header image
no read or click functionHomeno read or click functionNewsno read or click functionWeblinksno read or click functionContact Usno read or click function arrow   Hoofdpagina

Hoofdmenu
Hoofdpagina
MFC Nieuws Overzicht
Contact met MFC
Routebeschrijving
FAQs (vragen)
Links
Foto Album
Gastenboek
Facebook
Twitter
YouTube
Spotify
ReverbNation


Concert: Facing the Madness - Icons of Brutality - Dizer PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Administrator   
vrijdag 11 november 2016

ZATERDAG
3 DECEMBER 

 

 Active Image

meer foto's

hier klikken  

 

 Sample Image

COEVORDEN (MFC) – December is traditioneel gezien DE metal-maand bij uitstek in Metal Front Coevorden. Want aan het eind van de maand is het natuurlijk weer tijd voor de elfde editie van A Very Heavy X-Mosh, die dit jaar op VRIJDAG 23 DECEMBER plaats zal vinden. Maar de kick-off van MFC’s metalmaand is op ZATERDAG 3 DECEMBER, met een gratis toegankelijk programma bestaande uit drie vette metalbands die allemaal uit de regio Hoogeveen komen. En dat zijn DIZER, FACING THE MADNESS en ICONS OF BRUTALITY. En als je EEN JAAR LANG GRATIS naar concerten bij MFC wilt, lees dan vooral verder en doe mee met de jaarlijkse MFC METAL TOP 50, en WIN, WIN, WIN!!!
DIZER
DIZER is een driemansformatie uit Enschede/Hoogeveen opgericht in 2015 door Arjan Dijsselhof, Aydn Haydar en Harm Jan Moes. De basis is gelegd in de oefenruimtes van Harrow te Losser. De muziek is te plaatsen tussen thrashmetal en hardcore, maar conformeert zich niet aan de regels omtrent deze genres. Hun set bestaat zodoende uit verschillende soorten nummers waarin invloeden van Slayer en The Haunted maar ook bijvoorbeeld Hatebreed te horen zijn. Zware politieke thema’s worden niet geschuwd, maar de nadruk ligt vooral op het creëren van een eigen geluid. Op dit moment is de band hard aan het werk - in samenwerking met Spades Productions te Hoogeveen - om een album te verwezenlijken.
FACING THE MADNESS
FACING THE MADNESS werd in 2009 opgericht door ex-leden van Chaos Rising, The 8th Sin en Drownfall. Ze namen de tijd om te werken aan een set, en tegen het einde van 2010 kropen ze uit hun oefenbunker om de podia te bestormen. In relatief korte tijd deelden ze het podium met onder andere: Chiraw, Crimson Falls, Elise, Jurasssic Park, Houwitzer, Massive Assault, Never Void en Undawn. Moshers, headbangers, metalheads en hardcore-freaks gaan normaal gesproken flink uit hun naad bij een optreden van Facing The Madness, dus het moet raar lopen als dat op zaterdag 3 december niet het geval zal zijn in Metal Front Coevorden.
ICONS OF BRUTALITY
De geschiedenis van ICONS OF BRUTALITY begint in 2009, wanneer een viertal muzikanten hun roots omarmen en besluiten om oldschool-deathmetal in de meest pure en primitieve vorm (dus zonder trendy en niet-metal invloeden) te gaan spelen. De “Icons” beginnen eerst als coverband, die deathmetal klassiekers van Grave, Dismember, Obituary en Vader ten gehore brengen, maar gaandeweg werken ze in die periode aan eigen, originele composities. Deze nummers verschijnen uiteindelijk op hun debuutalbum “Between Glory and Despair”, dat uit negen nummers bestaat, en qua sfeer teruggrijpt naar de deathmetal van begin jaren ‘90.
In 2012 wordt “Between Glory and Despair” uitgebracht via Cyclone Empire. Met de steun van dit bekende Duitse underground-label was het mogelijk om de wereld echt laten zien waar Icons of Brutality om draait. De plaat krijgt veel positieve recensies en ook het publiek lijkt de no-nonsense benadering op “Between…” te kunnen waarderen. De band heeft op verzoek in de afgelopen jaren dan ook een aantal songs aangeleverd die zijn verschenen op verzamelalbums, waaronder ook “The Vestibule of Hell”-compilatie van Wolfsbane Records.
Uiteraard zit Icons of Brutality tegenwoordig ook niet stil. Men is nu erg druk aan de slag met het schrijven van muziek voor een nieuw album, dat in 2017 zal worden opgenomen. De nieuwe songs zijn minstens net zo compromisloos als het oudere materiaal, maar de band zal qua snelheid, agressie en lompheid nog meer de extremen opzoeken.
Qua optredens heeft de band ook flink aan de weg getimmerd. In de recente historie heeft de band zelfs het podium mogen delen met een aantal van hun eigen deathmetal-iconen zoals Grave, God Dethroned, Exhumed, Entrapment, en meer. Een show van Icons of Brutality valt het beste te omschrijven als “intens” en gaat standaard gepaard met veel agressiviteit en rauwe, botte lompheid.
Afgelopen oktober opende de band nog de tweede editie van het überbrute Graveland Deathfest in Hoogeveen. Uiteraard staan de “Icons” altijd te popelen om live te spelen en zullen er alles aan doen om ook Coevorden te overtuigen met hun versie van oldschool-deathmetal.
MFC’s METAL TOP 50
A VERY HEAVY  X-MOSH PLAYLIST: WIN een jaar lang gratis entree en MFC munten!
Dit jaar gaan we voor de derde achtereenvolgende keer een Spotify-playlist samenstellen, die gedurende X-MOSH 2016 (op vrijdag 23 december) in zijn geheel wordt afgespeeld. Altijd leuk natuurlijk, zo’n muzikale dwarsdoorsnee van de gemiddelde MFC-bezoeker. En dit jaar hebben wij wederom JULLIE hulp nodig, om deze playlist samen te stellen. Wij van MFC hebben daar ieder jaar veel plezier aan, want deze lijstjes worden regelmatig gedraaid aan de bar tijdens concerten. En bovendien vallen er ook nog eens puike prijzen mee te verdienen. Want een jaar lang gratis naar MFC concerten, met een handvol consumptiemunten: wie wil dat nou niet?  
De MFC Metal Top 50 zag er vorig jaar nog zo uit:

