header image
no read or click functionHomeno read or click functionNewsno read or click functionWeblinksno read or click functionContact Usno read or click function arrow   Hoofdpagina arrow FAQs (vragen) arrow Wat is MFC?

Hoofdmenu
Hoofdpagina
MFC Nieuws Overzicht
Contact met MFC
Routebeschrijving
FAQs (vragen)
Links
Foto Album
Gastenboek
Facebook
Twitter
YouTube
Spotify
ReverbNation


Wat is MFC? PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Administrator   
maandag 11 februari 2008

Wat is MetalFront Coevorden (MFC)?

 MFC is een popcollectief, onze activiteiten zijn hoofdzakelijk georiënteerd op muziek. Het is een officiële vereniging waarbij betalende 'clubleden' en bandleden van gehuisveste bands zijn aangesloten. De vereniging is ontstaan uit Motorclub Coevorden (MCC), die in 1988 al begon met het organiseren van concerten en z.g. metal-nights. Jarenlang was MFC de thuisbasis van de roemruchte Nederlandse metalband Altar. Toen in de loop der tijd bleek dat het 'motorgebeuren' geen bestaansrecht meer had, zijn de statuten op 14-11-1996 aangepast. Vanwege de aard van het clubgebouw en het verwaarloosde onderhoud hiervan, is het 'nieuwe' MetalFront Coevorden in een continue renovatie/verbouwing terechtgekomen. Een hechte groep leden is hier al jaren vrijwillig mee bezig, en daardoor is onze vereniging nu goed geoutilleerd, we beschikken over een sfeervolle en rustieke barruimte, een goed getegelde entree van natuursteen, state-of-the-art toiletten, opbergruimte voor apparatuur van bands, oefenruimte annex zaal met podium en professionele PA,  en een ruime parkeerplaats. Bands die momenteel gebruik maken van onze oefenruimte zijn o.a.: Barley Wine, de Blauwe Vulgaris, Extreme Brutal Punks (EBP), the Oxford Miners, ex-Pilot, Esker en Cheating Death.
 Het definitieve einde van de renovatie voor ons nog lang niet in zicht, mede doordat huidige regelgeving zich ook bij ons laat gelden. Alle opstallen en inventaris zijn eigendom van de vereniging. De grond wordt door de gemeente ter beschikking gesteld. Tevens huren wij aan de andere kant van Coevorden een garagebox t.b.v. opslag. Onze status is: gedoogd. Dit is het gevolg van dat er in het begin aan de motorclub een tijdelijke vergunning van 5 jaar is afgegeven en dat deze nooit is verlengd, ondanks aandringen onzerzijds. We zijn enige tijd bezig met legalisering, maar het traject tot legalisering is stopgezet vanaf onze kant. Mede doordat we goedkeuring hebben inzake brandveiligheid.
 MFC valt onder de sectie popmuziek van het kunst & cultuur instituut Drenthe, de overkoepelende organisatie van popcollectieven in drenthe. Het bestaansrecht van MFC blijkt wel uit het ledenaantal van ± 85 leden, waaronder ± 11 bands, en dat we als één van de zes popcollectieven in drenthe de A-status in het kader van de stimuleringsregeling bezitten. Ondanks de renovaties hebben we inmiddels een rijke historie van activiteiten opgebouwd: 8 openluchtfestivals en ±140 concerten en jamsessies/open podia.
Ons bezoekadres is:
Monierweg 66, 7741 KT Coevorden
(Industrieterrein Leeuwerikenveld)
Telefoon: 0524-515038
Website: www.mfcweb.nl
Openingstijden:
Donderdag meestal wel open, maar niet officieel.
 Vrijdag : 21.00-02.00 uur
 Zaterdag : 22.00-02.00 uur (en bij concerten of open podia : 21.00-03.00 uur)
Open Dag MetalFront Coevorden, 18 november 2006
Laatst geupdate op ( dinsdag 10 april 2012 )
 


Go to top Ga naar het begin van deze pagina Go to TopBoodschap van Algemeen Nut
Rooster en Updates


Bardiensten van deze week:
DO 22-03
CLUB CLUP
VR 23-03
FRANK D.
ZA 24-03
NILS V.
 Wordt verwacht in 2018:

 
ZA 14 APR
 
TIMBER (NL)
DEAD ENTERTAINMENT(NL)
 
ZA 26 MEI
 
- METALMAYHEM 2018-
OFF THE CROSS (BEL)
SEKSIHULLUT (FIN)

DEAD WILL WALK (NL)

 

 
ZA 9 JUN
 
 JAMSESSIE
 
ZA 14 JUL
 
MFC OUTSIDE 2018
THE DIRTY DENIMS (NL)
+SUPPORT tba
 
ZA 15 SEP
 
ORANGE GLOW (NL) ovb
HELLHOOKAH (LT)

 


 
MFC Nieuwsarchief