header image
no read or click functionHomeno read or click functionNewsno read or click functionWeblinksno read or click functionContact Usno read or click function arrow  Concert Falling Red - The Black Bullets PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Administrator   
dinsdag 01 oktober 2013

ZONDAGMIDDAG

17 NOVEMBER

Sample Image

meer foto's

hier klikken

Sample Image

https://www.facebook.com/fallingredofficial

https://www.facebook.com/TheBlackBulletsUK

COEVORDEN (MFC) – Metal Front Coevorden presenteert op 17 november aanstaande voor het eerst in haar bestaan een zondagmatinée. Dus niet op de gebruikelijke zaterdagavond een concert, maar op een zondagmiddag! Onze programmeur heeft een band weten te strikken die afgelopen zomer op MFC's MetalBlast heeft gespeeld, maar nu wederom in onze contreien tourde en graag nog eens op het binnenpodium wilde spelen. We hebben het hier over FALLING RED: The Bad Boys of English Rock ’n Roll! Het voorprogramma is eveneens afkomstig uit Engeland, het zijn THE BLACK BULLETS uit Southampton die alle-jezus-vies-vet-harde-sleaze-rock 'n roll produceren. Dat belooft een hele vette zondagmiddag te worden in MFC!!!

 Geboren uit een passie voor stadion rockers als Kiss en Metallica, formeerde deze band zich in 2007 in Carlisle - in het Engelse graafschap Cumbria. Niet bepaald een kweekvijver voor stadionbands. Maar toch heeft Falling Red in amper zes jaar tijd een live reputatie opgebouwd van heb-ik-jou-daar.

 Door hun “fist pumping, high octane” live optredens wordt Falling Red vergeleken met acts als Green Day, Black Veil Brides en Guns ’n Roses – en deze laatste vergelijking bleek lucratief te zijn: want het leidde tot een boeking als vaste support-act van Steel Panther gedurende hun gehele UK tour! Maar dat is nog niet alles, want sinds het verschijnen van hun debuutalbum “Shake The Faith” in 2010 is niet alleen de gehele Engelse rockpers, maar óók Bruce Dickinson van Iron Maiden fan van deze jonge rockgoden. Nadat de band een jaar lang non-stop te heeft opgetreden, werd een 4 track EP “Hasta La Victoria Siempre” uitgebracht. Deze vier nummers bleken ook live goed te liggen bij het publiek, waaronder de epische ballad “The Last Kiss Goodbye” en de meezinger "If You Ain’t Down With The Rock”. Voor de lead single van de EP “Come On Down” werd een muziekclip gemaakt.
  Momenteel is Falling Red bezig met het schrijven van materiaal voor hun langverwachte opvolger “Empire Of The Damned”, waarvan de single”We Are Reckless” nu al te downloaden is. Falling Red heeft het afgelopen jaar in 9 (waarvan 7 kats uitverkocht!) van Engeland’s beste podia gespeeld voor 20.000 man publiek in totaal, inclusief het legendarische Hammersmith Apollo. Je moet er niet raar van opkijken als deze jonge honden binnen een paar jaar ook in Nederland alle grote zalen plat spelen.

Metal Front Coevorden opent de poorten op ZONDAGMIDDAG 17 NOVEMBER om 15.00 uur – Het voorprogramma begint om 16.00 uur stipt. De entreeprijs van de avond is VIJF euro.
VIDEO:
(FALLING RED - We Escaped A Cult)
(The Black Bullets - Live in Birmingham)

 

Laatst geupdate op ( vrijdag 09 januari 2015 )
 
< Vorige   Volgende >


Go to top Ga naar het begin van deze pagina Go to TopBoodschap van Algemeen Nut
Rooster en Updates


Bardiensten van deze week:
DO 15-02
cluo CLUP
VR 16-02
Patrick H.
ZA 17-02
OCEE@MFC
 Wordt verwacht in 2017:

 
ZA 20 JAN
 
THE CLAN (ITA)
-- Irish Folk 'n Roll --
 
ZA 17 FEB
ZA 10 MRT
ZA 14 APR
ZA 19 MEI
ZA 9 JUN
ZA 14 JUL
 
TBA

 
MFC Nieuwsarchief