https://open.spotify.com/user/metalfrontcoevorden/playlist/4ScE7HbVTkR47YXK7r6KA2

Wat moet je doen? Stuur uiterlijk vóór MAANDAG 5 DECEMBER een lijstje met TIEN van je favoriete metalnummers (allertijden) naar onze penningmeester Nils via nils@mfcweb.nl
Nils zal uit alle inzendingen een winnaar loten op het heerlijke avondje X-Mosh zelf.
Metal Front Coevorden opent de poorten om 20.00 uur en de eerste band trapt af om 21.30 uur stipt. De entree is gratis. Meer informatie (met linkjes naar muziek) is te vinden op www.mfcweb.nl
LINKS:

 

https://www.facebook.com/events/1676417102650440/  (Facebook event)

 

https://www.facebook.com/dizerthrash

http://www.soundcloud.com/dizerthrash

 

https://www.facebook.com/Facing-The-Madness-204094229632176/?fref=ts

http://facingthemadness.bandcamp.com/releases

 

http://www.iconsofbrutality.com/

https://www.facebook.com/IoB.osdm

 

AUDIO/VIDEO:

https://www.youtube.com/watch?v=K6ThS-g4c3Y (Facing The Madness, Hoogeveen LIVE)

https://www.youtube.com/watch?v=vStISM8BB-I (Icons Of Brutality, Built To Grind LIVE)

 

Laatst geupdate op ( dinsdag 06 december 2016 )
 
< Vorige   Volgende >


Go to top Ga naar het begin van deze pagina Go to TopBoodschap van Algemeen Nut
Rooster en Updates


Bardiensten van deze week:
DO 15-03
CLUB CLUP
VR 16-03
ERIK el' PRESIDENTE.
ZA 17-03
HARRY VON P.
 Wordt verwacht in 2018:

 
ZA 14 APR
 
TIMBER (NL)
DEAD ENTERTAINMENT(NL)
 
ZA 26 MEI
 
- METALMAYHEM 2018-
OFF THE CROSS (BEL)
SEKSIHULLUT (FIN)

DEAD WILL WALK (NL)

 

 
ZA 9 JUN
 
 JAMSESSIE
 
ZA 14 JUL
 
MFC OUTSIDE 2018
THE DIRTY DENIMS (NL)
+SUPPORT tba
 
ZA 15 SEP
 
ORANGE GLOW (NL) ovb
HELLHOOKAH (LT)

 


 
Laatste Nieuws
MFC Nieuwsarchief
RSS Feeds