header image
no read or click functionHomeno read or click functionNewsno read or click functionWeblinksno read or click functionContact Usno read or click function arrow   Hoofdpagina

Hoofdmenu
Hoofdpagina
MFC Nieuws Overzicht
Contact met MFC
Routebeschrijving
FAQs (vragen)
Links
Foto Album
Gastenboek
Facebook
Twitter
YouTube
Spotify
ReverbNation


Concert: Smokey Bastard (UK) PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Administrator   
woensdag 17 februari 2016

VRIJDAG
27 MEI 

 

Sample Image
 
meer foto's

 

 Sample Image

COEVORDEN (MFC) – Supersnelle accordeondeuntjes en banjo-riffs op een vette laag overstuurde gitaren in Metal Front Coevorden aanstaande VRIJDAG 27 MEI. Dat zijn de ingrediënten van de energieke Britse folk-punkband SMOKEY BASTARD uit Reading. Ze zijn het Engelse antwoord op Celtic-punkbands als Dropkick Murphys en Flogging Molly. Verwacht een flinke portie gezelligheid, een lading alcohol en hand-in-hand meebrullen komende vrijdag in Coevordens gezelligste podium. Het wordt heavy, hard en vooral FUN!
SMOKEY BASTARD
Ooit afgevraagd naar welke punkrock een piraat zou luisteren? De laatste plaat van SMOKEY BASTARD ‘Back To he Drawing Room’, die afgelopen november uitkwam via Bomber Music, zou aardig in de buurt komen. Als je van banjo/mandoline/accordeon geïmpregneerde punkrock houdt, dan is het zeker de moeite waard om deze zeskoppige groep te checken!
 De band werd in 2007 opgericht met de intentie om de Engelse versie van Dropkick Murphys en Flogging Molly te worden. En sinds de release van hun debuut ‘Propping Up The Floor’ in 2009 en opvolger ‘Tales From The Wasteland’ in 2011, lijkt de band uit Reading ook daadwerkelijk in hun opzet te slagen. Na verscheidene tours in het Verenigd Koninkrijk en Europa te hebben gedaan, en op diverse festivals te hebben gespeeld, genereerde SMOKEY BASTARD extra aandacht na een Maida Vale livesessie op BBC Radio 1’s Punk Show. Hetgeen hun crowdfunding campagne via Pledge Music om het derde album ‘Back To The Drawing Room’ op te nemen nog een stuk gemakkelijker maakte.
 SMOKEY BASTARD mixt folk muziek met agressieve punkrock. Zo ook op hun laatste album, waar nummers zoals ‘Archipelago’ en ‘Screens’ bol staan van typische folk-instrumenten als de banjo, de mandoline en de accordeon terwijl overstuurde gitaren en snelle drumpartijen de stuwende kracht achter dit alles vormen. Halverwege het album neemt de band een onverwachte wending door op de track ‘South Australia’ volledig ‘a cappella’ te gaan in een aanstekelijk “call and response”, hetgeen live waarschijnlijk zal leiden tot een leuke interactie met het publiek. SMOKEY BASTARD brengt fans van punkrock, fans van folk-punk en fans van anarcho-punk samen. Dus rap naar MFC komende vrijdag voor een paar biertjes, een gehaktbal en (vooral) een flinke partij aanstekelijke Celtic punkrock!
Metal Front Coevorden opent de poorten op ZATERDAG 7 MEI om 21.00 uur. Smokey Bastard trapt af om 22.30 uur stipt. De entreeprijs is ZEVEN euro.

 

LINKS:

 

https://www.facebook.com/smokeybastard

http://www.smokeybastard.com/

 

Facebook evenement:

https://www.facebook.com/events/954368901283790/

 

AUDIO/VIDEO:

 

https://www.youtube.com/watch?v=TvkFoIl9kIc (Archipelago)

https://www.youtube.com/watch?v=o8WaAQ8v_pM (Yuppie Dracula)

https://www.youtube.com/watch?v=G9SrSJtyGLU (Baba Yaga)

 

Laatst geupdate op ( dinsdag 31 mei 2016 )
 
< Vorige   Volgende >


Go to top Ga naar het begin van deze pagina Go to TopBoodschap van Algemeen Nut
Rooster en Updates


Bardiensten van deze week:
DO 15-03
CLUB CLUP
VR 16-03
ERIK el' PRESIDENTE.
ZA 17-03
HARRY VON P.
 Wordt verwacht in 2018:

 
ZA 14 APR
 
TIMBER (NL)
DEAD ENTERTAINMENT(NL)
 
ZA 26 MEI
 
- METALMAYHEM 2018-
OFF THE CROSS (BEL)
SEKSIHULLUT (FIN)

DEAD WILL WALK (NL)

 

 
ZA 9 JUN
 
 JAMSESSIE
 
ZA 14 JUL
 
MFC OUTSIDE 2018
THE DIRTY DENIMS (NL)
+SUPPORT tba
 
ZA 15 SEP
 
ORANGE GLOW (NL) ovb
HELLHOOKAH (LT)

 


 
Laatste Nieuws
MFC Nieuwsarchief
RSS Feeds