header image
no read or click functionHomeno read or click functionNewsno read or click functionWeblinksno read or click functionContact Usno read or click function arrow   Hoofdpagina

Hoofdmenu
Hoofdpagina
MFC Nieuws Overzicht
Contact met MFC
Routebeschrijving
FAQs (vragen)
Links
Foto Album
Gastenboek
Facebook
Twitter
YouTube
Spotify
ReverbNation


MFC Outside 2016 PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Administrator   
vrijdag 17 juni 2016

ZATERDAG
27 AUGUSTUS 

 

 

Sample Image
 
meer  foto's

 

 

 
MFC Outside 2016

 

COEVORDEN (MFC) – METAL FRONT COEVORDEN viert dit jaar niet alleen haar TWINTIGSTE VERJAARDAG, maar organiseert óók nog eens voor het DERDE achtereenvolgende jaar het openlucht evenement MFC OUTSIDE op ZATERDAG 27 AUGUSTUS. Het Coevorder poppodium gooit de deuren open, verplaatst de hele mikmak naar buiten en doet wat het al twintig jaar lang doet: een lekker avondje muziek organiseren, met bands die je gezien moet hebben.
En net als voorgaande jaren, zal MFC OUTSIDE bestaan uit een aantal vaste ingrediënten: MUSIC, MEAT & MORE. En ook dit jaar is het heerlijkheid troef wat deze drie peilers betreft: DRIE BANDS, de vuigste plaatjesdraaiers van MFC en een ‘culinair verantwoorde American BBQ’ voor de lekkerbekken. Vanaf 19.30 uur is iedereen welkom om onder het genot van een kampvuur (en nog véél meer “vuurwerk”) te genieten van een hapje, één of meerdere drankjes en een waanzinnige ambiance zoals alleen MFC het brengen kan. En dat alles voor de KNETTERGEKKE entreeprijs van maar DRIE EURO: dat is dus welgeteld één euro per band!
Coevorden gaat los?
Metal Front Coevorden gaat nog ‘losser’; want de jongens van ‘De Clup’ gooien de toko open om de bloemetjes weer eens flink buiten te zetten voor de derde editie van MFC OUTSIDE. Wat jarenlang een besloten barbecue voor MFC-clubleden was, is drie jaar geleden uitgegroeid tot een openbaar buitenfeestje, waarbij op de typische Do It Yourself-manier die MFC kenmerkt, een laagdrempelig feest met kwaliteitsmuziek wordt gepresenteerd dat voor iedereen toegankelijk is.
 MFC OUTSIDE is geen festival. Want daar zijn er al genoeg van. MFC OUTSIDE is geen tentfeest. Want daar zijn er óók al genoeg van. MFC OUTSIDE is gewoon wat MFC normaal gesproken ook al is: hét undergroundpodium van Drenthe waar ruim aandacht is voor de betere alternatieve (pop-)muziek. Maar dan BUITEN. De mensen “achter MFC” doen dit in feite al sinds 1988, vanaf dezelfde locatie tussen het spoor en het kanaal aan de Monierweg te Coevorden, waar ooit furore werd gemaakt met de MetalBlast en Boer Area festivals. Maar vanaf 1996 doet de grootste muziekvereniging van Coevorden dit onder de vlag ‘Metal Front Coevorden’ (of kortweg: MFC), waar sindsdien honderden bands hebben opgetreden, en met name bands die zich begeven in de hardere regionen van de hedendaagse populaire muziek. Dit is de plek waar de legendarische Nederlandse anti-christelijke deathmetalband ALTAR zo’n 25 jaar geleden repeteerde, en de basis legde voor hun roemruchte demo “…And God created Satan, to blame for His mistakes” en hun debuutalbum “Youth Against Christ”. En in het kader van (best wel late) nazorg, wordt het daarom al tijd dat we een country gospel duo hebben geregeld. Maar daarover meer in het volgende kopje:   

