header image
no read or click functionHomeno read or click functionNewsno read or click functionWeblinksno read or click functionContact Usno read or click function arrow  METALBLAST 2013 - UPDATE PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Administrator   
vrijdag 17 mei 2013

Foto's

METALBLAST 2013

DIGITURF

Sample Image

hier klikken

linkjes naar meer fotos gemaakt tijdens Metalblast volgt' 

Sample Image

COEVORDEN (MFC) – Na twintig jaar afwezigheid is het roemruchte METALBLAST festival weer terug! Metal Front Coevorden (MFC) pakt de draad weer op na een hiaat van twee decennia, en daarmee is het vijfde METALBLAST festival  - op zaterdag 13 juli aanstaande - een feit. We pakken uit met maar liefst ACHT (inter-)nationale bands: Metal Detector, RENE SG, Lick, Undawn, Bodyfarm, Falling Red (UK), Carach Angren en Sister Sin uit Zweden. En dat is nog niet alles: op vrijdag 12 juli trappen we af met de METALBLAST - PRE PARTY, alwaar het publiek getrakteerd wordt op drie MFC-huisbands (The HotRods, Riff Raff en Barley Wine) met als headliner Navarone.

De Nijmeegse band NAVARONE (met drummer Robin Assen uit Coevorden) is headliner op vrijdagavond. Ze zouden komen optreden op de Markt in Coevorden tijdens “Zuidenveld” maar moesten verstek laten gaan wegens een keelontsteking van zanger Merijn van Haren. De bands SISTER SIN uit Zweden en FALLING RED uit Engeland spelen exclusief op MetalBlast, wat wil zeggen: het is vooralsnog hun enige optreden in héél Nederland. CARACH ANGREN is een Nederlandse blackmetal band uit Limburg die héél groot is in het buitenland: in september gaat deze band zelfs beginnen aan een Japanse (!) toer. Regio Overijssel is ook vertegenwoordigd met de bands LICK (Deventer) en UNDAWN (Dedemsvaart).

Momenteel zijn wij druk bezig met het treffen van voorbereidingen voor het MetalBlast Festival in Coevorden. Nagenoeg alles is nu rond: het programma, de faciliteiten, het grote aantal (vrijwillige) medewerkers, enzovoort… In de week van het festival zelf – vanaf woensdag 10 juli om precies te zijn – wordt het festivalterrein aan Monierweg 66 te Coevorden geprepareerd en op donderdag 11 juli wordt de tent geplaatst. We nemen geen risico wat het weer zal worden, dus in geval van regen staan we in ieder geval droog. En natuurlijk mogen de nodige hapjes ook niet ontbreken: er is ook een speciaal 'MFC vette bekken centrum' (frietkot) aanwezig. Daarnaast ook merchandise stands, waar je ook voor een prikkie het officiele Metalblast T-shirt kan scoren!

 

 

HISTORIE

De eerste editie van ‘MetalBlast’ werd gehouden op 23 juni 1990 onder de noemer ‘thrash metal festival’. In de daaropvolgende jaren speelden metalbands als Samaël (ZWI), Torchure (DUI), Sinister, Asphyx, Warpath, Altar, Invocator (DEN) en God Dethroned op het jaarlijks terugkerende metalfestival ,dat georganiseerd werd door een illuster clubje heavy-metal fanaten binnen de oude motorclub dat zich later ‘Metal Front Coevorden’ zou gaan noemen.

Op 7 Augustus 1993 vond het vierde – en vooralsnog laatste – MetalBlast festival plaats op het toenmalige terrein van Motor Club Coevorden. Op het programma stonden maar liefst zeven bands: Sodom (DUI), Sick of it All (USA), Master (USA), Polluted Inheritance, Disabuse, Black Train Jack (USA) en Chemical Breath (BEL). Het recordaantal bezoekers van het enige outdoor metalfestival dat Coevorden ooit heeft gekend lag in 1992 nog op 800. Maar na het festival van 1993 ging de stekker uit Metal Blast, en in 1996 ging de oude motorclub op in Metal Front Coevorden (MFC), waarna de vereniging zich voornamelijk ging concentreren op het bieden van oefenruimte en een podiumplek voor livemuziek. De vurige wens om ooit nog eens MetalBlast nieuw leven in te blazen bleef echter twintig jaar lang in de kast liggen…

Tot nu dan: want op zaterdag 13 juli 2013 zal MetalBlast herrijzen als een feniks uit de as. Hierbij vieren wij ook het feit, dat het exact 25 jaar geleden is, dat het toenmalig MCC op 15 juli 1988 het allereerste festivalletje in de buitenlucht organiseerde – waaruit later de MetalBlast festivals uit voortgekomen zijn. Met gepaste trots presenteert Metal Front Coevorden een zeer diverse line-up van (inter-) nationale bands die je zal meevoeren op een excursie van classic rock tot blackmetal.

