header image
no read or click functionHomeno read or click functionNewsno read or click functionWeblinksno read or click functionContact Usno read or click function arrow   Hoofdpagina

Hoofdmenu
Hoofdpagina
MFC Nieuws Overzicht
Contact met MFC
Routebeschrijving
FAQs (vragen)
Links
Foto Album
Gastenboek
Facebook
Twitter
YouTube
Spotify
ReverbNation


Concert: Egonaut -Wolftone PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Administrator   
vrijdag 20 maart 2015

ZATERDAG
2 MEI

 

Sample Image
 
meer foto's

 

COEVORDEN (MFC) – Eén van Zweden’s beste rockbands treedt aanstaande zaterdag 2 mei op in Metal Front Coevorden. De band EGONAUT uit Borås (Zweden) staat al zo’n tien jaar garant voor een strakke liveshow waarin stoner-invloeden samenkomen met seventies hardrock en 21ste eeuwse metal. In het voorprogramma kun je alvast genieten van een partij onvervalste Drentse fuzzed-up soulrock van WOLFTONE uit Klazienaveen.
EGONAUT
Sample Image
 Dat de betere rockbands uit Scandinavië komen, daar zijn de meeste mensen bij MFC het wel over eens. Want de laatste jaren treden er veel vaker bands uit ‘het hogere Noorden’ op in het Coevorder podium. En die voldoen allemaal aan de verwachtingen. Datzelfde zal ook gelden voor de Zweedse band Egonaut, die al een dikke tien jaar hard aan de weg timmeren, en onder meer het podium hebben gedeeld met bands als Hammerfall, Mustasch, BigElf, Sonic Syndicate, Lillasyster and Hardcore Superstar. Hun eerste EP trilogie “Soundtrack to a Fistfight”, “Circus Egonaut” and “N-Pire” brachten ze uit op hun eigen label Bastard Rock Records. In 2011 kwam Egonaut’s full length debuut “Electric” uit bij Rambo/Sony Music, die wel een marktaandeel zagen in heavy rock in de stijl van Volbeat – en dan met een orgel erbij. Het debuut van Egonaut ontving dan ook aardig wat lof in de kritieken. Na de release van de daaropvolgende EP getiteld “Los Egonauts” stapte de band over naar het Zweedse retro-rocklabel Transurban Records en bracht daaronder hun tweede album “Mount Egonaut” uit in 2013. Momenteel werkt de band aan hun derde album, dat een veel donkerder, 'doomier-vibe' zal krijgen. Deze zomer staat Egonaut ook nog eens op het grootste festival van Zweden: Swedenrock. Maar niet voordat ze in de intieme setting van MFC hebben gespeeld, natuurlijk! De band bestaat uit Fredrik Jordanius (zang/lead gitaar), Mikael Bielinski (basgitaar/achtergrondzang), Dennis Zielinski (orgel/achtergrondzang) en Markus Johansson (drums/achtergrondzang).
WOLFTONE
De gebroeders Vincent en Roberto hebben de afgelopen vijftien jaar al afzonderlijk in verschillende bandjes in de omgeving van Klazienaveen, maar sinds de toevoeging van krachtkanon Richard achter het drumstel gaat het de band Wolftone aardig voor de wind. De band noemt zichzelf een “soulband”, maar dan niet het soort soul van glimmende pakjes, blazerssecties en gladde danspasjes. Nee, we hebben het hier wel over onvervalste Drentse ZIELENMUZIEK, mienjonge! Noem het hardrock, fuzz of psych; Wolftone is een trio dat sterke riffs combineert met kekke hooks en refreintjes. En dat doen ze in volle overtuiging, met een stuwende drumpartij die er voor zorgt dat de voetjes wel van de vloer gaan. Muziek met hart en ziel dus.  In hun korte bestaan hebben de heren van Wolftone al gestaan op Eurosonic en Le Guess Who, waaraan ze een lovende recensie van de Volkskrant over hielden door ze te bestempelen als “publieksverrassing”.
Metal Front Coevorden opent de poorten om 21.00 uur en de eerste band trapt af om 22.30 uur stipt. Let op: de entreeprijs van de avond is VIJF euro.

 

LINKS:

 

http://www.mfcweb.nl/content/view/276/1/

https://www.facebook.com/egonautswe

https://www.facebook.com/wolftonefuzz

http://www.egonaut.se/

 

AUDIO/VIDEO:

 

https://soundcloud.com/wolftone-2  (Soundcloud-site van Wolftone)

https://www.youtube.com/watch?v=0_T_roB6YWE (I’m Out – videoclip Wolftone)

https://www.youtube.com/watch?v=HaPvuQkb5Ck  (Egonaut - Cursed and Damned)

https://www.youtube.com/watch?v=lGA5hE5vOHE (Egonaut – The Hurt)

 

 

Laatst geupdate op ( maandag 23 november 2015 )
 
< Vorige   Volgende >


Go to top Ga naar het begin van deze pagina Go to TopBoodschap van Algemeen Nut
Rooster en Updates


Bardiensten van deze week:
DO 26-04
CLUB CLUP
VR 27-04
ERIK L ?
ZA 28-04
FRANK D
 Wordt verwacht in 2018:

 
ZA 26 MEI
- METALMAYHEM 2018-
OFF THE CROSS (BEL)
SEKSIHULLUT (FIN)

DEAD WILL WALK (NL)

 
ZA 9 JUN
 
JAMSESSIE/MFC SHOWCASE

 

 ZA 23 JUN
 THE GOOD HAND (NL)
BOON GOON (DL)
 
ZA 14 JUL
 
MFC OUTSIDE 2018
THE DIRTY DENIMS (NL)
BOERENROCKIES (NL)
 
ZA 15 SEP
 
ORANGE GLOW (NL)
HELLHOOKAH (LT)

 


 
Laatste Nieuws
MFC Nieuwsarchief
RSS Feeds