header image
no read or click functionHomeno read or click functionNewsno read or click functionWeblinksno read or click functionContact Usno read or click function arrow   Hoofdpagina arrow Aanmelden Open Podium

Hoofdmenu
Hoofdpagina
MFC Nieuws Overzicht
Contact met MFC
Aanmelden Open Podium
Routebeschrijving
FAQs (vragen)
Links
Foto Album
Gastenboek
Interactie@MFC
Facebook
Twitter
YouTube
Spotify
ReverbNation
Wie is er Online?
Inloggen

Wachtwoord vergeten?
Nog geen account? Maak er één aan!
Enquete
Currently no polls available to vote


Opgaveformulier Open Podium

Vul het formulier onderaan deze pagina in. 

Informatie en spelregels voor Open Podia bij MFC

BACKLINE:

Wij gebruiken het liefst alleen onze eigen backline, in verband met de vele ombouwacties tussen de acts door. Gitaristen mogen natuurlijk hun eigen tops meenemen als ze liever hun eigen sound willen behouden.

 Er staat tijdens het OoPee  standaard één complete Marshall-set JCM800 en één vette Hi-Watt Combo. Daarnaast hebben we een Hughes & Kettner Bascombo die via een DI wordt uitgestuurd. Die bascombo zelf is tevens de monitor voor de bassist die op podiumsterkte goed klinkt, maar geboost wordt via de PA. De gitaarversterkers worden gemiked en uitversterkt over de PA. Voor de gitaristen geldt, dat deze ook niet te hard op het podium hoeven te blazen: dat doet de PA wel.

 Onze drumset is een 3-toms Pearl, waarvoor jullie drummer zelf in de snaredrum, bekkens en pedalen moet voorzien. Een eigen drumkrukje meenemen is altijd handig! Toetsenisten kunnen ook via een tweetal DI's in stereo uitgemixt worden, maar vergeet je keyboard-stand niet mee te nemen: anders staat het geval te wankelen op een stel barkrukken en is alles voor je eigen risico. Eventuele toetsenisten hoeven overigens geen eigen versterkers mee te nemen, aangezien we wel een monitor voor ze neer kunnen zetten.

SPELREGELS:


1. Een optreden op het OoPee @ MFC levert GEEN ENKELE vergoeding op, voor alle duidelijkheid. IEDERE band treedt geheel gratis en voor niks op. Dus NIET achteraf gaan zeuren om kilometervergoeding of gratis drank. In het verleden zijn bands van heinde en ver naar ons toe gekomen zonder (liquide-)vergoeding - zelfs vanuit Zuid Limburg. We kunnnen helaas geen uitzonderingen maken - hoe goed je band ook is. We gaan er van uit, dat je hiervan op de hoogte bent als je een aanmeldingsformulier naar ons terugstuurt, en hiermee dus ook akkoord gaat.

Nogmaals: wij kunnen - als non-profit organisatie - géén uitzonderingen maken, omdat wij het OoPee voor publiek gratis toegankelijk willen houden. Bovendien zijn drankjes bij MFC spotgoedkoop, in vergelijking met andere café's en venues. Wil je alsnog op het podium van MFC staan, maar wél tegen een zekere vergoeding? Mail dan naar onze kieskeurige programmeur nils@mfcweb.nl - hij zoekt regelmatig geschikte voorprogramma's van hoog kaliber; wellicht kan hij jullie van dienst zijn.

2. Mocht er een tijdvoorkeur zijn voor jullie optreden, geef dan het gewenste tijdstip aan in een mailtje naar mij. Ik plan die zooi, dus ik kan kijken wat ik voor jullie kan doen. Bands met de meeste kilometers heen en terug, genieten een voorkeurspositie. D.w.z.: krijgen iets meer speeltijd ter compensatie.

3. Vermeld je bandnaam, stad/dorp van herkomst, aantal bandleden én de tijdsduur van je repetoire (30 tot max. 45min) er voor het gemak dus even bij. Een setlijst mag ook, maar zet er dan ongeveer bij hoe lang ieder nummer ongeveer duurt.

4. Want - volgens onze ongeschreven regel - hebben bandjes die zich ruim van te voren hebben opgegeven voor een OoPee@MFC meer previleges, dan bandjes die op het laatste moment pas komen opdagen. Nogmaals: dit in verband met de programmering, en het nog aantal beschikbare 'timeslots'.

5. Maar zorg er dan wél voor dat je complete band - het liefst - een dik half uur vóór je optreden aanwezig is i.v.m. opbouwtijd.

