header image
no read or click functionHomeno read or click functionNewsno read or click functionWeblinksno read or click functionContact Usno read or click function arrow   Hoofdpagina arrow MFC Nieuws Overzicht arrow Laatste Nieuws arrow MFC Outside 2017

Hoofdmenu
Hoofdpagina
MFC Nieuws Overzicht
Contact met MFC
Routebeschrijving
FAQs (vragen)
Links
Foto Album
Gastenboek
Facebook
Twitter
YouTube
Spotify
ReverbNation


MFC Outside 2017 PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Administrator   
woensdag 03 mei 2017
 
 
 
 Sample Image
 
meer foto's
 
 
Sample Image
 
COEVORDEN (MFC) – Op ZATERDAG 15 JULI zal de vierde editie van MFC OUTSIDE plaatsvinden. Even een paar maanden eerder dan de vorige keren gepland omdat het laatste weekend van augustus in de laatste jaren veel drukker is geworden qua regionale evenementen. Maar net als voorgaande jaren, zal MFC OUTSIDE bestaan uit een aantal vaste ingrediënten: MUSIC, MEAT & MORE. Oók dit jaar is het heerlijkheid troef wat deze drie peilers betreft: TWEE BANDS, de vuigste plaatjesdraaiers van MFC en een ‘culinair verantwoorde American BBQ’ voor de lekkerbekken. Vanaf 20.00 uur is iedereen welkom om onder het genot van een kampvuur (en nog véél meer “vuurwerk”) te genieten van een hapje, één of meerdere drankjes en een waanzinnige ambiance zoals alleen MFC het brengen kan. En dit jaar is de entree zelfs helemaal GRATIS!
 Wat jarenlang een besloten barbecue voor MFC-clubleden was, is vier jaar geleden uitgegroeid tot een openbaar buitenfeestje, waarbij op de typische Do It Yourself-manier die MFC kenmerkt, een laagdrempelig feest met kwaliteitsmuziek wordt gepresenteerd dat voor iedereen toegankelijk is. MFC OUTSIDE is geen festival. Want daar zijn er al genoeg van. MFC OUTSIDE is geen tentfeest. Want daar zijn er óók al genoeg van. MFC OUTSIDE is gewoon wat MFC normaal gesproken ook al is: hét underground podium van Drenthe waar ruim aandacht is voor de betere alternatieve (pop-)muziek. Maar dan BUITEN. De mensen “achter MFC” doen dit in feite al sinds 1988, vanaf dezelfde locatie tussen het spoor en het kanaal aan de Monierweg te Coevorden, waar ooit furore werd gemaakt met de MetalBlast en Boer Area festivals. Maar vanaf 1996 doet de grootste muziekvereniging van Coevorden dit onder de vlag ‘Metal Front Coevorden’ (of kortweg: MFC), waar sindsdien honderden bands hebben opgetreden, en met name bands die zich begeven in de hardere regionen van de hedendaagse populaire muziek.
 In de voorgaande edities van MFC Outside stonden onder meer Money & The Man, Definition of MadMen, The Dudettes, Reverse Cowgirls, De Rooie Jager, Magnetic Spacemen, Duo Satan en The Fuel op het programma. Dit jaar staat MFC OUTSIDE in het teken van ‘rhythm & blues(rock)’ en is naast de piepjonge lokale bluesband TRIPLE TROUBLE ook de nieuwe Nederlandse rhythm & bluesband LITTLE STEVE & THE BIG BEAT toegevoegd aan het programma. En dit alles wordt deze keer niet culinair omlijst met de welbekende MFC-gehaktballen-in-kluinsaus, maar met de foodtruck van MEAT & MOORMAN met Wietze Moorman uit Erica achter de grill.
TRIPLE TROUBLE (voorprogramma)
TRIPLE TROUBLE, de jongste blues band van Nederland. Een vierkoppige bluesband bestaande uit Florian Lukkien (lead gitaar/zang), Bryan van der Graaf (drums), Steven van der Weide (piano/hammond) en Quintijn Lukkien (bas). Ze spelen bluesmuziek van oude legendes maar ook nieuwe opkomende bluesartiesten als Joe Bonamassa. Ze hebben onder meer gespeeld op de afterparty van het Holland International Blues Festival, festival de Opening, het voor programma van Sean Webster en Barrelhouse en mogen het spits afbijten op MFC Outside in hun eigen hometown Coevorden!
LITTLE STEVE & THE BIG BEAT (hoofdprogramma)
Rhythm & Blues met vurig gitaarspel, sterke vocalen, gierende saxofoons en een strakke ritme sektie. Dat is LITTLE STEVE & THE BIG BEAT. Binnen hun korte bestaan hebben Little Steve & the Big Beat met succes op veel festivals gespeeld zoals Blues Peer, Zwarte Cross, Breda Jazz Festival en vele anderen. Hun single Brand New Man wordt regelmatig gedraaid op Radio 1 in België. En bovendien ze zijn genomineerd voor de Dutch Blues Awards 2015 in categorieën Beste Band, Beste Zanger en Beste Drummer.
 Little Steve & the Big Beat is gebaseerd rondom het gitaarspel en de zang van Steven van der Nat. In Januari 2013 zijn ze begonnen en na een hand vol optredens verschenen al vele lovende recensies. De band werd meteen al o.a. een topband en een mogelijke afsluiter voor festivals genoemd. In Mei 2013 hebben ze een EP uitgebracht, welke bestaat uit 3 eigen nummers (Working Overtime, Hard Times en Count On You) en 2 covers (Feel So Bad, Slip Away). Deze heeft vele lovende recensies ontvangen. In 2015 hebben Little Steve & the Big beat de Texaanse meestergitarist Mike Morgan begeleid op zijn Benelux tour. In November 2016 is hun debuut album “Another Man” uitgekomen, welke meteen vele lovende kritieken kreeg: “De band swingt als de neten en dat lukt alleen de beste muzikanten.” - Lust For Life
 De band bestaat naast Little Steve uit: Martijn 'Tinez' van Toor (Tinez Roots Club) en Evert Hoedt (the Electrophonics) op tenor en bariton sax, Bird Stevens (the Big Four Quintet, Different Tacos) op bas gitaar en Jody van Ooijen (Qeaux Qeaux Joans, Rootbag) op drums.

