header image
no read or click functionHomeno read or click functionNewsno read or click functionWeblinksno read or click functionContact Usno read or click function arrow   Hoofdpagina

Hoofdmenu
Hoofdpagina
MFC Nieuws Overzicht
Contact met MFC
Routebeschrijving
FAQs (vragen)
Links
Foto Album
Gastenboek
Facebook
Twitter
YouTube
Spotify
ReverbNation


Concert: The Grand Astoria (RUS) PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Administrator   
donderdag 25 juni 2015

ZATERDAG
17 OKTOBER 

 Sample Image

meer foto's

hier klikken 

 

Sample Image
 

 Klik 'Lees meer' voor alle informatie en linkjes.

COEVORDEN (MFC) – Voor het eerst in de twintig jaar oude geschiedenis van Metal Front Coevorden, staat er op zaterdag  17 oktober eindelijk een Russische band op de bühne van MFC. Het is het enige optreden in Nederland van THE GRAND ASTORIA uit Sint Petersburg, die momenteel bezig zijn met hun Europese tour.    
 De band dankt haar naam aan het beroemde vijfsterren hotel ‘Astoria’ in Sint Petersburg, dat in 1912 werd gebouwd en in 1991 werd gerenoveerd. Het hotel werd het ontworpen als een laatste uiting van pre-Sovjet grandeur, en zou - decennia later - profiteren van een flinke injectie van post-Sovjet-rijkdom. Tussen deze twee data en gebeurtenissen, zag het hotel één van 's werelds meest grootste en restrictieve regimes opkomen en omvallen. Op de een of andere manier bleef het Astoria staan.
 Vier jonge muzikanten, onder aanvoering van Kamille Sharapodinov, putten hun inspiratie uit deze symboliek en formeerden in 2009 de band ‘The Grand Astoria’. Sindsdien kan de band zich niet alleen rekenen tot een van de meest avontuurlijke rock/metalbands, maar ook als een van de meest productieve DIY-bands uit Oost-Europa. Met acht albums, diverse singles en EP’s op zak heeft de band een universum van gemengde muziekstijlen op het publiek losgelaten, waarbij iedere nieuwe plaat meer tot de verbeelding spreekt dan de vorige. Hun laatste huzarenstuk, het album ‘The Mighty Few’ wordt door internationale muziekrecensenten gezien als één van hun beste tot nu toe. Metalheads worden in de eerste twee minuten van het album op een verkeerd been gezet door de avant-gardistische jazz, waarna het plaats maakt voor een stoner-achtig ritme en slugdy riffs hun intrede doen, en culmineren in psychedelische gitaarsolo’s en zelfs Jethro Tull-achtige fluitpartijen.
 Componist, gitarist en zanger Kamille Sharapodinov beschrijft zijn muziek als “Tripped-out psychedelic fuzz rock having seks with heavy metal”. Dat gezegd hebbende, put The Grand Astoria inspiratie uit muziekstijlen als psychedelische rock, progressieve rock, fuzz rock, space rock, country, punk en heavy metal. En zijn de vergelijkingen met Grateful Dead, Mudhoney, Megadeth, Faith No More, Jimi Hendrix, Mastodon, The Mars Volta, Iron Maiden en Motorpsycho al door meerdere recensenten gemaakt. Feit blijft, dat The Grand Astoria met hun DIY-mentaliteit (Do It Yourself) de regie voert over hun eigen bestaan en op deze manier zelf de touwtjes in handen heeft wat optredens, tours en platendeals betreft. Ze bieden zelf hun werk streaming aan via Bandcamp – waar je ook alle Grand Astoria albums tegen betaling kunt downloaden. Tot nu toe heeft The Grand Astoria al meer dan driehonderd optredens binnen- en buiten Rusland gegeven. Wij zijn dan ook zeer blij, dat we deze eclectische band -  die momenteel het beste biedt wat er (muzikaal gezien) uit Rusland komt - mogen verwelkomen in Metal Front Coevorden.
Metal Front Coevorden opent de poorten om 21.00 uur en de eerste band trapt af om 22.30 uur stipt. Let op: de entreeprijs van de avond is VIJF euro.
 LINKS:

http://thegrandastoria.bandcamp.com/

https://www.facebook.com/TheGrandAstoria


AUDIO/VIDEO:

https://www.youtube.com/watch?v=hi6tz-WHcYc (The Grand Astoria – Then You Win)

https://www.youtube.com/watch?v=-5tOAZm40Tg  (The Grand Astoria – Now Or Never)

https://www.youtube.com/watch?v=Bfzxi_xGVGw  (The Grand Astoria – Never Feels Like Home)

https://www.youtube.com/watch?v=quqlY6iMpTA  (The Grand Astoria – Aelita, The Queen Of Mars)

Laatst geupdate op ( maandag 23 november 2015 )
 
< Vorige   Volgende >


Go to top Ga naar het begin van deze pagina Go to TopBoodschap van Algemeen Nut
Rooster en Updates


Bardiensten van deze week:
DO 22-03
CLUB CLUP
VR 23-03
FRANK D.
ZA 24-03
NILS V.
 Wordt verwacht in 2018:

 
ZA 14 APR
 
TIMBER (NL)
DEAD ENTERTAINMENT(NL)
 
ZA 26 MEI
 
- METALMAYHEM 2018-
OFF THE CROSS (BEL)
SEKSIHULLUT (FIN)

DEAD WILL WALK (NL)

 

 
ZA 9 JUN
 
 JAMSESSIE
 
ZA 14 JUL
 
MFC OUTSIDE 2018
THE DIRTY DENIMS (NL)
+SUPPORT tba
 
ZA 15 SEP
 
ORANGE GLOW (NL) ovb
HELLHOOKAH (LT)

 


 
Laatste Nieuws
MFC Nieuwsarchief
RSS Feeds