header image
no read or click functionHomeno read or click functionNewsno read or click functionWeblinksno read or click functionContact Usno read or click function arrow   Hoofdpagina

Hoofdmenu
Hoofdpagina
MFC Nieuws Overzicht
Contact met MFC
Routebeschrijving
FAQs (vragen)
Links
Foto Album
Gastenboek
Facebook
Twitter
YouTube
Spotify
ReverbNation


A Very Heavy X MOSH X PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Administrator   
zondag 08 november 2015

2e KERSTDAG

ZATERDAG 26 DECEMBER

 

Sample Image
 
meer foto's
 
Sample Image

 

Kerst is de mooiste tijd van het jaar, en dan vooral Tweede Kerstdag in Metal Front Coevorden, waar dit jaar alweer de tiende editie van het indoor kerstfestival 'A Very Heavy X-Mosh' wordt gehouden. Op deze jubileumeditie van Drenthe’s hardste kerstfeest, dat wordt gehouden op zaterdag 26 december, ontvlucht je voor tien euro de geijkte kerstplaylists en het verplichte gourmetpartijtje bij de schoonfamilie, en krijg je een partij herrie voor de kiezen waardoor kindje Jezus uit de kerstkribbe trilt. MFC presenteert wederom een gevarieerd programma, bestaande uit vier metalbands die vanuit alle windstreken speciaal naar Coevorden komen voor het hardste kerstfestival van Nederland.
 We hebben twee buitenlandse bands en twee Nederlandse bands voor de metalheads in petto, varierend van deathmetal, thrashmetal, satanische horrormetal en een partij Zweedse punkrock! Laten we beginnen met PROCREATION: een deathmetalband uit Zwolle, die in 2014 hun debuutalbum ‘Ghostwood’ hebben uitgebracht. Daarna is het de beurt aan de Zutphense thrashers NECKBREAK NATION. Met hun EP ‘Warchitects’ uit 2011 begon de regionale zegetocht. Maar toen deze jongens in 2014 hun full length debuutalbum ‘Stroke Of The Devil’s Hour’ uitbrachten, en in datzelfde jaar in het voorprogramma van Prong speelden, gingen er heel wat meer nekjes in de kreukels. En al helemaal tijdens hun optreden op Occultfest. Een flinke partij thrashmetal mag op A Very Heavy X-Mosh natuurlijk niet missen. Net als een nekkramp op derde kerstdag.
 Het buitenlandse gedeelte van de avond is weggelegd voor THE HERETIC ORDER, een super brute satanistische horrormetalband uit Londen (UK), die voornamelijk zijn beïnvloed door bands als Merciful Fate, Black Sabbath, Dio, Motörhead en Angel Witch. De band predikt heidense en satanische filosofieën, die voornamelijk humor, vrede op aarde en liefde voor iedereen omvatten. In 2014 zag The Heretic Order het levenslicht en gaf meteen de Britse metal scene een nieuwe dosis ‘evil rock ’n roll’ met een vleugje shockmetal. En dat alles in de goede naam van een zekere gevallen engel.  Lord Ragnar Wagner (Breed 77 gitarist Danny Felice) begon in 2013 met het componeren van ‘klassiek’ aandoende heavy metal nummers, die voortkwamen uit zijn liefde voor 70’s en 80’s metal en zijn grote obsessie voor de Hammer House of Horror films uit de jaren ’70. Zijn bandgenoten hebben ook exotisch aandoende namen als Rotted Skull (ex-Breed 77 bassist Stuart Cavilla), Evil E (ex-Savage Messiah drummer Ernie Nogara) en gitarist Count Marcel La Vey (aka Marcel Contreras Chalk van de Britse metalband Affluenza). De band heeft getekend bij het Duitse label Massacre Records waarop onlangs hun debuut ‘All Hail the Order’ is uitgebracht. Op dit feest ter ere van de verjaardag van kindje Jezus, kan een band als deze natuurlijk niet ontbreken in Metal Front Coevorden.     
 En dan hebben we nog een afsluiter van jewelste, in de vorm van THE KENDOLLS uit Zweden! Sinds de oprichting in Göteborg in 2007 is de rock ‘n’ roll band The Kendolls al snel veranderd in een hardwerkende, toerende band. Door in vieze, kleine bars en op vele festival podiums te spelen, heeft de band langzaam de reputatie verdiend als een intense en chaotische live act. De band was al een aantal jaren bezig met het ‘op eigen houtje toeren’, voordat ze hun contract in 2010 tekenden met Alleycat Records. Het debuutalbum van The Kendolls was in de lente van 2011 uitgekomen en heeft zeer goede recensies gekregen binnen Scandinavië, maar ook in de rest van de Europese muziekpers. Gevolgd door een tour en verschillende shows met onder meer Gallows, The Bones, Eddie & the Hot Rods en Micheal Monroe. In de lente van 2013 heeft de band vijfentwintig shows door heel Europa gespeeld en hun tweede album genaamd ‘Dirty Dogma’ uitgebracht. Ook sloot er een nieuwe drummer aan bij de band en namen ze een nieuwe EP op aan het einde van 2013. ‘New Blood’ was een meer agressieve en dynamische EP, maar toch had het nog de rauwe klanken waar de band bekend om staat. Hun laatste EP ‘Diablo Gringo’ werd alleen digitaal en op vinyl uitgebracht, gevolgd door een Europese tour, en afgelopen oktober kwam het nieuwste full-length Kendolls album “Autonomania” uit.
 Metal Front Coevorden opent de poorten om 20.00 uur en de eerste band begint om 21.30 uur stipt. De metalbar draait volop de door bezoekers samengestelde Metal Top 50 en verder alle muziek die de komende weken NIET op Sky Radio te horen is. Ome Hans heeft weer een warme pan vol Kerstballen met Kluinsaus aan het pruttelen. De entreeprijs van de avond is TIEN euro, MFC leden betalen ZEVEN euro. 
 A Very X-Mosh X wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds Podiumkunsten Nederland.

