header image
no read or click functionHomeno read or click functionNewsno read or click functionWeblinksno read or click functionContact Usno read or click function arrow   Hoofdpagina

Hoofdmenu
Hoofdpagina
MFC Nieuws Overzicht
Contact met MFC
Routebeschrijving
FAQs (vragen)
Links
Foto Album
Gastenboek
Facebook
Twitter
YouTube
Spotify
ReverbNation


Concert: Saturn (ZWE) + support: The Good Hand (NL) PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Administrator   
maandag 14 september 2015

ZATERDAG
28 NOVEMBER 

 Sample Image

meer foto's

hier klikken 

 Sample Image

COEVORDEN (MFC) – Nog nooit zijn er zoveel Zweedse bands in Metal Front Coevorden geweest, als in het afgelopen jaar. Aanstaande zaterdag staat alweer de vierde band op het programma: heavy metal space-rockers SATURN uit Borås en Ulricehamn (Zweden) zijn de komende week in Nederland op tour en doen naast Middelburg en Eindhoven ook Coevorden aan. In het voorprogramma staat het fenomenale power rock trio THE GOOD HAND uit Kampen, die een zeer verrassende set brengen waarbij allerlei (voor rockbegrippen) ongebruikelijke instrumenten uit de kast worden getoverd. 
 SATURN
 We trapten het nieuwe jaar al af met de Zweedse band Bulletrain in het voorprogramma van Kory Clarke. En afgelopen september stonden de oorspronkelijke Göteborg-thrashers van Intoxicate nog bij MFC op de planken. Ook afkomstig uit Borås, was de band Egonaut die in het voorjaar nog een puike show gaven met Wolftone in het voorprogramma. En dan hebben we de Zweedse garagepunks van The Kendolls nog niet eens meegerekend: die sluiten dit jaar namelijk de tiende editie van ‘A Very Heavy X-MOSH’ af. Maar daarvóór hebben we nog een jonge Zweedse band voor jullie in petto, die heavy metal terugbrengen tot de viereenheid: volume, kracht, passie en inlevingsvermogen. En die band heet: SATURN.
 “Heavy metal isn’t rocket science,” begint de biografie van Saturn. Misschien niet. Maar één ding is zeker: heavy metal space rock hebben deze heren wel onder de knie. En dat is wel te horen op hun debuutalbum ‘Ascending’ uit 2014. De band werd opgericht in 2011 en bestaat uit Oscar ‘Bo Valentine’ Pehrson (basgitaar, orgel en zang), Robin Tidebrink en Linkan Lindgren(beiden gitaar en zang) en drummer  Ted Carlsen. Ze zijn schatplichtig aan bands als Black Sabbath, UFO, Budgie, Deep Purple, Rainbow maar vooral Judas Priest ten tijde van de albums ‘Sad Wings Of Destiny’ en ‘Sin After Sin’. Maar verwacht geen luie exercitie van retro postuur. Nee, Saturn neemt je mee naar een eigen wereld waar het geluid van verleden, heden en toekomst culmineren tot een supernova van riffs, melodieën en andere buitenwereldse magie. Of zoals de heren van Saturn het zelf zeggen: “If people love guitar and bass-driven heavy metal from the 70s and mix it with blues and thrash, they are going to love what we do. Be prepared for heavy metal, blues rock and many great guitar riffs along with unique vocals!”  
 THE GOOD HAND
 The Good Hand is een Nederlands power rock trio uit Zwolle/Kampen, bestaande uit Dennis Edelenbosch (basgitaar), Arjan Hoekstra (gitaar en zang) en Ingmar Regeling (drums). De inspiratie voor hun muziek halen de heren uit spiritualiteit, humanisme en existentialisme samengesmolten worden tot pakkende nummers met directe, aansprekende teksten. De band speelt in de traditie van jaren ’60 en ’70 bands als Velvet Underground, Neil Young, Led Zeppelin en Hawkwind. Maar ook die van hedendaagse bands zoals Motorpsycho, Black Mountain en Triggerfinger, zodat de oude muzikale “vibes” ook in het hier-en-nu worden gebracht. Naast conventionele instrumenten, maakt The Good Hand ook gebruik van instrumenten als bouzouki, tuba en piano. Het negen nummers tellende debuutalbum ‘The Good Hand’ uit 2011 werd geheel analoog opgenomen in de legendarische Sing Sing Studio te Metslawier, en geeft een buitengewone combinatie van goede songwriting en acid prog rock weer. Binnen een jaar was het album alweer uitverkocht. The Good Hand staat bekend om zijn enorme energie, speelplezier en grootse sound. Dit samen met de ‘Sahara Farm Lightshow’ – een psychedische lichtshow die meegenomen wordt – zorgt voor een sensationele ervaring. 
Metal Front Coevorden opent de poorten om 21.00 uur en de eerste band trapt af om 22.30 uur stipt. Let op: de entreeprijs van de avond is VIJF euro. Deze avond wordt mede mogelijk gemaakt dankzij Fonds Podiumkunsten Nederland.
 LINKS:

 http://www.saturnsweden.com/

https://www.facebook.com/SaturnSweden

http://www.thegoodhand.nl

https://www.facebook.com/thegoodhand

 
AUDIO/VIDEO:

(Over The Influence, LIVE – Saturn)

(So, You Have Chosen Death, LIVE – Saturn)

 

(Greenwich Mean Time – The Good Hand)

(Remain – The Good Hand)

(The Death Of The Real - The Good Hand)

Laatst geupdate op ( dinsdag 01 december 2015 )
 
< Vorige   Volgende >


Go to top Ga naar het begin van deze pagina Go to TopBoodschap van Algemeen Nut
Rooster en Updates


Bardiensten van deze week:
DO 22-03
CLUB CLUP
VR 23-03
FRANK D.
ZA 24-03
NILS V.
 Wordt verwacht in 2018:

 
ZA 14 APR
 
TIMBER (NL)
DEAD ENTERTAINMENT(NL)
 
ZA 26 MEI
 
- METALMAYHEM 2018-
OFF THE CROSS (BEL)
SEKSIHULLUT (FIN)

DEAD WILL WALK (NL)

 

 
ZA 9 JUN
 
 JAMSESSIE
 
ZA 14 JUL
 
MFC OUTSIDE 2018
THE DIRTY DENIMS (NL)
+SUPPORT tba
 
ZA 15 SEP
 
ORANGE GLOW (NL) ovb
HELLHOOKAH (LT)

 


 
Laatste Nieuws
MFC Nieuwsarchief
RSS Feeds