header image
no read or click functionHomeno read or click functionNewsno read or click functionWeblinksno read or click functionContact Usno read or click function arrow   Hoofdpagina

Hoofdmenu
Hoofdpagina
MFC Nieuws Overzicht
Contact met MFC
Routebeschrijving
FAQs (vragen)
Links
Foto Album
Gastenboek
Facebook
Twitter
YouTube
Spotify
ReverbNation


Concert: Intoxicate - Burn the Iris PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Administrator   
donderdag 25 juni 2015

VRIJDAG
25 SEPTEMBER 

 Sample Image

meer foto's

hier klikken  

 Sample Image

 Klik 'Lees meer' voor alle info.
COEVORDEN (MFC) – Het lijkt wel veteranendag, aanstaande vrijdagavond 25 september in Metal Front Coevorden. Want de twee bands die ’s avonds op zullen treden hebben de nodige bagage om de boel op de kop te zetten: de Zweedse trashmetalband INTOXICATE is na bijna 25 jaar terug en doet MFC aan tijdens hun reünietour. En zij worden bijgestaan door de Eindhovense deathmetalband BURN THE IRIS, die vorige week nog op Incubate speelden, en die tevens na zes jaar weer een comeback maken in MFC.
INTOXICATE
Intoxicate is een thrashmetalband die min of meer uit de periode is van vóór de Göteborg-sound . Bands als At the Gates , In Flames en Dark Tranquillity werden door hun specifieke geluid (en omdat ze allen uit Göteborg kwamen) onder deze noemer geplaatst . Door het feit dat Dark Tranquillity hun allereerste optreden deden als voorprogramma van Intoxicate mag er best gezegd worden dat ook Intoxicate bijgedragen heeft aan de Göteborgsound. De nummers van Intoxicate vallen dus in dezelfde categorie als eerder genoemde bands,hard en snel zoals we gewend zijn van bands uit Göteborg uit het begin van de jaren negentig. Hoewel de band zelf maar kort actief was (1988-1991), en niet als de meest succesvolle band uit de Göteborg-scene bekend staat, heeft Intoxicate alsnog haar sporen achtergelaten.

 Active ImageActive Image

Foto's: Intoxicate (links: 1989, rechts: 2015)
De meest bekende naam binnen de band is Tomas Eriksson – de voormalige drummer van Grotesque, de band waaruit At The Gates weer is ontsproten. Eriksson heeft de hereniging van zijn oude band Intoxicate opgezet nadat ze gevraagd waren om een eenmalige reünieshow te doen op het Göteborgsound Festival, afgelopen januari. Dit optreden was de reden om na bijna 25 jaar weer de draad op te pakken, en onder het mom ‘oude jongens krentenbrood’ de band opnieuw leven in te blazen. Met behulp van de ‘nieuwe’ gitarist Mattias Bolander (One Man Army & The Undead Quartet / Reclusion), is er nu nieuw materiaal in de maak, maar werden óók nummers van de oude Intoxicate demotapes opniew opgenomen. Deze zullen op cd verschijnen, maar zijn nu al te beluisteren via Spotify.

 Spotify :  https://play.spotify.com/artist/6PKb0jlJM6EsJErNKXt2YQ

 

BURN THE IRIS
De progressieve/groove/death/metalcoreband Burn The Iris uit Eindhoven bracht in 2007 hun eerste self-titled EP uit, in hetzelfde jaar waarin de band werd opgericht. Hun tweede EP ‘Sovereign’ kwam uit in 2010, en werd door de muziekpers goed ontvangen, en leverde de band support-slots op voor onder meer Devildriver (USA), en Diablo Swing Orchestra (ZWE). Met de nieuwe frontman Jack Elbers in de gelederen heeft de band zich naar eigen zeggen ‘opnieuw uitgevonden’, en werd een nieuwe EP ‘Ionosphere’ opgenomen. Verwacht een partij strakke, genadeloos agressieve beukerij met aardig wat tempowisselingen, zware laaggestemde riffs en vocalen die van grunts naar clean gaan. Vorige week stonden ze nog op Incubate in Tilburg, aankomende vrijdagavond staan ze dus in Metal Front Coevorden.

 

Active Image
 
Foto: Burn The Iris

 Metal Front Coevorden opent de poorten om 21.00 uur en de eerste band trapt af om 22.30 uur stipt. Let op: de entreeprijs van de avond is VIJF euro.

LINKS:

https://www.facebook.com/intoxicategbg
https://www.facebook.com/burntheiris
http://burntheiris.bandcamp.com/


 

AUDIO/VIDEO:

YouTube: Intoxicate – Live at Gothenburg Sound Festival 2015

YouTube: Intoxicate – In-sect-icide, re-recorded

YouTube: Burn The Iris – Holding Time

 

 

Laatst geupdate op ( maandag 23 november 2015 )
 
< Vorige   Volgende >


Go to top Ga naar het begin van deze pagina Go to TopBoodschap van Algemeen Nut
Rooster en Updates


Bardiensten van deze week:
DO 22-03
CLUB CLUP
VR 23-03
FRANK D.
ZA 24-03
NILS V.
 Wordt verwacht in 2018:

 
ZA 14 APR
 
TIMBER (NL)
DEAD ENTERTAINMENT(NL)
 
ZA 26 MEI
 
- METALMAYHEM 2018-
OFF THE CROSS (BEL)
SEKSIHULLUT (FIN)

DEAD WILL WALK (NL)

 

 
ZA 9 JUN
 
 JAMSESSIE
 
ZA 14 JUL
 
MFC OUTSIDE 2018
THE DIRTY DENIMS (NL)
+SUPPORT tba
 
ZA 15 SEP
 
ORANGE GLOW (NL) ovb
HELLHOOKAH (LT)

 


 
Laatste Nieuws
MFC Nieuwsarchief
RSS Feeds