header image
no read or click functionHomeno read or click functionNewsno read or click functionWeblinksno read or click functionContact Usno read or click function arrow   Hoofdpagina arrow MFC Nieuws Overzicht arrow Laatste Nieuws arrow Concert: Komatsu - Chief of smoke

Hoofdmenu
Hoofdpagina
MFC Nieuws Overzicht
Contact met MFC
Routebeschrijving
FAQs (vragen)
Links
Foto Album
Gastenboek
Facebook
Twitter
YouTube
Spotify
ReverbNation


Concert: Komatsu - Chief of smoke PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Administrator   
dinsdag 22 november 2016

ZATERDAG
14 JANUARI 

 

 Sample Image

meer foto's:

hier klikken

 

 Sample Image

COEVORDEN (MFC) – Metal Front Coevorden luidt het nieuwe jaar knalhard in op ZATERDAG 14 JANUARI met een concert van twee bands uit twee toonaangevende muzieksteden: Groningen en Eindhoven. Het nieuwe Groningse powertrio CHIEF OF SMOKE is deze avond het voorprogramma van KOMATSU dat bestaat uit een viertal veteranen uit de Eindhoven Rockcity scène, die een verse set presenteren met nummers van hun nieuwste CD ‘Recipe For Murder One’.  
 CHIEF OF SMOKE (voorprogramma)
 We trappen zogezegd de avond af met CHIEF OF SMOKE; een nieuw Heavy Rock powertrio uit 050. De bandnaam verwijst naar de commandant van een Amerikaans artilleriebataljon: ‘He who brings smoke’. Maar uiteraard ook naar de indianenpijp, die steevast rondgaat. Wat dat betreft is deze band dan ook helemaal op de juiste plek in MFC!
 In januari 2016 verscheen hun eerste EP, getiteld ‘A Fresh Round Of Smoke’. Het is een fijne EP vol vleugjes fuzz en doom, bestaande uit vier tracks met uitgesponnen groovende riffs en rechttoe/rechtaan Rock ’n Roll. Met invloeden van Led Zeppelin, Black Sabbath, Yob en Wo-Fat. CHIEF OF SMOKE bestaat uit: Omar Larabi (zang, gitaar), Romke-Theun de Vries (basgitaar) en Tom Bak (drums).  
 KOMATSU (hoofdprogramma)
 Men neme de bruutheid en kracht van Repomen, het eigenwijze en meeslepende van GodsChosenDealer en de vastberadenheid en het robuuste van SQY. Rij hier met een bulldozer overheen, pers het samen, hak het in stukken en probeer het ten slotte zonder al te veel zorg aan elkaar te lassen. Een likje verf hier en daar en aanschouw de geboorte van een nieuwe machine: KOMATSU. Niet de Japanse bulldozer met dezelfde naam, maar een muzikaal stuk heavy-machinery uit Eindhoven Rockcity! Stap in, bevestig uw riemen, haal de hendel over en probeer hem in bedwang te houden. Deze machine staat garant voor een ongekende, overrompelende demonstratie.
 Drie jaar geleden speelde KOMATSU nog het dakleer van de club, met een partij onvervalste stoner-rock met werk van hun debuutalbum ‘Manu Armata’ uit 2013. Inmiddels is KOMATSU’s nieuwste plaat ‘Recipe For Murder One’ uit, waarmee de band een stuk veelzijdiger (lees: “sludgier”) uit de verf komt. En dat is ook niet zo vreemd, aangezien de Eindhovenaren sinds hun laatste optreden in MFC nogal wat podiummeters, of zeg maar gerust: podiumkilometers hebben gemaakt. Want naast een legio support optredens voor grootheden als Truckfighters, Karma to Burn, Red Fang, Clutch, Nashville Pussy, High on Fire, Corrosion of Conformity en Baroness tourde de band ook mee met John Garcia (o.a. Vista Chino, Kyuss, Hermano en Slo Burn) en Nick Oliveri’s band Mondo Generator. Laatstgenoemde (tevens ex-bassist van QOTSA) doet zelfs een nummertje (‘Lockdown’)mee op KOMATSU’s nieuwe plaat ‘Recipe For Murder One’, dat Oliveri ook meteen op zijn eigen guest-vocal compilatiealbum ‘N.O. hits at all, volume 1’ uitbrengt.  
 Begin 2010 wordt KOMATSU samengesteld uit (ex)-leden van de ervaren Rockcity bands SQY, Repomen en The Goods. KOMATSU speelt dan een mix van sludge, stoner, rock en metal en maakt soms gebruik van samples. In 2010 doet KOMATSU enkele optredens in Noord-Brabant en België en deze worden door de pers zeer positief ontvangen. Een aantal van desbetreffende optredens belandden zelfs in de jaarlijstjes van Nederlandse journalisten en/of recensenten als ‘beste concert van 2010’.
In 2011 start de band in de Pop-Ei studio te Eindhoven met promo-opnames. Ondertussen verzorgt KOMATSU de support voor Lonely Kamel (NOO), Karma to Burn (USA) en speelt het in mei 2011 tijdens de officiële afterparty van Queens Of The Stone Age (USA) in de Effenaar te Eindhoven. De eerste promo van deze Eindhovense stonermoloch bevat 6 tracks en is opgenomen door Mo Truijens en Chris den Draaier en door KOMATSU zelf gemixed en geproduceerd. In mei 2012 wordt KOMATSU geselecteerd voor de Popronde 2012. In dezelfde maand verlaat Erik van Schenk-Brill de band en wordt hij vervangen door Stephan Quint (o.a. De Vettige Matjes, GodsChosenDealer en Motorbongo). Eind 2012 duikt de band wederom de Pop-Ei studio in, dit keer voor de opnames van haar debuutalbum. Voor de productie zorgt niemand minder dan Theo van Rock, die onder meer samenwerkte met Tool, RHCP, Rollins Band, Ween, e.a. Het resulteert in ‘Manu Armata’, dat zeer goed wordt ontvangen in de (inter-)nationale muziekpers, en uiteindelijk ook in een optreden in MFC waar het Coevorder publiek voor het eerst live kennis mag maken met KOMATSU.
 Zogezegd is het sindsdien hard gegaan met de band. Een aantal wisselingen van de wacht (gitartist Stephan Quint en drummer Miriam Bekkers vertokken en werden vervangen door respectievelijk Mathijs Bodt en Joris Lindner). Een cover op het Peter Pan Speedrock tribute-album ‘Houdoe en Bedankt’. Laatst nog mee op pad met stoner-voorbeelden Orange Goblin (UK) door Nederland. Een aanstaande Europese tour als support van The Freeks (USA) dat bestaat uit leden van Fu Manchu, Nebula en Backbiter, en in mei richting Brazilië. Ohja, ook niet zo vreemd: de goeie reviews voor ‘Recipe For Murder One’ blijven maar komen. Kortom: 2017 gaat een mooi jaar voor KOMATSU worden. Nog mooier voor ze is natuurlijk, dat het allemaal in Metal Front Coevorden begint!  
 Metal Front Coevorden opent de poorten om 20.30 uur en de eerste band begint om 22.00 uur stipt. De entreeprijs van de avond is ZEVEN euro, MFC leden betalen VIER euro. Meer info op: www.mfcweb.nl
 Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds Podiumkunsten Nederland.

