header image
no read or click functionHomeno read or click functionNewsno read or click functionWeblinksno read or click functionContact Usno read or click function arrow   Hoofdpagina

Hoofdmenu
Hoofdpagina
MFC Nieuws Overzicht
Contact met MFC
Routebeschrijving
FAQs (vragen)
Links
Foto Album
Gastenboek
Facebook
Twitter
YouTube
Spotify
ReverbNation


Concert: Kenn Nardi of Anacrusis PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Administrator   
donderdag 03 maart 2016

VRIJDAG
22 APRIL

  

 

Sample Image
 

 

meer foto's
 
 
 
 
 
Sample Image

 

COEVORDEN (MFC) – Wie het optreden van Kenn Nardi op Roadburn gemist heeft, kan aanstaande VRIJDAG in Metal Front Coevorden terecht. De zanger/gitarist van de Amerikaanse progressieve thrash-metalband ANACRUSIS treedt voor het eerst sinds 1993 weer op in Nederland. En Metal Front Coevorden is zijn tweede (en voorlopig) laatste optreden in dit kikkerlandje tijdens zijn Europese tour. In het voorprogramma speelt de jonge, veelbelovende metalband TARRAGONA uit Zwolle.  
KENN NARDI
 Tussen 1988 en 1993 – in een tijd waarin thrash nog allesbehalve ‘duister’ en ‘progressief’ te noemen was – bracht de Amerikaanse band ANACRUSIS uit St. Louis, Missouri maar liefst vier klassieke albums uit die inmiddels gezien worden als blauwdruk van ‘progressieve thrashmetal’. Want ANACRUSIS was een van de eerste bands die deze subgenres binnen de metal op een succesvolle manier wisten te combineren. Vooral de albums ‘Manic Impressions’  uit 1991 en hun laatste album ‘Screams And Whispers’ bevestigden die cultstatus binnen het ‘progressive thrash/prog metal’ genre. Samen met VoiVod uit Canada en Coroner uit Zwitserland was ANACRUSIS een van de ‘frontrunners’ van de zogeheten ‘techno thrash’.
 ANACRUSIS’ eerste demo ‘Annihilation Complete’ werd door de lezers van metal-zine ‘Metal Forces’ uitgeroepen tot beste demo van 1987. Dit leidde tot een deal met het Engelse indie label Active Records, waarbij de band het debuutalbum ‘Suffering Hour’ uitbracht. Let wel: dit album werd binnen een week opgenomen met een budget van $ 1200. Dat was nog in 1988. Het volgende album ‘Reason’ uit 1990 begon al meer de uiteindelijke sound van ANACRUSIS te definiëren , hetgeen leidde tot een plek als vaste support op de tours van D.R.I. Maar omdat deze tour ook niet leidde tot een deal met een Amerikaans label, verliet oorspronkelijke drummer Mike Owen de band eenmaal bij thuiskomst. Zijn vervanger werd gevonden in Chad E. Smith, die voormalig drummer van de groep HEAVEN’s FLAME was; en in een recenter verleden óók nog drummer in Geezer Butler (BLACK SABBATH) z’n soloband G/Z/R. Uiteindelijk tekende ANACRUSIS bij het Amerikaanse label Metal Blade Records dat onder Warner Bros viel, die hun kroonwerken ‘Manic Impressions’(1991) en ‘Screams And Whispers’ (1993) uitbrachten. Ondertussen was ANACRUSIS vaste supportact op de tours van onder meer OVERKILL, DEATH, GALACTIC COWBOYS en MEGADETH. Maar zogezegd was het na dat laatste album in 1993 gedaan met de band ANACRUSIS.
 Maar liefst zeventien jaar later – in 2010 – pakte Kenn Nardi voorzichtig de draad weer op om ANACRUSIS nieuw leven in te blazen voor een aantal reünieshows, waarbij ook de dertiende editie van het Duitse ‘Keep It True Festival’. Daarbij werden ook een aantal oude opnamen geremastered en opnieuw uitgebracht. Er werd ook nieuw materiaal geschreven, maar daarvan werd vooralsnog maar één enkel nummer (‘This Killer In My House’) op een Best Of ANACRUSIS uitgebracht. Het optreden van ANACRUSIS op het Duitse ‘Rock Hard Festival’ werd overigens in zijn geheel uitgezonden op WDR Rockpalast. Maar uiteindelijk kwam hier ook de klad erin te zitten, en een nieuwe voltallige ANACRUSIS plaat kwam nooit meer van de grond. Totdat meneer Nardi  besloot  om dan maar een solo album te maken, hetgeen resulteerde in het massieve, eclectische dubbelalbum ‘Dancing With The Past’. Met scherpe riffs, prominente baslijnen en een duistere meerstemmige aanpak heeft Kenn Nardi zijn unieke sound neer weten te zetten op deze plaat; die zeer herkenbaar bestaat uit elementen van ‘classic metal’ met een sterk gevoel voor melodie.
 Met trots ontvangen wij deze legendarische singer/songwriter die zijn sporen in de metal en vroege gothic rock ruim heeft verdiend. Met zijn nieuwe band – die onder meer bestaat uit ex-ANACRUSIS drummer Chad E. Smith – zal hij in Metal Front Coevorden met een set van 80% ANACRUSIS en 20% solowerk laten zien dat hij met recht een heuse innovator voor het muziekgenre genoemd mag worden, wiens werk nog altijd actueel is gebleven in ‘de metal’.  
TARRAGONA
TARRAGONA is een hardrock en heavy metal band uit Zwolle, bestaande uit zanger/songschrijvende gitarist Vidal Wildeboer, de energieke drummer Stef Hoekjen, de solerende/songschrijvende gitarist Lennart van Kampen en de creatieve bassist Bastiaan Bijsterbosch. Vier jonge mannelijke talenten in de leeftijd van 20 tot 23 jaar die de toon zetten in één van de beste aanstormende hardrock en heavy metalbands van Nederlandse bodem. Met hun eigen composities, zelfgeschreven teksten en unieke sound spelen zij - letterlijk en figuurlijk - ijzersterk op elkaar in. Hiermee onderscheidt TARRAGONA zich met kop en schouders van de andere rock en metal bands in ons kikkerlandje. Invloeden van bands als Alter Bridge, Pantera, System Of A Down en Metallica zijn goed te herkennen in de muziek van TARAGONA. Vergezeld van een razend enthousiast publiek heeft TARRAGONA zeer uiteenlopende optredens en optreedlocaties achter de rug zoals Bevrijdingsfestival Overijssel, Stonerock Festival en het voorprogramma van de Amerikaanse metalband Mastodon. In november 2014 bracht TARRAGONA hun eerste EP "Shall We Remain?" uit.
Metal Front Coevorden opent de poorten op VRIJDAG 22 APRIL om 21.00 uur en de eerste band trapt af om 21.45 uur stipt. De entreeprijs is TIEN euro.
 LINKS:

 http://www.mfcweb.nl/content/view/294/1/

http://www.anacrusis.us/

https://www.facebook.com/kenn.nardi.official

https://www.facebook.com/AnacrusisOfficial

http://www.tarragonamusic.com/

https://www.facebook.com/tarragonabandpage

 AUDIO/VIDEO:

 https://www.youtube.com/watch?v=b3RFVFkkpvA (ANACRUSIS : Sound The Alarm)
https://www.youtube.com/watch?v=SmRy_EuOpwo (ANACRUSIS - I Love the World)
https://www.youtube.com/watch?v=N9LywbXtcHA (ANACRUSIS - Butcher's Block)

https://www.youtube.com/watch?v=_Pn-hPu0WRU (TARRAGONA – Shall We Remain?)

Laatst geupdate op ( maandag 30 mei 2016 )
 
< Vorige   Volgende >


Go to top Ga naar het begin van deze pagina Go to TopBoodschap van Algemeen Nut
Rooster en Updates


Bardiensten van deze week:
DO 26-04
CLUB CLUP
VR 27-04
ERIK L ?
ZA 28-04
FRANK D
 Wordt verwacht in 2018:

 
ZA 26 MEI
- METALMAYHEM 2018-
OFF THE CROSS (BEL)
SEKSIHULLUT (FIN)

DEAD WILL WALK (NL)

 
ZA 9 JUN
 
JAMSESSIE/MFC SHOWCASE

 

 ZA 23 JUN
 THE GOOD HAND (NL)
BOON GOON (DL)
 
ZA 14 JUL
 
MFC OUTSIDE 2018
THE DIRTY DENIMS (NL)
BOERENROCKIES (NL)
 
ZA 15 SEP
 
ORANGE GLOW (NL)
HELLHOOKAH (LT)

 


 
Laatste Nieuws
MFC Nieuwsarchief
RSS Feeds