 

LINKS:

https://www.facebook.com/procreationmetal

https://www.facebook.com/NeckbreakNation

https://www.facebook.com/thehereticorder

https://www.facebook.com/thekendolls

 

VIDEO:

https://www.youtube.com/watch?v=LXjqMbB6BWI (Procreation – Ghostwood)

https://www.youtube.com/watch?v=BHzNb7T19kI (Neckbreak Nation – Stating Equality)

https://www.youtube.com/watch?v=ZSbTIh1mwm4 (The Heretic Order – Burn Witch Burn)

https://www.youtube.com/watch?v=ckNifYIJvL8 (The Kendolls – Young Skin, official video)

Laatst geupdate op ( maandag 28 december 2015 )
 
< Vorige   Volgende >


Go to top Ga naar het begin van deze pagina Go to TopBoodschap van Algemeen Nut
Rooster en Updates


Bardiensten van deze week:
DO 26-04
CLUB CLUP
VR 27-04
ERIK L ?
ZA 28-04
FRANK D
 Wordt verwacht in 2018:

 
ZA 26 MEI
- METALMAYHEM 2018-
OFF THE CROSS (BEL)
SEKSIHULLUT (FIN)

DEAD WILL WALK (NL)

 
ZA 9 JUN
 
JAMSESSIE/MFC SHOWCASE

 

 ZA 23 JUN
 THE GOOD HAND (NL)
BOON GOON (DL)
 
ZA 14 JUL
 
MFC OUTSIDE 2018
THE DIRTY DENIMS (NL)
BOERENROCKIES (NL)
 
ZA 15 SEP
 
ORANGE GLOW (NL)
HELLHOOKAH (LT)

 


 
Laatste Nieuws
MFC Nieuwsarchief
RSS Feeds