6. Hoe meer bands zich zullen aanmelden, deste minder speeltijd wij iedere band kunnen toekennen. Wij gaan er van uit, dat iedere band wel aan een half uur speeltijd toe zal komen (in geval van zes bands). Zorg in ieder geval dat je een set van een half uur hebt, en voeg daar TWEE toegiften aan toe. Het zal aan de reactie van het publiek liggen, of je daar nog aan toe gaat komen.

7. Bands die nogal wat kilometers hebben af moeten leggen om naar MFC toe te komen, belonen wij wel met extra speeltijd. Als je aangeeft in je mail/aanmelding dat je zowieso als laatste wil spelen mag je zo lang spelen als je zelf wilt. Zo zijn wij dan ook wel weer...

8. De planning van het komende OoPee @ MFC wordt pas bekend gemaakt in de laatste dagen vóór het evenement. Dit is nou eenmaal het geval, omdat het dan duidelijker is hoeveel bandjes zich uiteindelijk hebben aangemeld. Check dus die OoPee-updates op www.mfcweb.nl.

Wat wij bieden:

a.) een sfeervol platform voor (beginnende-)bands in het Metal-Walhalla van Drenthe en omstreken;
b.) een goede gelegenheid voor gevorderde bands om nieuw materiaal te testen voor een enthousiast publiek;
c.) het vetste podiumgeluid dat je maar kan bedenken;
d.) direct na je optreden een gratis DVD van jullie optreden ter promotiedoeleinden, of voor op jullie bandsite;
e.) gratis entree voor fans en aanhang;
f.) de kans om - bij succes - weer een keer terug te komen, maar dan als (betaald!) voorprogramma van main-acts bij MFC in de reguliere programmering, of voor het jaarlijkse Kerstconcert;
g.) je kunt dus zeggen dat een OoPee ook een makkelijke manier is voor ons om toekomstige betaalde voorprogramma's te spotten voor in de bandpool;
h.) hou je van Metal? Dan zit je bij ons wel snor: Metal is al 25 jaar ons ding.
i.) bij ons dus geen Urban-bullshit, maar een passie voor eerlijke gitaar-geënte muziek, zowel op het podium als aan de bar (een incidentele rapper kan wel eens voorkomen, tenzij begeleid door echte muzikanten);
j.) Jumpstyle is een NO GO, Moshen een MUST;
i.) het BESTE underground podium van Drenthe en omstreken met een gezellige ambiance!!!

 Voor vragen mail: openpodium@mfcweb.nl

*
Type hier de naam van je band.
 
*
vul hier het aantal bandleden in.
 
*
vul hier de instrumenten in die de bandleden bespelen.
 
*
Vul hier de naam van het contactpersoon in.
 
*
Vul hier de vestigingsplaats van de band in.
 
*
Vul hier het vestigingsadres van de band in.
 
*
Vul hier de postcode in.
 
*
Vul hier het telefoonnummer van de contactpersoon in.
 
*
Vul hier het e-mail adres van het contactpesroon in.
 
*
Op welke datum wil je het liefst optreden op het Open Podium?
 
*
Welk muziek genre speelt je band?
 
*
Type hier even een paar regeltjes over de band. (max. 400 karakters)
 

Bijzondere wensen of vragen? Vul ze hier in. (max. 400 karakters)
 
*
 
Dir plaatje bevat gecodeerde text, een kombinatie van kleuren, lettertypen, achtergrond en hoeken om geautomatiseerd lezen hiervan te bemoeilijken.
Als je invoer is geslaagd wordt je naar een nieuwe pagina geleidt. Kun je de tekst niet lezen, druk dan op de refresh knop.
 


Go to top Ga naar het begin van deze pagina Go to TopBoodschap van Algemeen Nut
Rooster en Updates


Bardiensten van deze week:
DO 19-10
CLUB CLUP
VR 20-10
SANDY T.
ZA 21-10
OPEN PODIUM
 Wordt verwacht in 2017:

 
ZA 21 OKT
 
OPEN PODIUM
 
ZA 04 NOV
 
THE STEPPIN STONES (USA)
 
ZA 09 DEC
 
THE ELECTRIC ALLEY (ESP)
 
ZA 23 DEC
 
A VERY HEAVY X-MOSH XII
with: RECTUM RAIDERS, more TBA
 
ZA 20 JAN
 
THE CLAN (ITA)

 
MFC Nieuwsarchief