header image
no read or click functionHomeno read or click functionNewsno read or click functionWeblinksno read or click functionContact Usno read or click function arrow   Hoofdpagina

Hoofdmenu
Hoofdpagina
MFC Nieuws Overzicht
Contact met MFC
Routebeschrijving
FAQs (vragen)
Links
Foto Album
Gastenboek
Facebook
Twitter
YouTube
Spotify
ReverbNation


Concert: Carousel Vertigo - Grinner PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Administrator   
donderdag 19 maart 2015

ZATERDAG
16 MEI

 

Sample Image
 
 
meer foto's

 

 

Sample Image 

Metal Front Coevorden heeft op zaterdag 16 mei voor de tweede keer deze maand een buitenlandse act van jewelste gestrikt. Met CAROUSEL VERTIGO uit Parijs haalt MFC de crème-de-la-crème van de Franse rock ’n roll in huis, want deze band heeft meerdere keren als voorprogramma van de legendarische rockband STATUS QUO gediend op tijdens hun ‘Pictures Exposed’-tour tussen 2009 en 2010, en de ‘Quid Pro Quo’-tour van 2012. In het voorprogramma van CAROUSEL VERTIGO staat het Groningse powertrio GRINNER garant voor een partij smerig vette rock, die een complimenteus ‘apéritif’ vormen op het daaropvolgende ‘diner dansant’ van de Franse chefs.  “Ohlala, c’est tres tres bien dans le Front Metál Couvorden prochaine de samedi!”

 CAROUSEL VERTIGO
 De crunch van een Gibson gitaar giert door een 70’s Marshall versterker, met zweterige bluesrock grooves en dubbele gitaarsolo’s aangevuld met melodieuze teksten. Alsof je zelf ‘Live in Winterland’ bent, in – laten we zeggen - de periode 1973-1974. Het is een alleszeggende beschrijving over de neo-classic rock van Carousel Vertigo, die je bij beluisteren inderdaad terugvoert naar dit gouden tijdperk in de rockgeschiedenis. En toch bestaat dit ensemble uit Parijs nog maar sinds 2009. Carousel Vertigo wordt aangevoerd door zanger/gitarist Vincent Martinez – die al een aantal jaren een persoonlijke endorsement van de Franse tak van Gibson Guitars in de zak heeft. In de lente van 2009 ontmoet Martinez een Gibson-collega uit New Jersey (USA) genaamd Jansen Press tijdens een muziekbeurs waar Gibson Guitars vertegenwoordigd was. Press blijkt een francofiel te zijn die het jaar daarvoor vanuit Nashville naar Parijs is getogen om bij de Franse tak van Gibson te werken. En tijdens deze muziekbeurs jammen de heren voor het eerst met elkaar en het klikt: het is alsof ze al jaren een band met elkaar vormen.
Niet veel later is de daadwerkelijke band ‘Carousel Vertigo’ dan ook een feit als het Gibson gitaristenduo drummer Jimmy Montout en bassist Olivier Brossard in de gelederen opneemt. Als leidraad voor hun muziek combineert Carousel Vertigo alle spannende elementen van 70´s rockbands als Humble Pie, Cheap Trick, Grand Funk Railroad, Free, vroege Aerosmith en Bon Scott-era AC/DC en versmelt deze elementen tot een verbluffende vorm van rock ’n roll, die de luisteraar bij de kladden grijpt. Maar er komen ook uitdagende coverversies van bluesnummers uit de Carousel-koker, zoals bijvoorbeeld een rockversie van Leon Russell’s bluesklassieker “Help Me Through The Day”. En terwijl de band met Status Quo aan het touren was, ontstond het leeuwendeel aan nieuw materiaal dat op Carousel Vertigo’s laatste plaat “MIGHTY” terecht is gekomen, waarvan ook het nummer “3rd Degree” dat medegeschreven is door Status Quo’s bassist John “Rhino” Edwards. Wij gaan ervan uit, dat Carousel Vertigo de klok op rock zal zetten in MFC.
Zoals gezegd, staat GRINNER uit Groningen in het voorprogramma van Carousel Vertigo. Grinner is een “underground hard rock ’n roll band”, die smerige, vette en modderige grooves met vuige, vieze en soms droge licks combineert. Hun sound prikkelt de stoffige, donkere en vergeten uithoeken van uw geest. En ze zijn behoorlijk sexy. Dat zeggen ze namelijk zelf.
Metal Front Coevorden opent de poorten om 21.00 uur en de eerste band trapt af om 22.30 uur stipt. Let op: de entreeprijs van de avond is VIJF euro. Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage van Fonds Podium Kunsten NL.

 

https://www.facebook.com/carouselvertigo

https://www.facebook.com/3Grinner

http://www.carouselvertigo.com/

VIDEO:

 

https://www.youtube.com/watch?v=-Y70ZH-pqk0  (Carousel Vertigo – 3rd Degree)

https://www.youtube.com/watch?v=Rr1DqpAhiv4  (Carousel Vertigo – Mighty Good Woman)

https://www.youtube.com/watch?v=9MOinhPkJ_s  (Carousel Vertigo – Long Highway (official video))

https://www.youtube.com/watch?v=UKbImQF94KY  (Grinner – Big Nothing live in Sing-Sing studio)

 

 

 

 

Laatst geupdate op ( maandag 23 november 2015 )
 
< Vorige   Volgende >


Go to top Ga naar het begin van deze pagina Go to TopBoodschap van Algemeen Nut
Rooster en Updates


Bardiensten van deze week:
DO 26-04
CLUB CLUP
VR 27-04
ERIK L ?
ZA 28-04
FRANK D
 Wordt verwacht in 2018:

 
ZA 26 MEI
- METALMAYHEM 2018-
OFF THE CROSS (BEL)
SEKSIHULLUT (FIN)

DEAD WILL WALK (NL)

 
ZA 9 JUN
 
JAMSESSIE/MFC SHOWCASE

 

 ZA 23 JUN
 THE GOOD HAND (NL)
BOON GOON (DL)
 
ZA 14 JUL
 
MFC OUTSIDE 2018
THE DIRTY DENIMS (NL)
BOERENROCKIES (NL)
 
ZA 15 SEP
 
ORANGE GLOW (NL)
HELLHOOKAH (LT)

 


 
Laatste Nieuws
MFC Nieuwsarchief
RSS Feeds