 

LINKS:

https://www.facebook.com/events/1818935075042167/  (Facebook event)

 

www.komatsurock.com

www.facebook.com/komatsurock

 

https://chiefofsmoke.bandcamp.com/

https://www.facebook.com/chiefofsmoke050

 

 
VIDEO:

https://www.youtube.com/watch?v=sBCL9R6Pvow  (Komatsu – So How’s About Billy?, official music video)

https://www.youtube.com/watch?v=nCEYgxGQv2Q  (Chief of Smoke & Spooken live in VERA)

 

 

 

Laatst geupdate op ( dinsdag 17 januari 2017 )
 
< Vorige   Volgende >


Go to top Ga naar het begin van deze pagina Go to TopBoodschap van Algemeen Nut
Rooster en Updates


Bardiensten van deze week:
DO 15-03
CLUB CLUP
VR 16-03
ERIK el' PRESIDENTE.
ZA 17-03
HARRY VON P.
 Wordt verwacht in 2018:

 
ZA 14 APR
 
TIMBER (NL)
DEAD ENTERTAINMENT(NL)
 
ZA 26 MEI
 
- METALMAYHEM 2018-
OFF THE CROSS (BEL)
SEKSIHULLUT (FIN)

DEAD WILL WALK (NL)

 

 
ZA 9 JUN
 
 JAMSESSIE
 
ZA 14 JUL
 
MFC OUTSIDE 2018
THE DIRTY DENIMS (NL)
+SUPPORT tba
 
ZA 15 SEP
 
ORANGE GLOW (NL) ovb
HELLHOOKAH (LT)

 


 
Laatste Nieuws
MFC Nieuwsarchief