header image
no read or click functionHomeno read or click functionNewsno read or click functionWeblinksno read or click functionContact Usno read or click function arrow   Hoofdpagina

Hoofdmenu
Hoofdpagina
MFC Nieuws Overzicht
Contact met MFC
Routebeschrijving
FAQs (vragen)
Links
Foto Album
Gastenboek
Facebook
Twitter
YouTube
Spotify
ReverbNation


Concert: The Electric Alley (ESP) + support The Damned Few (NL) PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Administrator   
zondag 20 augustus 2017

ZATERDAG
9 DECEMBER 

 

 Sample Image

meer foto's 

hier klikken 

 Sample Image

COEVORDEN (MFC) – De laatste maand van dit jaar kun je nog twee concerten verwachten bij Metal Front Coevorden. Zoals gewoonlijk sluiten we het jaar weer af met (de twaalfde editie van) A Very Heavy X-Mosh op zaterdag 23 december, waarbij de metal/rap-formatie Frontstreet en de Groningse deathmetal helden Entrapment hun opwachting maken. En we daarbij ook nog onze favoriete turbo glamrockers / komkommerfetisjisten van Rectum Raiders voor een tweede keer op X-Mosh de boel laten afsluiten, zoals alleen zij dat kunnen: met bloed, zweet en komkommers!
Maar voor dat allemaal zover is, hebben we nog één “regulier” concert te gaan. En wel op ZATERDAG 9 DECEMBER aanstaande, met de bluesrock band The Damned Few uit Haarle en de Spaanse retro-rockers van The Electric Alley! De decembermaand begint goed en eindigt dus beter in Metal Front Coevorden. Waar anders sluit je het jaar op muzikale wijze beter af?   
 THE DAMNED FEW (voorprogramma)
 Aan lieve stemmetjes doet de zangeres Dion Legebeke (18) uit Dalmsholte niet. Ze moet het hebben van haar power en de blues. Ondanks haar jonge leeftijd klinkt Legebeke rauw en doorleefd. De strot past bij het zompige, ongepolijste gitaargeluid van haar bandmaat, gitarist Michiel Jansen (27). Hun band The Damned Few is in veel opzichten een diepe duik in een muzikaal verleden. De jaren zestig en zeventig vooral. Een historie, gedomineerd door illustere namen als Led Zeppelin, Black Sabbath en Jimi Hendrix. Stevige, echte muziek in een retrojasje, met veel ruimte voor improvisatie.
 "De band bestaat nu ongeveer een jaar, denk ik", zegt Jansen. De wortels van The Damned Few liggen in Haarle. De snarenplukker komt er vandaan, muziekschoolhouder en drummer Piero Sestu is zijn voormalige buurman en de zangeres is er vaak te vinden, vanwege haar Haarlese vriend. Bassist Chris van Wilsum woont in Enschede. Met z'n vieren zijn ze er op gebrand om organische, bluesy hardrock te spelen. "Dion en ik schrijven de meeste muziek en teksten. Daar spenderen we momenteel de meeste tijd aan. Zo nu en dan spelen we live, maar we willen eigenlijk eerst een fatsoenlijke set liedjes bij elkaar pennen. Nu vullen we onze vijf of zes eigen songs op het podium met wat covers."
THE ELECTRIC ALLEY (hoofdprogramma)
 The Electric Alley is een hardrockband uit Cádiz (Spanje) die is opgericht in 2012. De band begon met het schrijven van liedjes en het spelen van lokale shows in hun geboortestad. Vanwege de grote vraag en positieve recensies in de lokale pers, besloten ze om hun eerste album op te nemen. De stijl van 'Backwards States Of Society' varieert van pure harde rock tot epische ballads en mid-tempo rock. De band oogstte hiermee een keur aan lovende album- en concertrecensies van de Spaanse pers (Ruta 66, Radio 3, This is Rock). Ze ‘scoorden’ de soundtrack voor "A Lonely Sun Story"; een Spaanse (korte-) animatiefilm met de bekende Spaanse acteurs María Valverde en Mario Casas. “A Lonely Sun Story” werd uiteindelijk genomineerd voor een Goya Award in 2015 in de categorie ‘beste korte film’.
 ‘Get Electrified!’ is hun nieuwste studio album, geproduceerd door de band zelf met hulp van coproducent Rafa Camisón (Estudio Sesentaynueve). Met deze LP streeft The Electric Alley ernaar om hun publiek zoveel mogelijk te bereiken, dankzij een deal met SSM Music en een onafhankelijk Deens boekingskantoor. Rock is levendiger dan ooit wanneer ‘Get Electrified!’ door je stereo schalt. Een compilatie van tien songs die de energie en passie oproepen bij elke liefhebber van het genre. Het album wordt beïnvloed door ‘klassieke’ rockbands als Led Zeppelin en The Black Crowes en ‘hedendaagse acts’ zoals Rival Sons, Blackberry Smoke en Mr. Big.
 Metal Front Coevorden opent de poorten om 20.30 uur en de eerste band begint om 22.00 uur stipt. De entreeprijs van de avond is ZEVEN euro, MFC leden betalen VIER euro. Meer info op: www.mfcweb.nl

 

Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds Podiumkunsten Nederland.

 

LINKS:

https://www.facebook.com/events/258883587880365/ (Facebook event)

 

http://www.theelectricalley.com/

https://www.facebook.com/theelectricalley/


https://www.facebook.com/The-Damned-Few-827330300755050/

 
VIDEO:

https://youtu.be/dSulvnYtiX4  (The Electric Alley - Can We Have Some Love Between Us?)

https://youtu.be/rR-27SUFCco (The Electric Alley - Get Electrified, official video)

https://youtu.be/9_H5WBZU4nE (The Electric alley - No Control, official video 2013)

https://youtu.be/2azVu4WGwcg  (The Electric Alley - Get Electrified – Live @ ELECTRIC ROCK DAY 2017)

 

https://youtu.be/Y3u-jm3KQNc  (The Damned Few - Dive)

Laatst geupdate op ( maandag 11 december 2017 )
 
< Vorige   Volgende >


Go to top Ga naar het begin van deze pagina Go to TopBoodschap van Algemeen Nut
Rooster en Updates


Bardiensten van deze week:
DO 26-04
CLUB CLUP
VR 27-04
ERIK L ?
ZA 28-04
FRANK D
 Wordt verwacht in 2018:

 
ZA 26 MEI
- METALMAYHEM 2018-
OFF THE CROSS (BEL)
SEKSIHULLUT (FIN)

DEAD WILL WALK (NL)

 
ZA 9 JUN
 
JAMSESSIE/MFC SHOWCASE

 

 ZA 23 JUN
 THE GOOD HAND (NL)
BOON GOON (DL)
 
ZA 14 JUL
 
MFC OUTSIDE 2018
THE DIRTY DENIMS (NL)
BOERENROCKIES (NL)
 
ZA 15 SEP
 
ORANGE GLOW (NL)
HELLHOOKAH (LT)

 


 
Laatste Nieuws
MFC Nieuwsarchief
RSS Feeds