MUSIC

Op de derde editie van MFC OUTSIDE kun je kennismaken met twee bands – die dit jaar óók allebei op De Zwarte Cross speelden - waar je de komende jaren ongetwijfeld meer van zult horen: MAGNETIC SPACEMEN en THE FUEL.
MAGNETIC SPACEMEN
 Drie jonge honden uit Tuk genaamd MAGNETIC SPACEMEN, spelen nu al drie jaar opgefokte garagerock zoals we het liefst horen: vol energie en rauw als de moeder. Ze zijn nu al hard op weg om uit te groeien naar een van de meest gewilde nieuwe bands van de komende jaren in het clubcircuit. En met een frontman als zanger/bassist Sam Pols in de gelederen zal dat ook zeker lukken. Hij is energiek, toont lef én heeft de lachers op de hand van het publiek. Ze lieten zich inspireren door bands als The Hives, OFF!, The Ramones, FIDLAR, Meatbodies, The Stooges, MC5 en The Sonics. En dat hebben ze in – de  door ons welbekende, analoge studio van rock ’n roll veteraan Berthus Westerhuis – Frankie’s Recording Kitchen op plaat gezet. Dus dan weet je dat het wel goed moet zijn!
DUO SATAN
 Daarna volgt een muzikaal intermezzo van totaal andere orde. Een momentje waar iedere aanwezige zondaar (en die zijn volop aanwezig op MFC OUTSIDE!) de kans krijgt om zijn (of haar) ziel flink te laten “detoxen”. Want Satan is echt! Je ziet hem terug in gebroken gezinnen en in de aandelenmarkt. Onder het mom "De Grootste poets die de Duivel ooit bakte, was dat Hij de mens wijsmaakte, dat Hij niet bestaat", vertaalt DUO SATAN liedjes van het Amerikaanse countrygospel-duo The Louvin Brothers in het Nederlands. Dat waren in de jaren vijftig en zestig zeer bekende country-bluegrass artiesten. ‘Hel en Verdoemenis' en 'Het Leven weiden aan Jezus' waren hun belangrijkste thema's.
 DUO SATAN is overtuigd dat De Satan nog steeds onder ons is, en zijn werk in stilte doet. Daarom trekt DUO SATAN langs plekken waar De Boze zich manifesteert: in kroegen en krochten en bij eenoudergezinnen aan de keukentafel.  DUO SATAN wil  zodoende iedereen er op wijzen dat de destructieve krachten van Het Kwaad nog alom aanwezig zijn en in stilte zijn werken doet. De Hel is echt en het is een heuse plek waar je eeuwig zult branden.  Terwijl iedereen lekker meezingt, meedrinkt  en mee-eet dringt de boodschap dan eindelijk door. Hopen ze. En zo niet, dan toch lekker niet?
 DUO SATAN bestaat uit  Louie Barkov en de Larkman. Deze twee Groninger muzikanten speelden ooit samen in de band Them Holy Rollers, waarin de knipoog naar countrygospel en religie al te herkennen was. Louis Barkov kennen we wellicht ook van zijn rock ’n rollkunst (www.louiebarkov.nl) en nog steeds als zanger van Them Holy Rollers. Larkman kennen we als drummer van Sexton Creeps en als ex-drummer van Baäl Peor, en van die ene hardcoreband van Paul, en van Winterpain, Lawn, Hellectric, The lovehandles, Runk, Them Holy Rollers, Lada, Daisy and the Jitterbugs, KING-project, Harm's Fork. En van de ANWB reclame, waar hij onherkenbaar in beeld komt en het woord 'stempelje' zegt. Je kunt zeggen, dat Larkman een rijke carrière heeft. Je kunt óók net zo hard zeggen, dat Larkman nog al vaak uit een band wordt gekickt. Hij vouwt overigens ook bloemen van chipszakken. Maar dat terzijde.
THE FUEL
 De avond wordt muzikaal afgesloten door een groep bestaande uit oudgedienden die in de jaren ’90 furore maakten in topbands als Celestial Season en 7zuma7. En die daarna speelden in bands als Spoiler, Hermano, Moskowicz en een band die een aantal jaren geleden ook nog een fijne set stevige hardrock in MFC speelde: Troy Torino. Sinds 2014 werken bassist Arjen Rienks (Spoiler, 7zuma7, Troy Torino) en guitarist Olly Smit (Celestial Season, Hermano, Troy Torino) met zeker succes aan hun laatste project, dat ontstaan is uit hun gezamenlijke liefde voor energieke, heavy, blues georiënteerde en soul-geïnjecteerde rock: THE FUEL.
 Met de multi-getalenteerde studiobaas van opnamestudio 'Barn In The Meadow' Jordi Langelaan (Moskowicz, Man Made Ivory) achter de drums, begonnen Rienks en Smit zogezegd in 2014 aan hun nieuwste avontuur. Na een maand of drie intensief jammen, waarin de fundering voor THE FUEL werd gelegd, vond het trio hun frontman na het beluisteren van een aantal Soundcloud opnames van een jonge blueszanger genaamd Jelle Klumpenaar. En dat bleek een schot in de roos:  want de rauwe ‘sound’ en de ‘soul’ in Jelle’s stemgeluid bleken de perfecte aanvulling op het geluid dat de heren voor ogen hadden. Het resulteerde in ieder geval op de fijne 5-tracks EP ‘Add Fire To The Fuel’, die in 2015 werd gereleased. THE FUEL is een band met een hedendaags geluid, en een ‘vintage feel’. Hoe dan ook: een band die zeker niet zal misstaan op MFC OUTSIDE!  

