header image
no read or click functionHomeno read or click functionNewsno read or click functionWeblinksno read or click functionContact Usno read or click function arrow  Foto's: Devilicious (Zwe.) + Monstertone (support) - 09/07/2011 PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Administrator   
maandag 06 juni 2011

DEVILICIOUS (Zwe.)

+ Monstertone (support)

 

Devilicious uit Zweden: was ook verduiveld fijn - foto: DigiTurf (c.) 2011

 

Meer foto's van DigiTurf: HIER KLIKKEN
 


Sample Image


COEVORDEN (MFC) - Metal Front Coevorden zet de klok op stonerrock, met de bands 'Devilicious' uit Zweden en 'Monstertone' uit Eindhoven (Rockcity) op zaterdag 9 juli. Het belooft weer een avond vol vette en ultragroovy gitaar-riffs in de Coevorder rocktempel aan de Monierweg. En dat staat garant voor muzikale hoogstandjes; al is het maar om het feit dat deze twee bands al flink internationaal aan de weg timmeren met optredens ...en een broekzak vol lovende recensies op zak hebben! Metal Front Coevorden is geopend vanaf 21.00 uur, het voorprogramma begint om 22.00 uur. De entreeprijs is zoals gewoonlijk vijf euro. Meer informatie over de bands is te vinden op bijgevoegde links.

MONSTERTONE (voorprogramma)

Vier Brabo's met een fetisj voor Classic Rock uit de jaren '70. In 2007 werd Monstertone geboren uit de (muzikaal-) vruchtbare schoot van Eindhoven Rockcity. Het muzikale DNA van de band bestaat uit oude helden als Black Sabbath, Led Zeppelin, AC/DC en Ted Nugent enerzijds. En 'contemporaire genenstrengen' als Corrosion of Conformity, Zakk Wylde, Monster Magnet en Trouble anderzijds. Eén ding is zeker: het zaad waaruit Monstertone is ontsprongen kent vele vaderen. En dat zijn de Meesters van de Riff! Aan iedere kant van het stereospectrum bevindt zich een gitaar (Jeff & Ron) en dreunen zware drums (Ray) onder begeleiding van vuige baspartijen (George) zich door het midden. Dit alles gelardeerd met vocalen (Jeff) die de interactie met de gitaren ook best aan weet te kunnen. Als er een hokje bestaat onder de noemer "Uptempo Stonerrock 'n Roll", dan zal Monstertone dit hokje met gepaste trots opvullen.

http://www.myspace.com/monstertoners

http://www.monstertone.nl/

      
DEVILICIOUS (hoofdprogramma)

Waarom komt er zoveel goeie rock uit Zweden? Het is een geheim dat het midden houdt tussen Köttbullar (Zweedse gehaktballetjes) en Knäckebrot. De gehaktballen danken in eerste instantie hun smaak aan de kruidenmix "allroundkrydda", en vooral aan de piment die in de mix wordt verwerkt. En zo werkt het waarschijnlijk ook in de Zweedse rock: een pittige mix van allerlei goede invloeden uit de rijke rockhistorie. En deze mix toch nog zo luchtig als Knäckebrot weten te houden.

 Ja, die Zweden hebben Smaak: en zo ook het kwartet genaamd Devilicious uit Göteborg. Deze heren hebben hun mix van "allroundkrydda" goed uitgebalanceerd. Ze zijn er immers al vanaf 2005 mee aan het fine-tunen. Met hun eerste EP "The Haunt of Fear" oogstten ze al behoorlijk veel succes bij publiek en critici. Hun tweede EP "Samsara" betekende Devilicious' doorbraak. Maar het (zojuist uitgebrachte) volledige debuutalbum "The Asylum Gospels" heeft de geheime Zweedse mix goed te pakken. Devilicious weet hierop klassieke, progressieve rock en moderne metal perfect neer te zetten. En dat is zeer zeker te danken aan de krachtige vocale kwaliteiten van zanger/gitarist Mikael Jacobsson. Carl Paulsen legt er een dikke baslaag onder, terwijl Stefan Jansson in de stuwende drumpartijen voorziet. Martin Olsson is het lead-gitaarwonder dat de melodie op de flinke stonergrooves van Mikael Jacobson zal neervlijen. Maar de bandnaam zegt in feite al genoeg: Devilicious is verduiveld lekker! Net zo lekker als de gehaktballen van Hans, die natuurlijk ook weer te verkrijgen zijn op deze avond.
   
http://www.myspace.com/deviliciousgbg

 
Laatst geupdate op ( woensdag 18 september 2013 )
 
< Vorige   Volgende >


Go to top Ga naar het begin van deze pagina Go to TopBoodschap van Algemeen Nut
Rooster en Updates


Bardiensten van deze week:
DO 15-02
cluo CLUP
VR 16-02
Patrick H.
ZA 17-02
OCEE@MFC
 Wordt verwacht in 2017:

 
ZA 20 JAN
 
THE CLAN (ITA)
-- Irish Folk 'n Roll --
 
ZA 17 FEB
ZA 10 MRT
ZA 14 APR
ZA 19 MEI
ZA 9 JUN
ZA 14 JUL
 
TBA

 
MFC Nieuwsarchief