header image
no read or click functionHomeno read or click functionNewsno read or click functionWeblinksno read or click functionContact Usno read or click function arrow  Foto's: Day Six + support: Ivy's Dream - 14/01/2012 PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Administrator   
woensdag 14 december 2011

Day Six + Ivy's Dream (support)

Ivy's Dream uit Assen live @ MFC - foto: DigiTurf (c). 2012
 
Meer foto's van DigiTurf:  HIER KLIKKEN
 
Sample Image
COEVORDEN (MFC) – Metal Front Coevorden begint het jaar weer eens goed, met een fijne partij progressieve rock en metal. Dat is ingewikkelde taal voor 'stevige edoch virtuoze muziek' met flink wat maat -en tempowisselingen. Hoofdmoot vormt het gelauwerde Day Six uit Someren, dat al eens eerder op het podium van MFC heeft gestaan. In het voorprogramma speelt Ivy's Dream uit Assen. MFC opent de poorten op zaterdag 14 januari om 21.00 uur, de muzikale voorspijs zal optreden vanaf 22.30 uur. Meer informatie (met ook linkjes naar de bands) is te vinden op www.mfcweb.nl
VOORPROGRAMMA
Ivy's Dream (Assen) is medio 2009 geformeerd. De 4 bandleden hebben hun muzikale invloeden weten samen te smelten tot stevige rockmuziek. Met dit genre als uitgangspunt maakt de band sidesteps naar diverse kanten van het muziekspectrum. Ivy’s Dream staat dan ook voor de ervaringen van een fictief persoon, wiens muzikale belevenis door de band vertolkt wordt. Daarbij worden compositie en tekst niet gehinderd door welke grens dan ook. De sterke combinatie van stevige, soms progressieve rock, ondersteund door bombastische geluidseffecten zorgen voor een ervaring die niet snel vergeten wordt.

Pepijn Gros: Drums
Rienk Eisses: Zang/gitaar
Roy Willems: Gitaar
Peter Cats: Bas


HOOFDPROGRAMMA

Day Six (Someren) is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot één van Neerlandsch bekendste progressieve metalbands. De band liet zich beinvloeden door symfonische rock, funk en soms ook jazzmuziek. Daarbij schuwen ze ook experimenten met geluiden en samples niet. Natuurlijk gaan er gelijk vergelijkingen op met bands als Rush, Dream Theater, Opeth, Porcupine Tree, Pink Floyd en Deep Purple. Maar dat gebeurt al snel, als je jezelf als "progressief" bestempelt!
Day Six bestaat inmiddels ook al zo'n dikke tien jaar. In Oktober 2003 releasede Day Six hun debuutalbum Eternal Dignity. 2004 was een goed jaar voor Day Six: ze wonnen zowel de Metal Battle als de Aardschok Metal Bash. Hun laatste plaat - een concept album met de titel 'the Grand Design' – werd gemixt en gemasterd door Jochem Jacobs (Split Second Sound/Textures), en kwam uit in 2010. Dat was ook al een uitzonderlijk goed jaar: want niet alleen vierde Day Six hun tienjarig bestaan met een hele speciale multimediale show waaraan ook gastmusisci meewerkten, er werd ook een succesvolle tour in Engeland afgesloten. Deze trend zette zich ook voort in 2011, met een tour door Nederland, Duitstland en (wederom Engeland) op het Fused Festival met Threshold en VandenPlas.

Drums: Daan Liebregts
Bass: Eric Smits
Synthesizers: Dolf van Heugten
Guitar/ Vocals: Robbie van Stiphout

Laatst geupdate op ( woensdag 18 september 2013 )
 
< Vorige   Volgende >


Go to top Ga naar het begin van deze pagina Go to TopBoodschap van Algemeen Nut
Rooster en Updates


Bardiensten van deze week:
DO 22-02
CLUB CLUP
VR 23-02
PHIL P.
ZA 24-02
WILLEM B.
 Wordt verwacht in 2018:

 
ZA 10 MRT
 
SWITCH BONES (NL)
THE MUFF (NL)
 
ZA 14 APR
 
TIMBER (NL)
+support

 

ZA 26 MEI
 
METALMAYHEM
OFF THE CROSS (BEL)
SEKSIHULLUT (FIN)

+support

 

 
ZA 9 JUN
 
JAMSESSIE
 
ZA 14 JUL
 
MFC OUTSIDE

 
MFC Nieuwsarchief