header image
no read or click functionHomeno read or click functionNewsno read or click functionWeblinksno read or click functionContact Usno read or click function arrow   Hoofdpagina

Hoofdmenu
Hoofdpagina
MFC Nieuws Overzicht
Contact met MFC
Routebeschrijving
FAQs (vragen)
Links
Foto Album
Gastenboek
Facebook
Twitter
YouTube
Spotify
ReverbNation


Boss pilot 06-12-14 PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Administrator   
maandag 03 november 2014

ZATERDAG
  6 DECEMBER  

 

 Sample Image

meer foto's

HIER KLIKKEN

 

 

Sample Image

 

http://www.mfcweb.nl/images/stories/Hans/boss.jpg
Sample Image
COEVORDEN (MFC) – Metal Front Coevorden presenteert op ZATERDAG 6 DECEMBER in samenwerking met BOSS (Bands on Stage Support) de tweede editie van de BOSS Pilot Tour. JV Blanko in Emmen had op vrijdag 3 oktober de primeur van deze BOSS Pilot Tour, waarin drie BOSS-gerelateerde bands uit de provincies Groningen en Drenthe hun opwachting deden om een showcase te doen. De derde en laatste editie van deze BOSS Pilot Tour zal op zaterdag 13 december plaatsvinden in Boelie's Pub te Winschoten. De drie deelnemende bands zijn: RANCHO MOSQUITO (Heavy/Desert Rock) uit Coevorden/Emmen, PULSE (Female Fronted Experimental Rock) uit Assen en THE ANTI-D'S (Indie Postpunk) uit Groningen.
 Na goed overleg tussen de initiatiefnemers van BOSS en Metal Front Coevorden is besloten om BOSS voortaan een podium te bieden bij de Coevorder muziekvereniging, waardoor er voorlopig een einde komt aan de druk bezochte Open Podia van MFC die al sinds oktober 2001 werden georganiseerd. Maar na dertien jaar, acht het Coevordense podium dat het tijd is voor een andere invalshoek. Dit is te wijten aan het feit dat het aantal aanmeldingen voor de zogeheten OoPee's bij MFC terugliepen, veelal omdat aangemelde bands zich op het laatste moment terugtrokken omdat bijvoorbeeld een drummer ziek was, of omdat een gitarist uit een band was getrapt. Waardoor het zoeken naar een vervangende band op het allerlaatste moment een moeilijke klus werd.
Met de komst van BOSS lijkt het erop, dat er in ieder geval een garantie is van kwalitatieve, gemotiveerde bands uit het BOSS-bestand, waarbij BOSS om de twee maanden zorg zal dragen voor een constante stroom van drie goeie bands. Metal Front Coevorden zal er voor zorgen, dat de avond voor de bands zelf professioneel en vlekkeloos zal verlopen. De deelnemende bands krijgen vervolgens een video-opname van hun optreden mee naar huis. Voor een volgende BOSS Tour bij MFC is zaterdag 14 februari al vastgelegd, waarvoor inmiddels ook al drie bands zijn gestrikt. Net als bij de Open Podia van MFC, zal er geen entreeprijs worden gehanteerd om de drempel voor het publiek zo laag mogelijk te houden.        
BOSS: BANDS ON STAGE SUPPORT
BOSS (Bands on Stage Support) is begonnen als een Facebook-initiatief van Dick Swiers uit Oude Pekela, die ook achter Gigbook en De Rijdende Popschool zit. Overige initiatiefnemers zijn een aantal andere Facebookvrienden die werkzaam (of anderszins hobbymatig actief) zijn in de muziekindustrie. Het idee achter dit initiatief is, om bands die graag willen optreden voor promotie of podiumervaring de kans te bieden om in contact te komen met (regionale) podia. De BOSS Facebookgroep had in eerste instantie een Marktplaatsfunctie voor podia en bands. Inmiddels zijn er meer dan 30 bands aangesloten bij BOSS op de Facebookgroep, en al snel kwam het idee om een tour op te zetten en actief een programma van aangesloten bands aan te bieden aan interregionale podia. Deze podia werden ook vrij vlot gevonden. Naast JV Blanko (3 oktober), nemen