ACHTERGROND

Zoals eerder vermeld, is er sinds 1993 geen MetalBlast festival meer geweest. Wel is er een kleinschaliger festival geweest onder de noemer Boer Area (vrij vertaald naar de Bay Area metal-scene in San Francisco)  in 1993 en 1996. Maar zo gezegd ging de stekker er uit, na flinke financiële tegenvallers. Anno 2013 neemt de vereniging zich dus een redelijk risico op de hals, mede omdat er vrijwel geen subsidies gepaard gaan om de kosten te dekken (op een bijdrage van Fonds Podiumkunsten na). Voor de herinvoering van MetalBlast mikt MFC in eerste instantie op een minimumaantal van 300 bezoekers. Dit zal de kosten voor het festival voornamelijk dekken, temeer omdat MFC onafhankelijk van gemeentelijke danwel provinciale subsidies zal zijn. De hoop is dat - bij succes – het festival ook volgend jaar (en de jaren daarop) plaats zal vinden, en de traditie in ere wordt hersteld. En er natuurlijk ook ‘grotere namen’ zoals in voorgaande edities geboekt kunnen worden.  

Enkele leden van de roemruchte metalband ALTAR, die ook al in eerste lijn betrokken waren in de opzet en uitvoering van MetalBlast, namen in 1996 het voortouw in het opzetten van de vereniging Metal Front Coevorden. Deze leden zijn nog steeds actief binnen het bestuur van MFC – te weten voorzitter Marco Arends (ex-drummer van Altar en hij speelde zelfs nog basgitaar bij God Dethroned op MetalBlast 1991!) en onze huidige penningmeester en tevens programmeur Nils Vos (ex-bassist Altar). Deze twee heren zijn sinds 1988 al de drijvende krachten achter Metal Front Coevorden (en niet te vergeten: daarnaast óók nog eens de ritmesectie van de band RIFF RAFF die op de Pre-Party zullen optreden!).

 

TICKETS

Kaarten zijn verkrijgbaar in de voorverkoop en bij de festivalkassa op het terrein tijdens het festival zelf. Echter, uitverkocht = uitverkocht! Dus koop je kaarten in de voorverkoop om zeker te zijn van een geldig entree bewijs.

 

Kaarten kosten in de voorverkoop 15,00 euro voor het festival op zaterdag 13 juli. Ook is het mogelijk om in de voorverkoop een passe-partout te kopen die zowel op vrijdagavond 12 juli als zaterdag 13 juli geldig is voor 17,50 euro. Dat scheelt je dus 2,50 euro! Om kaarten te kopen in de voorverkoop kun je via het formulier op www.metalblast.nl, ticketscript en facebook je kaarten bestellen. Wil je je kaarten liever in een winkel kopen? Dat kan natuurlijk ook. Bij Music & More in Coevorden kun je ook je kaarten kopen. 

Koop je je kaarten aan de kassa van het festival, dan kosten de kaarten voor de preparty op vrijdag 12 juli, 5,- euro en voor het festival op zaterdag 13 juli, 17,50 euro. Het passe-partout kan alleen op vrijdag aan de kassa worden gekocht voor 20,00 euro. Voorverkoop is tot  10 juli mogelijk. 

 

TOT ZIENS OP METALBLAST!!!

 

Laatst geupdate op ( vrijdag 09 januari 2015 )
 
< Vorige   Volgende >


Go to top Ga naar het begin van deze pagina Go to TopBoodschap van Algemeen Nut
Rooster en Updates


Bardiensten van deze week:
DO 26-04
CLUB CLUP
VR 27-04
ERIK L ?
ZA 28-04
FRANK D
 Wordt verwacht in 2018:

 
ZA 26 MEI
- METALMAYHEM 2018-
OFF THE CROSS (BEL)
SEKSIHULLUT (FIN)

DEAD WILL WALK (NL)

 
ZA 9 JUN
 
JAMSESSIE/MFC SHOWCASE

 

 ZA 23 JUN
 THE GOOD HAND (NL)
BOON GOON (DL)
 
ZA 14 JUL
 
MFC OUTSIDE 2018
THE DIRTY DENIMS (NL)
BOERENROCKIES (NL)
 
ZA 15 SEP
 
ORANGE GLOW (NL)
HELLHOOKAH (LT)

 


 
MFC Nieuwsarchief