header image
no read or click functionHomeno read or click functionNewsno read or click functionWeblinksno read or click functionContact Usno read or click function arrow  Foto's: Nou En + Want Want (support) - 31/03/2011 PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Administrator   
woensdag 21 december 2011

 Nou En + Want Want (support)

Een allerlaatste optreden van Nou En: waar beter dan in MFC? - foto: DigiTurf (c). 2012

Meer foto's van DigiTurf: HIER KLIKKEN

 

 

Sample Image

COEVORDEN (MFC) – Een vrolijke portie "Nederpretpunkpop" krijg je op zaterdagavond 31 maart voor de kiezen in Metal Front Coevorden. Twee bands uit Kampen staan op het programma. Hoofdmoot is de Nederlandstalige band 'Nou En', die in 2004 nog door het popmagazine LiveXS uitgeroepen is tot Local Hero en in datzelfde jaar ook VARA's Bandcompetitie en De Oogst van Overijssel heeft gewonnen. Nou En genoot in 2005 vooral bekendheid met hun single "Gothic Meisje' dat destijds zelfst op TMF circuleerde en aardig wat controverse teweeg bracht: sommige 'goths'vonden het nummer beledigend en dit resulteerde in bedreigingen op internet. Doordat Giel Beelen en RTL Boulevard aandacht besteedden aan het onderwerp kreeg Nou En landelijke bekendheid en kwam het nummer in de Single Top 100. Afgelopen decemberkwam het tweede album 'Ninomaal' uit, dat nog altijd geïnspireerd is door pretpunk á la Blink-182, maar hier-en-daar ook doet denken aan Nederpunk van Ivy Green en zelfs pre-pop Doe Maar. Up-tempo, cynisch, vrolijk en melodieus: dit alles is Nou En in een notendop. 

 In het voorprogramma speelt 'Want Want', die in 2010 nog door 3FM werden uitgeroepen tot Serious Talent en vervolgens op Noorderlag speelden. De band wordt vergeleken met Amerikaanse collegerockbands als Weezer en Fountains of Wayne, maar de Nederlandstalige popwerpop van Want Want valt het beste te omschrijven als "lieve liedjes in een stevig jasje gegoten". Het debuutalbum "Mijn meisje vindt me leuk zoals ik ben" werd onder leiding van - niemand minder dan - Daniël Lohues opgenomen. MFC opent de poorten op zaterdag 31 maart om 21.00 uur, de muzikale voorspijs zal optreden vanaf 22.30 uur.
http://www.nouen.nu

http://www.wantwant.nl/
Laatst geupdate op ( woensdag 18 september 2013 )
 
< Vorige   Volgende >


Go to top Ga naar het begin van deze pagina Go to TopBoodschap van Algemeen Nut
Rooster en Updates


Bardiensten van deze week:
DO 22-02
CLUB CLUP
VR 23-02
PHIL P.
ZA 24-02
WILLEM B.
 Wordt verwacht in 2018:

 
ZA 10 MRT
 
SWITCH BONES (NL)
THE MUFF (NL)
 
ZA 14 APR
 
TIMBER (NL)
+support

 

ZA 26 MEI
 
METALMAYHEM
OFF THE CROSS (BEL)
SEKSIHULLUT (FIN)

+support

 

 
ZA 9 JUN
 
JAMSESSIE
 
ZA 14 JUL
 
MFC OUTSIDE

 
MFC Nieuwsarchief