header image
no read or click functionHomeno read or click functionNewsno read or click functionWeblinksno read or click functionContact Usno read or click function arrow  Concert: The Monroes - Boogie Chillers PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Administrator   
woensdag 18 december 2013

ZATERDAG

25 JANUARI

Sample Image

meer foto's

hier klikken

COEVORDEN (MFC) – Metal Front Coevorden luidt op zaterdag 25 januari het nieuwe concertjaar in met groezelige garagerock oet Grunn'. Twee Groningse bands staan op het programma. Allereerst het voorprogramma BOOGIE CHILLERS waarna de inmiddels internationaal vermaarde hoofdact THE MONROES terug zal keren op het MFC podium.
Het is inderdaad een aantal jaartjes geleden, dat THE MONROES hebben opgetreden in MFC. THE MONROES is echter niet de zoveelste garageband, ze maken goede popsongs die je hetzelfde  desolate melancholische gevoel geven als een David Lynch film. Ze maken popmuziek geïnspireerd door fifties-R&B en sixties’ soul, die is  doordrenkt met fuzz, garagerock en surf, die ze reproduceren met hun vintage Fender-gitaren en amps. Deze Groningse band is tegenwoordig een terugkerende sensatie in clubs als 'The Dirty Water Club' in Londen en 'La Flèche d'Or' in Parijs.
En zo speelden THE MONROES ook in het voorprogramma van bands als Bettie Serveert, The Black Keys, Jon Spencer Blues Explosion, The Detroit Cobra's en Claw Boys Claw. Eurosonic, Metropolis en het Groningse Bevrijdingsfestival staan ook al op hun CV. De release van THE MONROES' nieuwste plaat "Tears and Trials" - opgenomen in HED Studio's in New York - deze maand, gaat gepaard met een aantal optredens, waarvan een optreden in de oorspronkelijke woonplaats van de beeldschone zangeres Josje Kobès natuurlijk niet kan ontbreken!
Het voorprogramma bestaat zogezegd uit BOOGIE CHILLERS, eveneens een garagerockband uit Groningen. De samengebundelde talenten van Fiona Jane, Koos Borg (Green Hornet) en Taede Jagersma (ex-The Drugs)komen tot uiting in de muziek die ze zelf omschrijen als “the missing link tussen The Gories en QOTSA”.
Metal Front Coevorden opent de poorten op ZATERDAG 25 JANUARI om 21.00 uur: het voorprogramma begint om 22.30 uur stipt. De entreeprijs van de avond is VIJF euro.

LINKS:


http://www.themonroes.nl/
https://www.facebook.com/the.Boogie.Chillers

VIDEO LINKS:

(The Monroes, "Back and Beyond" live at Sing-Sing Studio's)
(The Monroes, "Black Novelette" live at Sing-Sing Studio's)
(The Monroes, "Misery" videoclip)
(Boogie Chillers, "Rain")
(Boogie Chillers, "Hotdog")
 

 

Laatst geupdate op ( vrijdag 09 januari 2015 )
 
< Vorige   Volgende >


Go to top Ga naar het begin van deze pagina Go to TopBoodschap van Algemeen Nut
Rooster en Updates


Bardiensten van deze week:
DO 26-04
CLUB CLUP
VR 27-04
ERIK L ?
ZA 28-04
FRANK D
 Wordt verwacht in 2018:

 
ZA 26 MEI
- METALMAYHEM 2018-
OFF THE CROSS (BEL)
SEKSIHULLUT (FIN)

DEAD WILL WALK (NL)

 
ZA 9 JUN
 
JAMSESSIE/MFC SHOWCASE

 

 ZA 23 JUN
 THE GOOD HAND (NL)
BOON GOON (DL)
 
ZA 14 JUL
 
MFC OUTSIDE 2018
THE DIRTY DENIMS (NL)
BOERENROCKIES (NL)
 
ZA 15 SEP
 
ORANGE GLOW (NL)
HELLHOOKAH (LT)

 


 
MFC Nieuwsarchief