header image
no read or click functionHomeno read or click functionNewsno read or click functionWeblinksno read or click functionContact Usno read or click function arrow   Hoofdpagina

Hoofdmenu
Hoofdpagina
MFC Nieuws Overzicht
Contact met MFC
Routebeschrijving
FAQs (vragen)
Links
Foto Album
Gastenboek
Facebook
Twitter
YouTube
Spotify
ReverbNation


Boss PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Administrator   
woensdag 21 januari 2015

ZATERDAG

14 FEBRUARI

Sample Image

meer foto's

hier klikken

Sample Image

COEVORDEN (MFC) – Metal Front Coevorden presenteert op ZATERDAG 14 FEBRUARI in samenwerking met BOSS (Bands on Stage Support) de tweede BOSS TOUR in de provincies Groningen en Drenthe. Deelnemende bands aan deze tour zijn Broken Benn (Emmen), Sunburn (Nieuw Amsterdam) en MinIsTrY of MUDD (Groningen). Deze 3 bands zijn met zorg geselecteerd vanuit de vele aanmeldingen via de BOSS  website (www.stageboss.nl)  De verschillende muziekstijlen zorgen voor een gevarieerde avond. Metal Front Coevorden is het eerste podium van de tweede BOSS Tour, die vervolgd wordt in Boelie's Pub te Winschoten op 27 februari en in JV Blanko te Emmen op 21 maart.

 Broken Benn, de band met een pittige harde instrumentale basis, trapt de avond af. Hun melodieuze rock is doorspekt met invloeden uit andere genres als punk en metal. Sunburn is de tweede band van de avond. Hun mix van metal, doom en stoner laat je niet onberoerd. Strakke drumpartijen, afgewisseld met zware basgeluiden en scheurende gitaren zorgen ervoor dat je de muziek in je lijf voelt. MinIsTrY of MUDD sluit de avond af. Dit alternatieve  rock-powertrio is een geoliede machine, die muzikale invloeden als Soundgarden en Alice in Chains laat doorklinken in hun muziek. De band combineert hun verschillende muzikale invloeden tot een geheel. Strakke riffs, sterke solo’s en een diepe warme stem vormen de basis voor deze unieke band. Interactie met het publiek is voor de band een natuurlijk gegeven.

BROKEN BENN

 Broken Benn is een 3-man Powertrio uit de omgeving van Emmen. Het genre wat zij spelen is Melodieuze Rock met invloeden van andere genre's zoals punk en metal. Door de vingervlugheid van de gitarist en ambitie om met passie nieuwe nummers te schrijven, waarbij hij hulp krijgt van een bassist die meer effectpedalen heeft dan goed voor hem is en een strakke drummer die er op los slaat, is er een nieuwe unieke verfrissende stijl ontstaan binnen de band.  Dit uit zich nu ook in energieke optredens waarbij plezier voorop staat. Door Leon zijn vingervlugheid op de gitaar en ambitie om met passie nieuwe nummers te schrijven, waarbij hij hulp krijgt van een bassist die meer effectpedalen heeft dan goed voor hem is en een strakke drummer die er op los slaat, is er een nieuwe unieke verfrissende stijl ontstaan binnen de band.
Dit uit zich nu ook in energieke optredens waarbij plezier voorop staat.
De band bestaat uit: Leon Benjamins (vocals, gitaar, keyboard), Diko Eleveld (bas, backing vocals),  en Sebastiaan Kusters (drums, backing vocals).

 

Facebook: http://www.facebook.com/BrokenBenn/timeline

Video:  http://www.youtube.com/watch?v=w9p5RnD-tU8

 

SUNBURN

 Sunburn is een mix van Metal, Doom en Stoner muziek. De verassende combinatie van muziek en zang, laat een diepe indruk achter.  De drie bandleden - afkomstig uit omgeving  Nieuw Amsterdam – hebben allemaal hun baarden gekamd, hun tattoos gepoetst en hun instrumenten getuned. Hun sound omschrijven ze zelf als: “heavy and raw, like a bunch of Harleys on steroids.”
Sunburns muziek neemt je mee tot in het diepe van je ziel en vreemdste plekken in je brein. Een mustsee / musthear. Sunburn is: The Riff - Marco Ekkelkamp (vocals en gitaar), The Skull - Jan Rossing  (drums) en The Beard - Erik Vinke (vocals en bas).

