header image
no read or click functionHomeno read or click functionNewsno read or click functionWeblinksno read or click functionContact Usno read or click function arrow   Hoofdpagina

Hoofdmenu
Hoofdpagina
MFC Nieuws Overzicht
Contact met MFC
Routebeschrijving
FAQs (vragen)
Links
Foto Album
Gastenboek
Facebook
Twitter
YouTube
Spotify
ReverbNation


MFC's Showcase 18 juni 2016 PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Administrator   
donderdag 09 juni 2016

ZATERDAG

18 JUNI

MFC's Showcase

 

 
Sample Image
 
meer foto's
 
 
 
 
 
 
 
Active Image
 
  Zaal open: 20.00 uur
Muziek: 20.30 uur
ENTREE GRATIS

 

COEVORDEN (MFC) – Gratis bandjes kijken in Metal Front Coevorden op ZATERDAG 18 JUNI. Met maar liefst drie MFC-bands uit Coevorden en een lekkere 70's Southern Rock coverband uit Groesbeek op het programma, kun je wel weer spreken van een ouderwetse MFC Showcase met een Red Neck-randje. Een gevarieerd avondje muziek, met covers, eigen werk, gehaktballen, jolijt en veel gezelligheid.   
BARLEY WINE
Neem een reetstrakke ritmesectie, twee gitaarduellerende broers en een zinderende zangeres, en je hebt een groot gedeelte van het geheime recept voor de enige échte Drentse Barley Wine bij elkaar. Deze coverband, die ook in eigen materiaal voorziet, kenmerkt zich in hun vette jaren '70 rock & roll sound met de snelheid en intensiviteit van punk en hardrock. 

Ooit begonnen als 'The Coev'n Cowboys' in wat vroeger bekend (en berucht) was als Motorclub Coevorden, speelden de gebroeders Marco en Henri Koops met hun neef Erik Langemaat in een rock 'n rollband. Na vele jaren met pieken, dalen en verschillende drummers het isolatiemateriaal van het plafond in de krakkemikkige oefenruimte te hebben gepeeld, kwam er een keerpunt toen ze een perfecte aanvulling vonden in zangeres Carla Vos. De - van oorsprong uit Erica afkomstige - zangeres besloot het innemen na een paar glazen speciaalbier van hoge gisting (oftewel: barley wine) de microfoon ter hand te nemen tijdens een muzikale sessie van the Coev'n Cowboys in de zomer van 2000, en zo ontstaat Barley Wine. 

Met een nog steeds wisselende bezetting van drummers, ontstond er al gauw een repertoire van speedy covers van bands als Skik, Aerosmith, the Ramones, Ten Years After, Rose Tattoo en Herman Brood & his Wild Romance. Barley Wine is échte bierdrinkersrock, voor de rechtgeaarde rockers onder ons met (door asfalt) verweerde leren jasjes, big-ass bakkebaarden, de kick voor snelheid en een odeur van verschraald bier en motorolie. Als “generale repetitie” voor hun optreden op Weijdepop in Dalen op zaterdag 2 juli, wil Barley Wine graag op deze avond hun nieuwe drummer Jan Jacob Renting aan het publiek voorstellen.

KØTSIGAËR
Deze band is opgericht in de oefenruimte van MFC in augustus 2015, en bestaat uit ex-leden van Metal Detector. Tegenwoordig spelen ze “Hard Funk”, wat zich in de praktijk vertaalt naar: een flinke bak herrie, afgewisseld met fijne grooves. Niet goed, geld terug. Ohja, is ook zo. Gratis entree. Pech gehad dus.  
MEMPHIS BELLE
Deze band uit Groesbeek bestaat uit vier bandleden die allemaal een grote liefde voor 70’s Southern Rock delen. Ze spelen nummers van onder meer Lynyrd Skynyrd, Blackfoot, The Charlie Daniels Band, ZZ-Top, Blackberry Smoke, The Allman Brothers Band en The Eagles. De musici hebben allen ruime ervaring, gezien hun verleden in bands als: Emperors, Basura, De Triestos , Phantom Puercos en Porcupine Tree-bute.
STEREOGOLD
StereoGold is het best bewaarde muzikale geheim van Coevorden. Nog wel tenminste. In de zomer van 2015 ontstaan in de lokale rocktempel MFC. Voortgevloeid uit The Oxford Miners, waarvan zanger/toetsenist Peter Seinen en bassist Stefan Spiekman deel uit maakten. Aangevuld met Jorden Goudbeek op gitaar en Dylan de Lange achter de drums is de band klaar om de podia te veroveren. Hoe? Met pop/rockliedjes die in je kop blijven hangen, waarbij je wilt dansen, waarop je wilt losgaan en waar je soms gevoelig van wilt genieten. Want StereoGold speelt je oren kapot, maar schuwt ook intieme ballads niet. Met een gevarieerde set eigen nummers en hier en daar een cover (van hun Britse vrienden Arctic Monkeys of zelfs Riptide van Vance Joy, maar dan iets minder zoet) is de band al een paar keer op pad geweest. Maar de heren willen meer en dat gaan ze geven ook. Een concert van StereoGold wil je voor geen goud missen.
Metal Front Coevorden opent de poorten om 20.00 uur en de eerste band trapt af om 20.30 uur stipt. GRATIS ENTREE.

 

LINKS:

https://www.facebook.com/Barleywine-171873552870022/?fref=ts

 http://martenbezemer79.wix.com/kutsigaar

https://www.facebook.com/K%C3%B8tsiga%C3%ABr-889736251145564/?ref=bookmarks

  https://www.facebook.com/memphisbellesouthernrock

StereoGold op Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=K5culuuMwE4

Køtsigaër op YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=YDBRq7_6Pss&feature=youtu.be

 

Laatst geupdate op ( dinsdag 21 juni 2016 )
 
< Vorige   Volgende >


Go to top Ga naar het begin van deze pagina Go to TopBoodschap van Algemeen Nut
Rooster en Updates


Bardiensten van deze week:
DO 15-03
CLUB CLUP
VR 16-03
ERIK el' PRESIDENTE.
ZA 17-03
HARRY VON P.
 Wordt verwacht in 2018:

 
ZA 14 APR
 
TIMBER (NL)
DEAD ENTERTAINMENT(NL)
 
ZA 26 MEI
 
- METALMAYHEM 2018-
OFF THE CROSS (BEL)
SEKSIHULLUT (FIN)

DEAD WILL WALK (NL)

 

 
ZA 9 JUN
 
 JAMSESSIE
 
ZA 14 JUL
 
MFC OUTSIDE 2018
THE DIRTY DENIMS (NL)
+SUPPORT tba
 
ZA 15 SEP
 
ORANGE GLOW (NL) ovb
HELLHOOKAH (LT)

 


 
Laatste Nieuws
MFC Nieuwsarchief
RSS Feeds