te spelen onder hun nieuwe naam en het publiek te trakteren op hun nieuwste materiaal.
 Metal Front Coevorden opent de poorten om 20.30 uur en de eerste band (Barley Wine) begint om 22.30 uur stipt. De toegang is deze avond GRATIS.

 

 


 

LINKS:

 


https://www.facebook.com/events/377285169304996 (Facebook event)

https://www.facebook.com/Barleywine-171873552870022/

https://www.facebook.com/SaintMartinez2016/


 

VIDEO:


https://youtu.be/cJ7dblSO0S0  (Saint Martinez – Low Hang The Angels)

 

Laatst geupdate op ( maandag 23 oktober 2017 )
 
< Vorige   Volgende >


Go to top Ga naar het begin van deze pagina Go to TopBoodschap van Algemeen Nut
Rooster en Updates


Bardiensten van deze week:
DO 26-04
CLUB CLUP
VR 27-04
ERIK L ?
ZA 28-04
FRANK D
 Wordt verwacht in 2018:

 
ZA 26 MEI
- METALMAYHEM 2018-
OFF THE CROSS (BEL)
SEKSIHULLUT (FIN)

DEAD WILL WALK (NL)

 
ZA 9 JUN
 
JAMSESSIE/MFC SHOWCASE

 

 ZA 23 JUN
 THE GOOD HAND (NL)
BOON GOON (DL)
 
ZA 14 JUL
 
MFC OUTSIDE 2018
THE DIRTY DENIMS (NL)
BOERENROCKIES (NL)
 
ZA 15 SEP
 
ORANGE GLOW (NL)
HELLHOOKAH (LT)

 


 
Laatste Nieuws
MFC Nieuwsarchief