header image
no read or click functionHomeno read or click functionNewsno read or click functionWeblinksno read or click functionContact Usno read or click function arrow   Hoofdpagina

Hoofdmenu
Hoofdpagina
MFC Nieuws Overzicht
Contact met MFC
Routebeschrijving
FAQs (vragen)
Links
Foto Album
Gastenboek
Facebook
Twitter
YouTube
Spotify
ReverbNation


Concert: Alunah - SpoOken PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Administrator   
donderdag 02 maart 2017

ZATERDAG
6 MEI 

 

Sample Image
 
meer foto's
 
 

 Sample Image

COEVORDEN (MFC) - Het is mei, dus is het weer hoog tijd voor MFC’s Metal May-hem; wat neerkomt op niet één maar twee metalconcerten deze maand bij de metalboertjes van Coevorden. Op ZATERDAG 27 MEI sluiten we de maand af met een flink gevulde avond vol metalgeweld van drie hele vette metalbands van Hollandsche Bodem: Diquiet, Hibakusha en Deem Index. Maar aanstaande ZATERDAG 6 MEI trappen we af met de Engelse female fronted stoner-doomband ALUNAH uit Birmingham die bijgestaan zal worden door het post-doom metalkwartet SpoOken (red. ja, zo schrijf je het) uit Groningen.
 SPOOKEN (voorprogramma)
 Ergens in 2011 begint SpoOken vorm te krijgen. In de oefenruimte musiceren met enige regelmaat Bert Dijkhuis (ex-Sanguinary), Marco Oostra (ex-Tekhton) en Anne van Doorn (ex-Sanguinary, ex-Toxocara, ex-Murder Manifest) tezamen. Zonder van te voren te bepalen wat het moet gaan worden, 'als het maar vet klinkt, dan is het goed'.
 Vanwege de wortels van de muzikanten is een forse metal-invloed onvermijdelijk. Om een extra laag aan de nummers toe te voegen is aanvulling welkom. Zodoende wordt Dik Smid (ex-Moonlizards, Indifferent Sun) als sologitarist erbij gehaald. Bert en Anne voegen sporadische grunt- en zanglijnen toe aan de muziek. De teksten van SpoOken stippen overdenkingen over de hedendaagse maatschappij aan. Deze zijn, uiteraard, nogal grauw.
 Omdat de muziek van SpoOken zich lastig laat omschrijven, heet het regressive post-doom metal. 'Regressief' omdat SpoOken zich geen beperkingen oplegt, en omdat het een gaaf woord is. 'Post doom metal' omdat het label doom metal toch niet helemaal aan de hersenspinsels van SpoOken voldoet. Want de ‘metal’ is lekker smeuïg van klank en ademt een gezonde hang naar nostalgie uit. Daarnaast bevat de muziek van SpoOken elementen van psych- en seventies aandoende prog. In april 2015 verscheen de cd 'A Shadow Larger Than Reality' in eigen beheer.
 SpoOken bestaat uit Bert Dijkhuis (gitaar/grunt), Anne van Doorn (basgitaar/zang), Marco Oostra (drums) en Dik Smid (sologitaar).
 ALUNAH (hoofdprogramma)
 Sinds de oprichting van de band in 2006, begeeft Alunah zich tussen het aardse en onaardse. Het viertal, dat onder aanvoering van zangeres/gitarist Sophie Day staat, komt uit Birmingham – de geboortestad van proto-doomers Black Sabbath. Niet geheel ontoevallig volgen ze diezelfde muziekrichting. De band heeft reeds vier voltallige albums op naam staan, waarvan hun meest recente cd Solennial, dat dit jaar is uitgebracht. Er is een constante lijn van progressie in hun uitgebrachte materiaal te vinden, die zowel op psychedelische -als organische stijlen leunen. Dat klinkt misschien wat vaag, maar wees gerust: er zit daarentegen behoorlijk wat structuur in hun behoorlijk groovende repertoire. Maar het zijn voornamelijk de etherische vocalen van frontvrouw Sophie Day die de stempel op de sound van Alunah drukken; hetgeen op Awakening The Forest het beste tot uiting kwam. Dat album werd op grote schaal uitgebracht via Napalm Records, gevolgd door een reissue van de eerste twee albums in 2015 en een vinyl release van Call Of Avernus via HeviSike Records.
Alunah’s meest recente album Solennial werd uitgebracht op Svart Records, waarop gitarist David Day, bassist Daniel Burchmore en drummer Jake Mason samen met Sophie hun geplaveide weg voortzetten waar ze hun reputatie aan hebben te danken: namelijk die van natuurverering, folklore, mythes en magie, schoonheid en vergankelijkheid en bovenal: heavy vibes.
Metal Front Coevorden opent de poorten om 20.30 uur en de eerste band begint om 22.00 uur stipt. De entreeprijs van de avond is ZEVEN euro, MFC leden betalen VIER euro.

 

Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds Podiumkunsten Nederland.

 

LINKS:

http://www.mfcweb.nl/content/view/306/1/  (artikel op www.mfcweb.nl)

https://www.facebook.com/events/643922672482465/ (Facebook event)

 

http://www.alunah.co.uk/

https://www.facebook.com/alunah.doom/


http://www.spooken.nl/


FOTO/LINKS:

http://www.mfcweb.nl/images/stories/Hans/alunahklein.jpg   (eventposter)

 

 

VIDEO:

 

https://youtu.be/sETdX8d97cQ (Alunah - A Forest (The Cure cover) from Solennial, 2017)

https://youtu.be/HHi8mHZQa7o (Alunah - Heavy Bough, from Awakening The Forest, 2014)

https://youtu.be/FarreSQ8r_U  (Alunah - Fire of Thornborough Henge, from Solennial, 2017)

 

https://youtu.be/0ML-8I5Rk4A (SpoOken - Black end, from A Shadow Larger Than Reality, 2015)

 

Laatst geupdate op ( maandag 08 mei 2017 )
 
< Vorige   Volgende >


Go to top Ga naar het begin van deze pagina Go to TopBoodschap van Algemeen Nut
Rooster en Updates


Bardiensten van deze week:
DO 15-03
CLUB CLUP
VR 16-03
ERIK el' PRESIDENTE.
ZA 17-03
HARRY VON P.
 Wordt verwacht in 2018:

 
ZA 14 APR
 
TIMBER (NL)
DEAD ENTERTAINMENT(NL)
 
ZA 26 MEI
 
- METALMAYHEM 2018-
OFF THE CROSS (BEL)
SEKSIHULLUT (FIN)

DEAD WILL WALK (NL)

 

 
ZA 9 JUN
 
 JAMSESSIE
 
ZA 14 JUL
 
MFC OUTSIDE 2018
THE DIRTY DENIMS (NL)
+SUPPORT tba
 
ZA 15 SEP
 
ORANGE GLOW (NL) ovb
HELLHOOKAH (LT)

 


 
Laatste Nieuws
MFC Nieuwsarchief
RSS Feeds