header image
no read or click functionHomeno read or click functionNewsno read or click functionWeblinksno read or click functionContact Usno read or click function arrow  Concert 13 september 2008 PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Administrator   
dinsdag 08 juli 2008

13 SEPTEMBER

Sample Image

Informatie onder "Lees meer..."

Terwijl er in de Coevorder binnenstad een middeleeuws stadsfeest woedt in het kader van Coevorden 600-jaar, maakt Metal Front Coevorden (MFC) zich op voor een Teutonische Stonerrock-aanval op zaterdag 13 september. 336 jaar na de belegering van Coevorden door de Bisschop van Münster komen de Duitsers weer terug om ons te trakteren op een vuige portie "bomben-hagel", waar Bommen Berend een puntje aan kan zuigen. MFC presenteert: The Black Desert Inn - Stoner-pack uit Duitsland.

 

De Legers uit Nordrein-Westfalen, bestaande uit: Mojo Jazz Mob (uit Münster, Dld.), Lost Youth (Beckum, Dld.) en Enojado (Hamm, Dld.), laten zich van hun sterkste kant zien op het podium van MFC, en zullen een "dijk" van een optreden neerzetten. Zal Coevorden deze keer óók stand houden tegen deze Teutoonse dijk van Gitaargeweld? Kom op zaterdagavond 13 september om 21.00uur naar MFC, en kom er zélf achter: voor maar liefst 5 eurie entreekosten maak je deel uit van een "Historisch Spitzenfest van stoner-rockers in het Land van de Hunebedbouwers" !!!

 

Enojado:

 

Zowel muzikaal als optisch - compromisloos - Oergeweld in een uurdurende podiumset; zelfs voor Heavy-Metal-begrippen soms onvatbaar, maar dat is (in feite) Enojado in een notendop. Stephan Kieserling  (gitaar/zang), Tobias Breer (drums), Stephan Merkle (gitaar) en Martin Merkle (bas) zijn actief vanaf 2000, en hebben na het uitbrengen van hun "Heavy Tools"-EP uit 2005 nu ook een debuutalbum op de markt: "Till The Distance Is Complete". Hierop staan 10 loodzware muzieklawines met roestige kantjes in een mix van Heavy, Doom en Stoner-elementen.

 

   website: http://www.blackdesertinn.com/enojado
   mySpace: http://www.myspace.com/theblackdesertinn
 
Lost Youth:

 

Stonerrock met een flinke portie psychedelia, gelardeerd in een dikke laag Heavyness; dat is Lost Youth. Michael Hogrebe (zang), Thomas Buczkowski (bas), Tim von Palubitzki (gitaar), Christian Werth (gitaar) en Johannes Hehemann (drums) bestieren de band sinds 2004. Ze gijzelen het argeloze publiek met behulp van diepe gitaar-riffs, fuzzy bass-licks, krachtige drumpartijen en vunzige vocalen. Ze hebben er meer dan 50 - zwaar rockende - optredens opzitten, en hebben het podium gedeeld met verscheidene bekende bands. Hun eerste album "Medusa's Jukebox" is amper een maand oud, en uiteraard te koop vóór en ná het optreden van Lost Youth in MFC.

 

   website: http://www.lost-youth.de/
   mySpace: http://www.myspace.com/groovetruck

 

Mojo Jazz Mob:

 

Deze drie woorden roepen afzonderlijk weinig associaties op met energieke stonerrock, maar als je de moeite neemt om te luisteren naar Mojo Jazz Mob, valt het op dat de drie woorden méér inhouden dan een opsomming alleen. Adrian Busen (zang), Björn Gottmann (bas), Martin Tollkötter en Michael Weisser (beiden gitaar) en Timo Hurtig (drums) uit Münster maken deels melodieuze, deels hypnotiserende Rock 'n Roll die zich kenmerken door intense Kracht en Originaliteit. Tonnenzware buizenversterkers blazen je om de oren tijdens hun intense liveshow, waarmee ze sinds 2003 kris-kras door Duitsland toeren en steeds meer publiek trekken. Hun zelfuitgebrachte debuutplaat "Pacific Daybreak - Broken Nights" neemt vanaf oktober 2007 inmiddels gretig aftrek. "Heavy Metal in de Hedendaagse Tijdsgeest" waarop je geen seconde rustig kan blijven zitten, dát maakt Mojo Jazz Mob de oor-gastische afsluiter van de nacht in MFC. Laat de Teutonen maar komen!

 

  website: http://www.mojojazzmob.de/
  mySpace: http://www.myspace.com/mojojazzmob

 

 

 Tekst: Philthy Phil

 


 -  voor de analogie met Bommen Berend en de Belegering van Coevorden in 1672, check: 
http://nl.wikipedia.org/wiki/Coevorden#M.C3.BCnster 

 

Laatst geupdate op ( maandag 05 september 2011 )
 
< Vorige   Volgende >


Go to top Ga naar het begin van deze pagina Go to TopBoodschap van Algemeen Nut
Rooster en Updates


Bardiensten van deze week:
DO 26-04
CLUB CLUP
VR 27-04
ERIK L ?
ZA 28-04
FRANK D
 Wordt verwacht in 2018:

 
ZA 26 MEI
- METALMAYHEM 2018-
OFF THE CROSS (BEL)
SEKSIHULLUT (FIN)

DEAD WILL WALK (NL)

 
ZA 9 JUN
 
JAMSESSIE/MFC SHOWCASE

 

 ZA 23 JUN
 THE GOOD HAND (NL)
BOON GOON (DL)
 
ZA 14 JUL
 
MFC OUTSIDE 2018
THE DIRTY DENIMS (NL)
BOERENROCKIES (NL)
 
ZA 15 SEP
 
ORANGE GLOW (NL)
HELLHOOKAH (LT)

 


 
MFC Nieuwsarchief