ook Boelie’s Pub in Winschoten (op 13 december) en Metal Front Coevorden (op 6 december) deel aan de BOSS Pilot Tour. De plannen voor een tweede pilot in Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht is inmiddels ook in de maak, en op 29 november gaat de BOSS Noord-West Pilot Tour van start in Podium De Rotonde te Berkel en Rodenrijs (ZH), gevolgd door ACU in Utrecht (19 december) en Patronaat in Haarlem op 23 januari 2015. Er is veel animo van bands en podia in het gehele land, dus bij het slagen van de eerste twee pilots zal het BOSS-concept ook landelijk worden aangeboden in 2015.
BOSS BANDS PILOT-TOUR GRONINGEN EN DRENTHE
RANCHO MOSQUITO is een powerband die heavy rock/ desert rock music spelen. Na een korte tijd van wisselende bezetting heeft de band nu haar vaste basis gevonden. Rancho Mosquito is afkomstig uit Coevorden en Emmen en heeft al menig podium mogen bespelen. Zware gitaren, pompende baslijnen en drums; de muziek van Rancho Mosquito voel je door je lijf gieren.  Rancho Mosquito word door insiders een band genoemd die ''vette heavy rock produceren with a little twist from the desert scene''. De band bestaat uit: Jeroen Schnieders (basgitaar), Martin Withaar (drums), Jan Poelman (zang en gitaar) en Marco Ekkelkamp (gitaar).
PULSE is een energieke, unieke, jonge en enthousiaste rockband die graag het podium wil veroveren. De drie bandleden - afkomstig uit omgeving Assen - hebben allemaal een eigen passie voor hun instrument. ‪‪PULSE streeft naar het beste in hun muziek om zo vernieuwend en interessant te blijven. Iedere song spreek voor zich en bevat verrassende elementen: te gekke gitaar riffs en vette solo's, luid en duidelijke baslijnen, een sterk divers ritmesectie en bovenal vrouwelijke vocalen met een rauwe rand. Begin november bracht de band hun veelbelovende debuutalbum "The Best is Not Good Enough" uit, dat bestaat uit 12 tracks en een 8-page booklet. PULSE is: Alissa (zang en basgitaar), Youri (drums) en Francis (gitaar).
THE ANTI-D'S is een nieuwe indie-postpunkband met in ieder geval de meest fout geschreven- en meest verkeerd uitgesproken bandnaam. De band is opgericht in november 2012 na de breuk van 'The Return', de voormalige band van gitarist Martin van Loon en drummer Frank Drok. Met de start van de nieuwe formatie neemt Martin de taak van songwriter en frontman op zich. Al snel sloten Niek Vondeling en Jan Bresters zich bij de twee aan en na 1 maand was de eerste demo, “Jungle Boy”, af. Wat maandjes en optredens rijker is de band nu bezig met verschillende opnames, waarvan de eerste single “She Took Your Name” op 27 september 2013 is uitgekomen. De muziek is energiek, rauw en muzikaal en de hele band swingt dat het een lieve lust is.
Metal Front Coevorden opent de poorten op ZATERDAG 6 DECEMBER om 21.00 uur: de show begint om 22.00 uur stipt. De entreeprijs van de avond is GRATIS.
LINKS:

http://www.pulse-music.nl/

http://www.theantids.com

https://www.facebook.com/pages/Rancho-Mosquito

Laatst geupdate op ( maandag 08 december 2014 )
 
< Vorige   Volgende >


Go to top Ga naar het begin van deze pagina Go to TopBoodschap van Algemeen Nut
Rooster en Updates


Bardiensten van deze week:
DO 15-03
CLUB CLUP
VR 16-03
ERIK el' PRESIDENTE.
ZA 17-03
HARRY VON P.
 Wordt verwacht in 2018:

 
ZA 14 APR
 
TIMBER (NL)
DEAD ENTERTAINMENT(NL)
 
ZA 26 MEI
 
- METALMAYHEM 2018-
OFF THE CROSS (BEL)
SEKSIHULLUT (FIN)

DEAD WILL WALK (NL)

 

 
ZA 9 JUN
 
 JAMSESSIE
 
ZA 14 JUL
 
MFC OUTSIDE 2018
THE DIRTY DENIMS (NL)
+SUPPORT tba
 
ZA 15 SEP
 
ORANGE GLOW (NL) ovb
HELLHOOKAH (LT)

 


 
Laatste Nieuws
MFC Nieuwsarchief
RSS Feeds