header image
no read or click functionHomeno read or click functionNewsno read or click functionWeblinksno read or click functionContact Usno read or click function arrow   Hoofdpagina

Hoofdmenu
Hoofdpagina
MFC Nieuws Overzicht
Contact met MFC
Routebeschrijving
FAQs (vragen)
Links
Foto Album
Gastenboek
Facebook
Twitter
YouTube
Spotify
ReverbNation


Concert: ZooN + Dassuad PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Administrator   
vrijdag 18 maart 2016

ZATERDAG
7 MEI 

 Sample Image

meer foto's

hier klikken  

Sample Image  

COEVORDEN (MFC) – “And now for something completely different”, is het motto van het concert van aanstaande zaterdag 7 mei bij Metal Front Coevorden. Want het podium begeeft zich graag op het randje van de geijkte poppaden. Zo ook met de band ‘ZooN’ uit Oss, die bestaat uit leden van onder meer The Gathering en The Devil’s Blood. Is het metal? Niet bepaald: denk meer duistere Americana in de lijn van Nick Cave of 16 Horsepower. Legendarische metalhelden uit Neerlands beste bands, op één podium. Dat kan alleen in MFC! En dan hebben we ook nog een puike Amsterdamse singer-songwriter in de aanbieding met de naam ‘Dassuad’. Wie dus denkt dat er “alleen maar takkeherrie” wordt geprogrammeerd in Metal Front Coevorden, doet er zeker goed aan zich aanstaande zaterdag eens te laten verrassen in dat rare hok aan de Monierweg. “Because that is exactly where the magic happens!”  
 ZooN
 Met muzikanten uit onder meer The Devil’s Blood, Astrosoniq, The Liszt en The Gathering, verwacht je wellicht een donders harde metalband. Maar dan kom je wellicht iets bedrogen uit. Zoon is een band die klassieke Americana combineert, met een ‘groovende twist’, in de lijn van Nick Cave & The Bad Seeds en 16 Horsepower. ZooN is in 2013 opgericht door frontman Ron van Herpen (van onder meer Astrosoniq en The Devil’s Blood), die afgelopen jaar debuteerden met hun album ‘DeeP’. Dit ‘gelaagde album’, dat bij vlagen doet denken aan Ry Cooder’s soundtrack ‘Paris,Texas’ en een fusie tussen oude Fleetwood Mac, Blue Öyster Cult en Led Zeppelin, maakt goed gebruik van het brede stempalet van drie leadvocalisten (Ron van Herpen, Fred van Bergen en Niels Duffhues) en koppelt typische rockuithalen aan souplesse, donkerte en rauwheid. ZooN speelt folk en country getinte rock, die heavy is qua ziel en makkelijk in het gehoor ligt. En zoveel legendarische Neerlandsche metalhelden op één podium, zijn natuurlijk een ‘must see & hear’. Natuurlijk alleen in Metal Front Coevorden!
Ron van Herpen: Gitaar
Tim Ruterink: Rhodes en gitaar
Tom Delforterie: Drums
Niels Duffhues: Basgitaar
Fred van Bergen: Zang
 DASSUAD
 Dassuad (spreek uit: ‘daswat’) is een project van singer-songwriter Bjorn Uyens die in de jaren ’90 deel uitmaakte van de Amsterdamse indieband Dress, waar tot 2003 ook nog eens drummer/gitarist Maarten Kooijman (Johan, Alex Roeka) toe behoorde. Sinds 2013 werkt Uyens aan zijn solo-project Dassuad, waarmee hij binnen drie dagen tijd zijn debuutplaat ‘Drive’ in de ICP studio te Brussel opneemt. Het album wordt door 3voor12 gebombardeerd tot ‘Hollandse Nieuwe’, en zorgt ervoor dat Uyens’s plaat op de Luisterpaal komt, en hijzelf mee mag in editie 2013 van de Popronde. De eerste single ‘Wasting Time’ kwam begin 2014 uit, en werd in november van dat jaar gebruikt in de VARA/NTR/VPRO serie ‘A’dam E.V.A.’, en óók nog eens voor een CNN reportage die werd uitgezonden in 200 landen. Dassuad staat voor intense live-shows, gevoelige sessies, sfeervolle clips en bovenal muziek die live gespeeld moet worden in kraakpanden, kunstgaleries en traditionele popzalen. Indie, Folk en Americana-invloeden van onder meer: 16 Horsepower, dEUS, Explosions In The Sky en The National. Voor het concert in Metal Front Coevorden, neemt Uyens  jazz trompettiste/percussioniste Ania Brzezinska mee op sleeptouw. Het nieuwe album ‘Viper Mad’ staat gepland voor najaar 2016.
 Metal Front Coevorden opent de poorten op ZATERDAG 7 MEI om 21.00 uur en de eerste band trapt af om 21.45 uur stipt. De entreeprijs is ZEVEN euro. Leden van MFC krijgen drie euro korting.

 

LINKS:

 

http://www.facebook.com/zoonsound

http://www.dassuad.com/

https://www.facebook.com/Dassuad/

http://aniabrzezinskamusic.weebly.com/

Beluister hier het complete album ´DeeP´ van ZooN:

https://lighttownfidelity.bandcamp.com/album/deep


AUDIO/VIDEO:

 

https://www.youtube.com/watch?v=pajCrAya6QE (ZooN – Darkness Falls)

https://www.youtube.com/watch?v=ECgrXUB0kZA (Dassuad – Wasting Time)

https://www.youtube.com/watch?v=Lpjn7a4SEfA (Dassuad – Kapelsessie)

Laatst geupdate op ( maandag 30 mei 2016 )
 
< Vorige   Volgende >


Go to top Ga naar het begin van deze pagina Go to TopBoodschap van Algemeen Nut
Rooster en Updates


Bardiensten van deze week:
DO 26-04
CLUB CLUP
VR 27-04
ERIK L ?
ZA 28-04
FRANK D
 Wordt verwacht in 2018:

 
ZA 26 MEI
- METALMAYHEM 2018-
OFF THE CROSS (BEL)
SEKSIHULLUT (FIN)

DEAD WILL WALK (NL)

 
ZA 9 JUN
 
JAMSESSIE/MFC SHOWCASE

 

 ZA 23 JUN
 THE GOOD HAND (NL)
BOON GOON (DL)
 
ZA 14 JUL
 
MFC OUTSIDE 2018
THE DIRTY DENIMS (NL)
BOERENROCKIES (NL)
 
ZA 15 SEP
 
ORANGE GLOW (NL)
HELLHOOKAH (LT)

 


 
Laatste Nieuws
MFC Nieuwsarchief
RSS Feeds