header image
no read or click functionHomeno read or click functionNewsno read or click functionWeblinksno read or click functionContact Usno read or click function arrow   Hoofdpagina

Hoofdmenu
Hoofdpagina
MFC Nieuws Overzicht
Contact met MFC
Routebeschrijving
FAQs (vragen)
Links
Foto Album
Gastenboek
Facebook
Twitter
YouTube
Spotify
ReverbNation


Concert: Warriorsoul(USA) - The Roadkill(NO)- Bulletrain (SWE) PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Administrator   
woensdag 03 december 2014

VRIJDAG
23 JANUARI

 

Sample Image
meer foto's
C
Sample Image
OEVORDEN (MFC) – Het tweede concert van Metal Front Coevorden van 2015 is aanstaande: deze keer met een Amerikaanse rocklegende en een Scandinavische powerpack als support. Op vrijdag 23 januari komt niemand minder dan Kory Clarke van Warrior Soul in het Coevorder poppodium. En hij neemt The Roadkill uit Noorwegen en Bulletrain uit Zweden met zich mee. 
Kory Clarke is bezig met zijn Europese comeback tour om zijn nieuwe album “Payback’s A Bitch” te promoten. De post-hairmetal/pre grunge artiest is de zanger/producer en drijvende kracht van de Amerikaanse hardrockband Warrior Soul die eind jaren ’80 en begin jaren ‘90 furore maakte. Clarke begon zijn band om een weddenschap met de promotor van de Pyramid Club in New York, na een solo-performance onder de naam “Kory Clarke/Warrior Soul”. Hij zou binnen zes maanden de beste rockband van New York bij elkaar moeten hebben. Dat lukte Clarke niet alleen, maar hij wist ook negen maanden na de weddenschap een platendeal van één miljoen dollar bij Geffen Records binnen te slepen.
 In 1990 kwam Warrior Soul’s debuutalbum “Last Decade Dead Century” uit en een jaar daarop het succesalbum “Drugs, God and the New Republic” uit dat middels een extensieve tour gepromoot werd, onder meer als vast voorprogramma van de band Queensrÿche. Het vijfde album van Clarke’s Warrior Soul getiteld “The Space Age Playboys” uit 1995 werd weliswaar flink gepromoot met een behoorlijke tour door de VS en Europa en zelfs door Metallica’s drummer Lars Ulrich bestempeld als ‘favoriete album van het jaar’, maar het bracht de band niet het succes waar ze op hadden gehoopt. En na wat compilatiealbums met niet eerder uitgebracht materiaal was de koek vooralsnog op voor Kory Clarke’s Warrior Soul, en volgde er een periode in de 2000’s waarin hij zich bezig hield als kunstenaar, solo-performer, producer en (tijdelijke) zanger in bands als Dirty Rig en Trouble.
 Aan het einde van het vorige decennium bracht Clarke een nieuwe Warrior Soul line-up bij elkaar waarmee hij in 2009 een album uitbracht met de titel “Chinese Democracy”. Dit deed hij expres om Axl Rose te tarten die al jarenlang bezig was om met Guns ’N Roses een album uit te brengen onder diezelfde naam. Maar om eventuele rechtszaken te voorkomen, besloot Clarke alsnog zijn album uit te brengen onder de naam “Destroy The War Machine”, hetgeen in 2010 uiteindelijk geschiedde. In 2012 volgde het album “Stiff Middle Finger” dat Clarke co-produceerde met Sue Gere. Sinds 2013 woont Kory Clarke in Berlijn, waar hij ook nog steeds als beeldend kunstenaar actief is.
 The RoadKill
 Zoals gezegd neemt Kory Clarke twee Scandinavische bands mee op sleeptouw. The RoadKill is een band uit Porsgrunn, Noorwegen die zichzelf bestempelen als “de perfecte cocktail van 80’s shred, 90’s rock en tijdloze industrial metal”. De band wordt geleid door zanger en oprichter Thomas Jacobsen en gitarist Morten St. Elmo die tevens manager van The RoadKill is. Hoewel de band al in 2009 werd opgericht, kwam The RoadKill pas in 2012 goed uit de verf met het uitbrengen van de single “Lock Up Your Daughter” die zorgde voor het eerste internationale succes. Binnen één maand tijd stond de single op de hoogste plek van de Noorse Urørt Underground Chart, en kreeg de song airplay in de Verenigde Staten. Na het succes van deze eerste single, vonden de heren Jacobsen en St. Elmo hun nieuwe vaste drummer Jan A. Christiansen en de aantrekkelijke en getalenteerde basgitariste Sigrid Moe die garant stonden voor een nieuwe, rauwe sound met een ‘smerig randje’. 2013 was een energiek jaar voor de band toen de single “Choke”  en het album “Reborn” werden uitgebracht. Afgelopen jaar volgde een Amerikaanse tour met een optreden in de legendarische Hollywood club Whisky A Go Go, maar zag men ook het vertrek van bassiste Sigrid Moe die werd vervangen voor een andere vrouwelijke basgitarist genaamd Elisabeth Haatveit.
 Bulletrain
 De openingsact van deze avond is de Zweedse metalband Bulletrain uit Helsingborg. Deze band werd opgericht door gitarist Mattias Persson en drummer Jonas Tillheden in 2006. Hun eerste single “Johnny Gonebad” uit 2007 zorgde voor de eerste successen van de band en speelden ze in het voorprogramma van bands als CrashDïet, Bullet en Crazy Lixx waarop hun fanbase gestaag toenam. In 2009 ging de band voor de tweede keer de studio van Klas Ideberg (gitarist van thrashmetalband Darkane) in om de EP “Turn It Up!” op te nemen. Deze schijf leverde Bulletrain weer de nodige ‘thumbs up’ op, onder andere bij het invloedrijke webzine SleazeRoxx.com. Het optreden van de Zweedse sleazerockers op het festival Rest In Sleaze – dat werd gehouden ter ere van de in 2010 overleden zanger Dave Lepard van CrashDïet – gaf de band weer een nieuwe impuls. En de aandacht van stadgenoot Chris Laney – de Zweedse ‘Godfather of Sleaze’ en actief in onder meer Candlemass, Crazy Lixx en CrashDïet. Hij nam Bulletrain onder zijn vleugels en produceerde hun single “Even With My Eyes Closed” met B-kant “Take Me To The Sun” in de zomer van 2010. Deze single kwam onder de aandacht van Georg Siegl van de platenmaatschappij AOR Heaven die de band een contract aanbood en hun volledige debuutalbum wilde uitgeven.
Net toen Bulletrain het contract wilde tekenen, stapte zanger Robet Lindell uit de band. Ze verloren hun deal met AOL Heaven en het album kwam er niet. Zware tijden volgden, met veel bandwisselingen. In 2013 vonden ze eindelijk weer een vaste zanger in Sebastian Sundberg en bassist Niklas Månsson, en Bulletrain stond weer als een huis. Ze besloten het heft in eigen handen te nemen, en toch maar in eigen beheer hun langverwachte debuutalbum op te nemen. Toen de zangpartijen naar behoeven waren opgenomen door producersduo RamPac, en de gehele mix door Buster Odeholm was gedaan klopte in de zomer van 2014 Georg Siegl van AOL Heaven weer aan de deur. Hij wilde Bulletrain een tweede kans geven, en tekende de band alsnog voor het debuutalbum “Start Talking”. En deze klinkt als een orgie van Guns N Roses, Skid Row, Mötley Crüe en Steel Panther.
 Metal Front Coevorden opent de poorten om 21.00 uur en de eerste band trapt af om 21.30 uur stipt. Let op: de entreeprijs van de avond is TIEN euro.

