header image
no read or click functionHomeno read or click functionNewsno read or click functionWeblinksno read or click functionContact Usno read or click function arrow  Foto's: Sean Riley & the Slowriders - 04/02/2011 PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Administrator   
dinsdag 20 december 2011

Sean Riley & the Slowriders (Por.)

Sean Riley & the Slowriders live @ MFC - foto: DigiTurf (c). 2012

Meer foto's van DigiTurf: HIER KLIKKEN
 

Sample Image

COEVORDEN (MFC) – Dat Portugal meer dan alleen fado te bieden heeft op muzikaal gebied, kun je op zaterdag 4 februari in Metal Front Coevorden beleven. Het Portugese kwartet 'Sean Riley & the Slowriders' uit Coimbra staat dan op de bühne van het doorgaans 'hardste podium van Drenthe', alwaar onvervalste rootsrock met een vleugje americana te beluisteren valt. MFC opent de poorten op zaterdag 4 februari om 21.00 uur, het optreden begint om 22.30 uur.
Dat MFC zich ook prima buiten het 'metalsegment' om kan profileren, heeft het Coevorder poppodium bewezen met het uitermate geslaagde optreden van singer-songwriter Christopher Rees uit Wales, afgelopen september. Reden genoeg om door te gaan met het programmeren van een breder aanbod binnen het muzikale spectrum. En met Sean Riley & the Slowriders wordt deze tendens dan ook waardig voortgezet. De band stond vorig jaar nog op Eurosonic 2011 waar ze werden opgenomen (en uitgezonden) door WDR's Rockpalast. Tijdens deze tour doen Sean Riley & the Slowriders vier podia in Nederland aan, waarbij MFC zich vol trots mag scharen tussen grotere podia als het Burgerweeshuis (Deventer), Het Kasteel (Alphen a/d Rijn) en Patronaat (Haarlem) die de band ook op het programma hebben staan. Ongetwijfeld zal Sean Riley's optreden bij MFC het meest 'intieme' zijn uit de Nederlandse tour. Zorg dus dat je er als de kippen bij bent!
IBERISCHE AMERICANA
Dat zélfs Portugezen zeer goed in staat zijn om overtuigend klinkende, op Amerikaanse leest geschoeide rootsrock te maken, bewijst dit kwartet uit Coimbra - een stad die vooral befaamd is als centrum van het Portugese levenslied, de 'fado'. Maar in Coimbra staat ook een van de oudste universiteiten van Europa, waar Afonso Rodrigues (Sean Riley's echte naam) als DJ van het radiostation van de universiteit werkzaam was. Hij schreef een aantal liedjes en begon deze met een paar collega-radiomakers (en tevens: multi-instrumentalisten!) uit te werken waarop de oprichting van zijn band 'The Slowriders' op handen was. Voor hun eerste album getiteld 'Farewell' werkte de band samen met de in Portugal woonachtige Nederlandse producer en opnametechnicus Wout Straatman. De plaat verscheen in 2007 en kreeg in eigen land een goede ontvangst. Het tweede album 'Only Time Will Tell' uit 2009, bevat twaalf originele songs die qua instrumentatie en klankkleur helemaal passen in het stramien van de 'americana'. In mei 2011 bracht de band hun derde plaat 'It's Been A Long Night' uit, waarbij de toon van het vorige album werd voortgezet. Folk, Country en singer/songwriter-songs met subtiele orgelpartijen wisselen elkaar in dit elftal liedjes op volstrekt natuurlijke wijze af, waarbij de lijzige zang van Sean Riley hier-en-daar zelfs doet denken aan Grant-Lee Philips (Grant Lee Buffalo).
DE BAND:

Afonso Rodrigues - Zang, gitaar, mondharmonica en orgel
Filipe Costa - Orgel, piano, gitaar, bas, drums en mondharmonica
Bruno Simões - Bas, gitaar en melódica
Filipe Rocha - Slagwerk, contrabas en glockenspiel

WEBLINKS:

http://seanrileyandtheslowriders.com/

http://www.myspace.com/seanrileymusicLaatst geupdate op ( woensdag 18 september 2013 )
 
< Vorige   Volgende >


Go to top Ga naar het begin van deze pagina Go to TopBoodschap van Algemeen Nut
Rooster en Updates


Bardiensten van deze week:
DO 22-02
CLUB CLUP
VR 23-02
PHIL P.
ZA 24-02
WILLEM B.
 Wordt verwacht in 2018:

 
ZA 10 MRT
 
SWITCH BONES (NL)
THE MUFF (NL)
 
ZA 14 APR
 
TIMBER (NL)
+support

 

ZA 26 MEI
 
METALMAYHEM
OFF THE CROSS (BEL)
SEKSIHULLUT (FIN)

+support

 

 
ZA 9 JUN
 
JAMSESSIE
 
ZA 14 JUL
 
MFC OUTSIDE

 
MFC Nieuwsarchief