header image
no read or click functionHomeno read or click functionNewsno read or click functionWeblinksno read or click functionContact Usno read or click function arrow   Hoofdpagina arrow MFC Nieuws Overzicht arrow Laatste Nieuws arrow Concert: Tio Gringo

Hoofdmenu
Hoofdpagina
MFC Nieuws Overzicht
Contact met MFC
Routebeschrijving
FAQs (vragen)
Links
Foto Album
Gastenboek
Facebook
Twitter
YouTube
Spotify
ReverbNation


Concert: Tio Gringo PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Administrator   
donderdag 03 augustus 2017

ZATERDAG

9 SEPTEMBER

 

 Sample Image

meer foto's

hier klikken  

Sample Image  

COEVORDEN (MFC) – De maand september staat in het teken van een zwoele nazomer bij Metal Front Coevorden. En omdat het na de afgelopen editie van MFC Outside al bijna twee maanden rustig is bij het Coevorder poppodium, pakken de “metalboertjes” weer flink uit in de maand september waar maar liefst twee shows in de planning staan.  Onder de noemer ‘MFC’s Hillbilly Indian Summer’ presenteren wij daarom twee uitzonderlijke bands in het genre ‘soutern rock / hillbilly country trash’: op 30 september met de Amerikaanse band HOGJAW uit de USA. Maar we trappen ‘MFC’s Hillbilly Indian Summer’ af op ZATERDAG 9 SEPTEMBER met TIO GRINGO: onvervalste hillbilly country trash uit Breda.
TIO GRINGO
 In 2012 debuteerde de band uit Breda met hun eerste full length ‘Country Trash to the Max’. Drie jaar later verscheen de opvolger daarvan – getiteld ‘Reign in Mud’. Wederom een cd in de stijl van Bob Wayne, Hank Williams III en Johnny Cash, maar dan nog een stuk beter. De basis van de sound van Tio Gringo is en blijft onvervalste country, maar dan hevig doorspekt van rock ‘n roll, punk en zelfs metal.
 Wie naar de line-up van de band kijkt snapt meteen waarom. Contrabassist Joris van den Berg en bandoprichter en zanger-gitarist Viktor Noatschk hadden aanvankelijk nog wel het idee om zich op pure countrymuziek te richten, maar dat liep net even anders toen ook drummer Jeroen de Bont, gitarist Eric Haamers en – in een later stadium – zanger Maurice “Mo” Kusters de gelederen van Tio Gringo kwamen versterken. Het genoemde drietal leverde namens de band The Gecko Brothers al een belangrijke bijdrage aan de vestiging van het genre speedrock. Voor het toevoegen van een beetje extra peper in de sound van Tio Gringo deinsden de drie dus ook niet terug.
 Eric Haamers draait zijn hand trouwens al helemaal niet om voor een potje rock ‘n roll. Is hij niet op stap met de jongens van Bang Bang Bazooka, dan is hij dat wel als contrabassist met zijn kompanen van de legendarische psychobillyband Batmobile. Eric heeft onlangs aangegeven weer full-on met Batmobile aan de slag te willen gaan en wordt vervangen door Jeroen van Tongeren die ook gitarist is bij het ‘Rotterdam Ska Jazz Orchestra’. Als sologitarist brengt hij met zijn eigen custom Eindhoven gitaarversterker een sound mee die heel dicht in de buurt komt met dat van ‘Reverend Horton Heat’. Viktor is inmiddels ook vervangen door slaggitarist Peter Westerlaken (bekend van de band Rank & File). Volgens Joris van den Berg is de nieuwe gitarist een ideale aanwinst voor Tio Gringo en trekt de vergelijking met een Jack Russel terriër: “Peter is klein van stuk en heeft de energie van een kerncentrale”.    
 Het soort countrymuziek dat Tio Gringo brengt is van het “rauwe en pure” soort: met instrumenten die ook alles behalve standaard zijn. Zo speelt drummer Dimitri Jeltsema op een drumstel dat is opgebouwd uit een speciekuip, een klomp en potten en pannen van Tefal om zo het perfecte bijpassende stampgeluid neer te zetten wat deze ‘honky tonk machine’ maakt dat het is: “Putting the Trash in Country”. Een avondje Tio Gringo staat hoe-dan-ook garant voor een vuig country feestje. YEEEHAW MOTHERFUCKERS!
Metal Front Coevorden opent de poorten om 20.30 uur en de band begint om 22.00 uur stipt. De entreeprijs van de avond is VIJF euro, MFC leden betalen DRIE euro.


Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds Podiumkunsten Nederland.

LINKS:

https://www.facebook.com/events/1880481595603983 (Facebook event)

http://www.tiogringo.nl/
https://www.facebook.com/tiogringotrash/

VIDEO:

Tio Gringo - Rocky Way Of The Drinkin' Man (Official Video)

Tio Gringo - My Sister And The Neighbours Horse (Official Video)

Laatst geupdate op ( zondag 10 september 2017 )
 
< Vorige   Volgende >


Go to top Ga naar het begin van deze pagina Go to TopBoodschap van Algemeen Nut
Rooster en Updates


Bardiensten van deze week:
DO 15-03
CLUB CLUP
VR 16-03
ERIK el' PRESIDENTE.
ZA 17-03
HARRY VON P.
 Wordt verwacht in 2018:

 
ZA 14 APR
 
TIMBER (NL)
DEAD ENTERTAINMENT(NL)
 
ZA 26 MEI
 
- METALMAYHEM 2018-
OFF THE CROSS (BEL)
SEKSIHULLUT (FIN)

DEAD WILL WALK (NL)

 

 
ZA 9 JUN
 
 JAMSESSIE
 
ZA 14 JUL
 
MFC OUTSIDE 2018
THE DIRTY DENIMS (NL)
+SUPPORT tba
 
ZA 15 SEP
 
ORANGE GLOW (NL) ovb
HELLHOOKAH (LT)

 


 
Laatste Nieuws
MFC Nieuwsarchief