MEAT

 Lekkerbekken opgelet: op deze heerlijke zomeravond kunnen heerlijke hapjes natuurlijk niet ontbreken. En wat past nou niet beter op een zwoele zomeravond, dan een goeie barbecue? Een GOEIE barbecue, welteverstaan! De uit Oosterhesselen afkomstige cateraar Pieter Dijkema heeft in Haren zijn bedrijf ‘Culinaire Zaken’ gevestigd. Vorig jaar heeft hij met zijn team meegedaan aan de ‘Tony Stone Low & Slow BBQ Contest’. Dit is de enige echte Low & Slow BBQ wedstrijd op Amerikaanse manier die buiten de Verenigde Staten gehouden wordt. Hierbij gaat het om het perfect bereiden van: Kip, Ribs, Varkensvlees en Brisket (een Amerikaanse snede van het rund). Het team van Pieter Dijkema kwam als beste Nederlandse team uit de bus en won daarmee een plaats in de ‘Jack Daniel’s Invitational BBQ Contest’, dat afgelopen jaar werd gehouden in Lynchburg, Tennessee. Dit is de meest prestigieuze BBQ wedstrijd in de wereld, mensen! Dus wil je kennis maken met originele Amerikaanse slow-cooking kunsten om van te watertanden? Spareribs die zó mals zijn, dat je moet oppassen dat je je vingers er niet bij af kluift? Flame grilled Burgers en Pulled Pork sandwiches, die zorgen voor een klein orgasme in je mond? Grijp dan je kans bij MFC Outside, en proef het zelf!

MORE

 Ambiance. We hebben al een mooie locatie aan het kanaal. Maar we maken het een stuk sfeervoller met een gezellig kampvuur en meerdere opstellingen die het thema “vuur” omhelzen. Als decor zal een keur aan muzikale helden van MFC toezien op het feest. Er mag natuurlijk ook gedanst worden op muziek die gedraaid wordt door diverse MFC DJ’s. En wellicht staan er nog meer verrassingen in petto. En dit jaar kost het maar liefst DRIE EURO om binnen te komen. En daar krijg je dan óók weer een leuke kleinigheidje voor, op de koop toe: want de eerste consumptiemunt is GRATIS!
 Metal Front Coevorden opent de poorten om 19.30 uur. MFC OUTSIDE wordt mede mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage van Fonds Podium Kunsten NL.

LINKS

MFC Outside evenement op Facebook: https://www.facebook.com/events/1755240798062987/

 

The Fuel main website: http://www.thefuel.nl/

The Fuel op Facebook: https://www.facebook.com/thefuelrocks/

 

Magnetic Spacemen main website: http://www.magneticspacemen.nl/

Magnetic Spacemen op Facebook: https://www.facebook.com/MAGNETIC-SPACEMEN-247251198783973

 

Duo Satan bandcamp website: https://duosatan.bandcamp.com/releases

Duo Satan op Facebook: https://www.facebook.com/Duo-Satan-797581733643625

 

Culinaire Zaken main website: http://www.culinairezaken.com/

Culinaire Zaken op Facebook: https://www.facebook.com/Culinaire-Zaken-118141061630355

 

AUDIO/VIDEO:

 

https://www.youtube.com/channel/UCnZVWU36lce9nguwNITQv6g (The Fuel, Revolution)

https://www.youtube.com/watch?v=FOLKBcLBthI (Magnetic Spacemen, Youth Glory)

 

https://www.youtube.com/watch?v=czLceBSD7Cc (The Louvin Brothers – Satan is real)

 

 

Laatst geupdate op ( donderdag 01 september 2016 )
 
< Vorige   Volgende >


Go to top Ga naar het begin van deze pagina Go to TopBoodschap van Algemeen Nut
Rooster en Updates


Bardiensten van deze week:
DO 15-03
CLUB CLUP
VR 16-03
ERIK el' PRESIDENTE.
ZA 17-03
HARRY VON P.
 Wordt verwacht in 2018:

 
ZA 14 APR
 
TIMBER (NL)
DEAD ENTERTAINMENT(NL)
 
ZA 26 MEI
 
- METALMAYHEM 2018-
OFF THE CROSS (BEL)
SEKSIHULLUT (FIN)

DEAD WILL WALK (NL)

 

 
ZA 9 JUN
 
 JAMSESSIE
 
ZA 14 JUL
 
MFC OUTSIDE 2018
THE DIRTY DENIMS (NL)
+SUPPORT tba
 
ZA 15 SEP
 
ORANGE GLOW (NL) ovb
HELLHOOKAH (LT)

 


 
Laatste Nieuws
MFC Nieuwsarchief
RSS Feeds