header image
no read or click functionHomeno read or click functionNewsno read or click functionWeblinksno read or click functionContact Usno read or click function arrow   Hoofdpagina

Hoofdmenu
Hoofdpagina
MFC Nieuws Overzicht
Contact met MFC
Routebeschrijving
FAQs (vragen)
Links
Foto Album
Gastenboek
Facebook
Twitter
YouTube
Spotify
ReverbNation


Concert: The Widowbirds (AUS) PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Administrator   
dinsdag 01 september 2015

ZATERDAG
14 NOVEMBER 

 Sample Image

meer foto's

hier klikken 

 

 

 Sample Image

Meer info na 'Lees meer...'
COEVORDEN (MFC) – Metal Front Coevorden gaat door met exclusieve concerten van buitenlandse bands die tijdens hun Europese tour geen enkel ander Nederlands podium aandoen. Zo staat op ZATERDAG 14 NOVEMBER de Australische rockband THE WIDOWBIRDS op de Coevorder bühne aan de Monierweg. Dit kwintet speelt “Hard & Soul Rock ’n Roll” in de stijl van Led Zeppelin en The Black Crowes en heeft onder meer met blueslegende Tony Joe White, ‘The Modfather’ Paul Weller en Jeff Martin van The Tea Party het podium gedeeld.

 The Widowbirds zijn gevormd in 2010 op initiatief van zanger Simon Meli en gitarist Tony Kvesic, die nog altijd het ‘songwriting duo’ achter de band vormen. Zij putten hun inspiratie uit ‘klassiekers’ als Otis Redding, Frankie Miller & The Band, Led Zeppelin en AC/DC maar ook hedendaagse helden als The Black Keys en The Black Crowes. The Widowbirds beloven een mix van ‘diepe soul en echte rock ’n roll’. Een combinatie die je tegenwoordig niet erg veel meer in de hitlijsten ziet terugkomen. Maar die wel heel erg aanstekelijk is om live mee te maken. Hun materiaal bestaat uit groezelige ‘back-bone rhythm and blues that takes you down the River in a sweaty gospel rant’. Geen wonder dat Tony Joe White gecharmeerd is  van deze Aussies, en de band complimenteerde met: “You boys make a real god noise…and I mean REAL good”.
 De band bestaat uit ‘soul-sacrific’ drummer Shane O’Neill die samen met zijn ‘groovende’ co-piloot op de basgitaar Bobby Poulton de “so(u)lide” ritmesectie vormt. Dit wordt aangevuld door de Oosterse gitaarflair van Tony ‘The Kid’ Kvesic, dat wel wat wegheeft van Jimmy Page’s beste werk met Led Zeppelin. Voeg daar de strakheid van Malcolm Young aan toe met vleugjes inspiratie van Paul Kossoff (Free) en Freddie King. Dan is er nog de getalenteerde toetsenist Robbie Wolf die de master-controller is van de Clavinets, Hammonds, Wurly’s en Melotrons. Bij frontman Simon Meli tenslotte, vloeit de ‘soul’ door zijn aderen. Zijn stem gaat - in een positieve zin - door merg en been, zoals dat ook het geval is bij zijn voorbeelden Robert Plant (Led Zeppelin) en Paul Rogers van Free. Laatstgenoemde komt overigens het meest overeen met Simon Meli’s stemgeluid. Meli deed overigens ook mee aan het 2013 seizoen van The Voice of Australia, waar hij nog net niet tot de halve finale wist door te dringen.  
 Inmiddels is het derde Widowbirds album ‘Black Into The Blue’ uit via Whistling Dixie Records, dat een mix is van soul, hardrock en zelfs aardige scheut new wave. Maar één ding staat voorop: dit is een band die je eigenlijk gewoon live moet zien.
Metal Front Coevorden opent de poorten om 21.00 uur en de eerste band trapt af om 22.30 uur stipt. Let op: de entreeprijs van de avond is VIJF euro.
 LINKS:

https://www.facebook.com/thewidowbirds

 

AUDIO/VIDEO:

Battle Cry (Official Film Clip) 2014

'Dust and Stone' from debut album SHENANDOAH

 

Laatst geupdate op ( maandag 23 november 2015 )
 
< Vorige   Volgende >


Go to top Ga naar het begin van deze pagina Go to TopBoodschap van Algemeen Nut
Rooster en Updates


Bardiensten van deze week:
DO 22-03
CLUB CLUP
VR 23-03
FRANK D.
ZA 24-03
NILS V.
 Wordt verwacht in 2018:

 
ZA 14 APR
 
TIMBER (NL)
DEAD ENTERTAINMENT(NL)
 
ZA 26 MEI
 
- METALMAYHEM 2018-
OFF THE CROSS (BEL)
SEKSIHULLUT (FIN)

DEAD WILL WALK (NL)

 

 
ZA 9 JUN
 
 JAMSESSIE
 
ZA 14 JUL
 
MFC OUTSIDE 2018
THE DIRTY DENIMS (NL)
+SUPPORT tba
 
ZA 15 SEP
 
ORANGE GLOW (NL) ovb
HELLHOOKAH (LT)

 


 
Laatste Nieuws
MFC Nieuwsarchief
RSS Feeds