 

Metal Front Coevorden opent de poorten om 20.00 uur en de eerste band begint om een uur of NEGEN. Deze avond is het GRATIS ENTREE buiten bij MFC!
LINKS:


https://www.facebook.com/events/395971067420553  (Facebook event)

https://www.facebook.com/pg/LittleSteveAndTheBigBeat/

https://www.facebook.com/pg/Tripletroublemusic

https://www.facebook.com/MeatenMoorman


VIDEO:


https://youtu.be/17RJ3vCyInU (Little Steve & the Big Beat – Brand New Man)
https://youtu.be/x2_I7LN6Mo8 (Little Steve & the Big Beat – Just Fooling Around)
https://youtu.be/W05dlM0XzI8 (Little Steve & the Big Beat – Teasin’ Without Pleasin’, LIVE 2016)

https://youtu.be/mTUGtv6xRac (Triple Trouble - Ain’t Nobody Home, Live @ Blues Fest Melody 2017)

Laatst geupdate op ( woensdag 19 juli 2017 )
 
< Vorige   Volgende >


Go to top Ga naar het begin van deze pagina Go to TopBoodschap van Algemeen Nut
Rooster en Updates


Bardiensten van deze week:
DO 15-03
CLUB CLUP
VR 16-03
ERIK el' PRESIDENTE.
ZA 17-03
HARRY VON P.
 Wordt verwacht in 2018:

 
ZA 14 APR
 
TIMBER (NL)
DEAD ENTERTAINMENT(NL)
 
ZA 26 MEI
 
- METALMAYHEM 2018-
OFF THE CROSS (BEL)
SEKSIHULLUT (FIN)

DEAD WILL WALK (NL)

 

 
ZA 9 JUN
 
 JAMSESSIE
 
ZA 14 JUL
 
MFC OUTSIDE 2018
THE DIRTY DENIMS (NL)
+SUPPORT tba
 
ZA 15 SEP
 
ORANGE GLOW (NL) ovb
HELLHOOKAH (LT)

 


 
Laatste Nieuws
MFC Nieuwsarchief