 

Facebook: http://www.facebook.com/Sunburn2014/timeline

Video/Soundcloud: http://soundcloud.com/jan9090/sunburn-gone-away

 

MINISTRY OF MUDD

 MinIsTrY of MUDD, aka (Mity) MUDD, is een alto-rock power trio uit Groningen. De band combineert de verschillende muzikale invloeden van de bandleden in een caleidoscoop van rock, funk, stoner en blues. Strakke riffs, solide grooves, krachtige solo’s en een diepe, warme zang zijn de hoofdingrediënten van MinIsTrY of MUDD’s muziek. De band bestaat uit: Minister B (drums),  Minister F (gitaar) en Minister R (bas/zang).

 

Facebook: https://www.facebook.com/ministryofmudd/timeline

Video: http://www.reverbnation.com/q/5hum1w 

 

BOSS: BANDS ON STAGE SUPPORT

 BOSS (Bands on Stage Support) is begonnen als een Facebook-initiatief van Dick Swiers uit Oude Pekela, die ook achter Gigbook zit en actief is bij PekelPop. Overige initiatiefnemers zijn Monique Sulmann en een aantal andere Facebookvrienden die werkzaam (of anderszins hobbymatig actief) zijn in de muziekindustrie. Het idee achter dit initiatief is, om bands die graag willen optreden voor promotie of podiumervaring de kans te bieden om in contact te komen met (regionale) podia. De BOSS Facebookgroep had in eerste instantie een Marktplaatsfunctie voor podia en bands. Inmiddels zijn er meer dan 150 bands aangesloten bij BOSS.

 

Meer weten over BOSS? Ga naar: www.stageboss.nl

 

Groep: http://www.facebook.com/groups/696867643714957/
Pagina: http://www.facebook.com/BOSS.Bands.On.Stage.Support
Twitter: http://twitter.com/BandsOnStageSup

Metal Front Coevorden opent de poorten om 21.00 uur en de eerste band trapt af om 22.30 uur stipt. De entree is GRATIS. Meer informatie (met links naar muziek!) is te vinden op www.mfcweb.nl

 

FOTO/LINKS:

http://tinyurl.com/k8g9rw6 (Broken Benn)

http://tinyurl.com/m3fjnr9 (Ministry of MUDD)

 

VIDEO:

http://tinyurl.com/k8f2oxh (Sunburn - Frontal Lobotomy Romance)

http://tinyurl.com/la6e7za (Ministry of MUDD - MightyD! studio version)

http://tinyurl.com/nrq8jpm (Broken Benn - Stranger)

Laatst geupdate op ( maandag 23 november 2015 )
 
< Vorige   Volgende >


Go to top Ga naar het begin van deze pagina Go to TopBoodschap van Algemeen Nut
Rooster en Updates


Bardiensten van deze week:
DO 26-04
CLUB CLUP
VR 27-04
ERIK L ?
ZA 28-04
FRANK D
 Wordt verwacht in 2018:

 
ZA 26 MEI
- METALMAYHEM 2018-
OFF THE CROSS (BEL)
SEKSIHULLUT (FIN)

DEAD WILL WALK (NL)

 
ZA 9 JUN
 
JAMSESSIE/MFC SHOWCASE

 

 ZA 23 JUN
 THE GOOD HAND (NL)
BOON GOON (DL)
 
ZA 14 JUL
 
MFC OUTSIDE 2018
THE DIRTY DENIMS (NL)
BOERENROCKIES (NL)
 
ZA 15 SEP
 
ORANGE GLOW (NL)
HELLHOOKAH (LT)

 


 
Laatste Nieuws
MFC Nieuwsarchief
RSS Feeds