header image
no read or click functionHomeno read or click functionNewsno read or click functionWeblinksno read or click functionContact Usno read or click function arrow  9 Mei - Filmavond: MFCinema PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Administrator   
maandag 05 mei 2014

VRIJDAG 9 MEI

MFCinema

 

MFCinema 9 Mei 2014

 

COEVORDEN (MFC) - Op vrijdagavond 9 mei organiseert MFC voor de eerste keer een filmavond onder de naam "MFCinema". De zaal wordt omgetoverd tot een filmzaal, waarbij het publiek tot op de wenken bediend wordt. Letterlijk: want de drankjes worden op bestelling bediend zodat je niet telkens naar de bar hoeft te lopen voor een versnapering, en dus ongestoord naar het filmaanbod kunt blijven kijken. Daarover gesproken, het wordt een avondvullend programma!
Vanaf 20:00 uur opent MFCinema haar deuren en vanaf 20:30 uur begint het filmprogramma in de zaal met een old school kindermatinée. Na een korte onderbreking gaat het verder met een jaren '90 documentaire die gemaakt is door de VPRO getiteld "De Lichtheid van Heavy Metal", over de metalscene van die tijd. Een speciale rol is weggelegd voor een obscuur bandje genaamd ALTAR. Jawel: onze clubhelden zijn in originele bezetting te zien in footage die ook deels in wat toen nog "Motorclub Coevorden" heette. Daarna volgt weer een korte pauze, waar je nog even je behoefte kunt doen en halen, waarna het programma verder gaat met de schitterende muziekdocumentaire "Sound City": het regiedebuut van niemand minder dan Dave Grohl. De film vertelt de historie van de legendarische studio Sound City in Van Nuys, Californië, waar onder andere Neil Young, Fleetwood Mac, DIO, Rage Against the Machine, Nirvana, Guns 'n Roses en Johnny Cash hun platen maakten.
Na weer een kort interlude sluiten we af met de hoofdfilm "Walk Hard - The Dewey Cox Story", een muziekcomedy/biopic parodie. Vallen. Opstaan. Vallen. En weer opstaan. Dit is het verhaal van rockster Dewey Cox (John C. Reilly), een icoon in de geschiedenis van de Rock 'n Roll. Tijdens zijn carriere slaapt Cox met 411 vrouwen, trouwt hij drie keer en krijgt hij 22 kinderen en 14 stiefkinderen. Elvis (een cameo van Jack White), The Beatles en zelfs een chimpansee behoren tot zijn vriendenkring. Hij raakt verslaafd aan iedere denkbare drug en kickt telkens weer af. Maar ondanks alles groeit hij uit tot een grote legende. Dit is het verhaal over een niet zo snuggere boerenzoon die uit zou groeien tot één van de grootste rocklegendes die nooit geleefd heeft. Een hele dikke knipoog naar biografiefilms als Johnny Cash's "Walk The Line" en Ray Charles' "Ray" uit de stal van Judd Apatow (Anchorman, The 40-Year Old Virgin, Knocked Up, Superbad en Pineapple Express).
Clup is open vanaf 20.00 uur, de entree is GRATIS!!!
Laatst geupdate op ( vrijdag 09 januari 2015 )
 
< Vorige   Volgende >


Go to top Ga naar het begin van deze pagina Go to TopBoodschap van Algemeen Nut
Rooster en Updates


Bardiensten van deze week:
DO 26-04
CLUB CLUP
VR 27-04
ERIK L ?
ZA 28-04
FRANK D
 Wordt verwacht in 2018:

 
ZA 26 MEI
- METALMAYHEM 2018-
OFF THE CROSS (BEL)
SEKSIHULLUT (FIN)

DEAD WILL WALK (NL)

 
ZA 9 JUN
 
JAMSESSIE/MFC SHOWCASE

 

 ZA 23 JUN
 THE GOOD HAND (NL)
BOON GOON (DL)
 
ZA 14 JUL
 
MFC OUTSIDE 2018
THE DIRTY DENIMS (NL)
BOERENROCKIES (NL)
 
ZA 15 SEP
 
ORANGE GLOW (NL)
HELLHOOKAH (LT)

 


 
MFC Nieuwsarchief