 

LINKS:

 

http://www.kory-clarke.com/

http://theroadkill.net/

http://www.bulletrain.org/

 

FOTO/LINKS:

http://www.mfcweb.nl/images/stories/Hans/warriorsoul2klein.jpg (eventposter)

http://tinyurl.com/mo37nsr (Kory Clarke)

http://www.bulletrain.org/bandtour.jpg (Bulletrain Tourposter)

http://tinyurl.com/nxb96c9 (The RoadKill, hier nog met vorige bassiste Sigrid Moe)

http://tinyurl.com/ph2smkk (Nieuwe basgitariste Elisabeth Haatveit, The RoadKill)

 

VIDEO:

https://www.youtube.com/watch?v=4GSfmPLso3A (Kory Clarke – Payback’s a bitch)

https://www.youtube.com/watch?v=FD7YPn7lotU (The RoadKill – Give in to me)

https://www.youtube.com/watch?v=4GV4omCVpsM (Bulletrain - Phantom Pain)

Laatst geupdate op ( maandag 23 november 2015 )
 
< Vorige   Volgende >


Go to top Ga naar het begin van deze pagina Go to TopBoodschap van Algemeen Nut
Rooster en Updates


Bardiensten van deze week:
DO 26-04
CLUB CLUP
VR 27-04
ERIK L ?
ZA 28-04
FRANK D
 Wordt verwacht in 2018:

 
ZA 26 MEI
- METALMAYHEM 2018-
OFF THE CROSS (BEL)
SEKSIHULLUT (FIN)

DEAD WILL WALK (NL)

 
ZA 9 JUN
 
JAMSESSIE/MFC SHOWCASE

 

 ZA 23 JUN
 THE GOOD HAND (NL)
BOON GOON (DL)
 
ZA 14 JUL
 
MFC OUTSIDE 2018
THE DIRTY DENIMS (NL)
BOERENROCKIES (NL)
 
ZA 15 SEP
 
ORANGE GLOW (NL)
HELLHOOKAH (LT)

 


 
Laatste Nieuws
MFC Nieuwsarchief
RSS Feeds