header image
no read or click functionHomeno read or click functionNewsno read or click functionWeblinksno read or click functionContact Usno read or click function arrow   Hoofdpagina

Hoofdmenu
Hoofdpagina
MFC Nieuws Overzicht
Contact met MFC
Routebeschrijving
FAQs (vragen)
Links
Foto Album
Gastenboek
Facebook
Twitter
YouTube
Spotify
ReverbNation


MFC Outside: 29 Augustus 2015 PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Administrator   
dinsdag 09 juni 2015

ZATERDAG
29 AUGUSTUS 

 

Sample Image

 

 meer foto's

hier klikken 

 

 

Sample Image

 

COEVORDEN (MFC) – Metal Front Coevorden zet deze zomer de bloemetjes (letterlijk) buiten, want op ZATERDAG 29 AUGUSTUS organiseert het Coevorder poppodium voor de tweede keer hun openlucht evenement ‘MFC Outside’. Net als vorig jaar, zal MFC Outside bestaan
uit een aantal vaste ingrediënten: Music, Meat & More. En ook dit jaar is het heerlijkheid troef wat deze drie peilers betreft: twee bands, de vuigste DJ van Drenthe en een American BBQ voor de lekkerbekken. Vanaf 19.30 uur is iedereen welkom om onder het genot van een kampvuur te genieten van een hapje, één of meerdere drankjes en een waanzinnige ambiance zoals alleen MFC het brengen kan.
 MUSIC
 Hadden we vorig jaar nog de bands ‘Money and the Man’ en ‘Definition of MadMen’; dit jaar is het muzikale programma een stuk vrouwelijker getint met de namen ‘Reverse Cowgirls’ en ‘Dudettes’. Toegegeven: eerstgenoemde band Reverse Cowgirls uit Groningen bestaat niet bepaald uit dames die omgekeerd op een paard zitten, maar uit een drietal heren die we al eerder hebben mogen verwelkomen in MFC. Dit country-rock trio speelde namelijk afgelopen november nog in het voorprogramma van de Amerikaanse band Coyote Union, en ze lieten toen een verpletterende indruk achter bij het publiek – en niet in de laatste zin bij onze programmeur die de band meteen strikte voor MFC Outside. Reverse Cowgirls speelt country-rock "with footstomps, pickin' guitars 'n banjo with a thick layer of toom-takka-toom upright bass". Michiel Hoving, Harry Kingma en Joost Dijkema mengen hun expliciete muziek-kwijl en creëren hierdoor een kwak vol country, bluegrass, punk, blues en soul. Al met al: Reverse Cowgirls is dé perfecte openingsband voor MFC Outside!  
 En die Dudettes, zijn dat dan ook kerels? Nope. Dat is wél een band die (bijna) geheel uit dames bestaat. En zeker niet de minste, want deze soulful/indie/rockband  is een veel gevraagde festivalband met een uitstekende live-reputatie. De band  wordt aangevoerd door frontvrouw Zjoly Onrust (zang/keys) en bestaat verder uit Cynthia Weiss (gitaar), Ingrid Lodewegen (drums) en  Ian Scharroo (basgitaar). Ze waren 3FM Serious Talent, speelden op Eurosonic en Bevrijdingsfestivals én waren zelfs support-act van niemand minder dan de Britse rockband Skunk Anansie! Eigenlijk is het gek dat deze band nog nooit eerder heeft gespeeld bij MFC, maar nu het zover is moet je zeker van de gelegenheid gebruik maken om deze soulrockers live te bezichtigen.
 En dan de grote troef van dit jaar op MFC Outside: DJ Erick Hoezen uit Klazienaveen. Wablief? De voormalig bassist van The Collywobbles en Black Rodeo? JAZEKER. DIE! Want inmiddels is Hoezen beter bekend als ‘De Rooie Neger’, en is hij berucht om zijn platenkeuze die varieert van “Schlager to Slayer”. Hij draaide al op Speedfest, Paaspop, Dauwpop, Opblaaspop en zelfs zijn eigen Eurosonic tegenhanger ‘Negersonic’: De Rooie Neger is de roegste DJ van Drenthe tot Limbabwe. En we zijn meer dan blij, dat Hoezen een gaatje in zijn drukke schema kon vinden om MFC Outside op te leuken. Want een feest is geen feest als De Rooie Neger niet is geweest.
 MEAT
 Lekkerbekken opgelet: op deze heerlijke zomeravond kunnen heerlijke hapjes natuurlijk niet ontbreken. En wat past nou niet beter op een zwoele zomeravond, dan een goeie barbecue? Een GOEIE barbecue, welteverstaan! De uit Oosterhesselen afkomstige cateraar Pieter Dijkema heeft in Haren zijn bedrijf ‘Culinaire Zaken’ gevestigd. Afgelopen april heeft hij met zijn team meegedaan aan de ‘Tony Stone Low & Slow BBQ Contest’. Dit is de enige echte Low & Slow BBQ wedstrijd op Amerikaanse manier die buiten de Verenigde Staten gehouden wordt. Hierbij gaat het om het perfect bereiden van: Kip, Ribs, Varkensvlees en Brisket (een Amerikaanse snede van het rund). Het team van Pieter Dijkema kwam als beste Nederlandse team uit de bus en won daarmee een plaats in de ‘Jack Daniel’s Invitational BBQ Contest’, die in oktober wordt gehouden in Lynchburg, Tennessee. Dit is de meest prestigieuze BBQ wedstrijd in de wereld, mensen! Dus wil je kennis maken met originele Amerikaanse slow-cooking kunsten om van te watertanden? Spareribs die zó mals zijn, dat je moet oppassen dat je je vingers er niet bij af kluift? Flame grilled Burgers en Pulled Pork sandwiches, die zorgen voor een klein orgasme in je mond? Grijp dan je kans bij MFC Outside, en proef het zelf!
 MORE
 Ambiance. We hebben al een mooie locatie aan het kanaal. Maar we maken het een stuk sfeervoller met een gezellig kampvuur en kunstopstellingen. En wellicht staan er nog meer verrassingen in petto. En dit jaar kost het maar liefst DRIE EURO om binnen te komen. En daar krijg je dan óók weer een leuke kleinigheidje voor, op de koop toe.
 Metal Front Coevorden opent de poorten om 19.30 uur. MFC Outside wordt mede mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage van Fonds Podium Kunsten NL.

 MFC Outside 2015

 

Laatst geupdate op ( maandag 23 november 2015 )
 
< Vorige   Volgende >


Go to top Ga naar het begin van deze pagina Go to TopBoodschap van Algemeen Nut
Rooster en Updates


Bardiensten van deze week:
DO 22-03
CLUB CLUP
VR 23-03
FRANK D.
ZA 24-03
NILS V.
 Wordt verwacht in 2018:

 
ZA 14 APR
 
TIMBER (NL)
DEAD ENTERTAINMENT(NL)
 
ZA 26 MEI
 
- METALMAYHEM 2018-
OFF THE CROSS (BEL)
SEKSIHULLUT (FIN)

DEAD WILL WALK (NL)

 

 
ZA 9 JUN
 
 JAMSESSIE
 
ZA 14 JUL
 
MFC OUTSIDE 2018
THE DIRTY DENIMS (NL)
+SUPPORT tba
 
ZA 15 SEP
 
ORANGE GLOW (NL) ovb
HELLHOOKAH (LT)

 


 
Laatste Nieuws
MFC Nieuwsarchief
RSS Feeds